AK PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLACAK

AK PARTİNİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLACAK
Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı'na aday oldu, AK Parti'nin bundan sonraki genel başkanı ve Başbakan kim olacak sorusu gündeme geldi.

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı'na aday olduğunu dün açıkladı. Bunun üzerine Ak Parti'nin bundan sonraki genel başkanı ve Başbakan kim olacak sorusu gündeme geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Ankara'da yapılan toplantıda adaylığını açıkladı.

SEÇİLECEĞİNE KESİN GÖZÜYLE BAKILIYOR

Rakibi Ekmeleddin İhsanoğlu'na seçim yarışında fazla şans tanınmazken, hemen her seçim anketinde Başbakan Erdoğan'ın galip gelerek Köşk'e çıkacağına kesin gözüyle bakıldığı not ediliyor.

ERDOĞAN SONRASI NE OLACAK

Aylardır bitmeyen sorulardan bir tanesi de Erdoğan'ın Köşk'e çıktığı takdirde AK Parti'de ve hükümette ne gibi değişikliklerin olacağıydı..

Abdullah Gül'ün durumu, Erdoğan sonrası Başbakan'ın kim olacağı, AK Parti genel başkanının kim olacağı gibi sorular siyaset kulislerinde en çok konuşulan konuların başında geliyordu.

PARTİNİN DURUMU

Dün Erdoğan'ın adaylığını açıklamasıyla birlikte AK Parti'de ne gibi değişikliklerin olacağı da ortaya çıktı. Partide cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlanana kadar Başbakanlık ve Genel Başkanlık konusu da konuşulmayacak.

AK Parti Genel Başkanlığı için adı geçen isimlerin başında Mehmet Ali Şahin geliyor. Şahin'in ardından Numan Kurtulmuş'un adı da genel başkanlık için konuşuluyor.

BAŞBAKANLIK İÇİN 4 İSİM

Başbakan'ın Köşk'e çıkması durumunda, genel seçime kadar 11 aylık sürede Başbakanlık görevi için 4 kişinin adı geçiyor. Bülent Arınç, Ahmet Davutoğlu, Binali Yıldırım ve Ali Babacan'ın adı da Erdoğan sonrası "geçiş dönemi başbakanı" olarak anılıyor.

AHMET DAVUTOĞLU İSMİ ÖNE ÇIKIYOR

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ismi kulislerde öne çıkan en önemli isim. Başbakan Erdoğan'ın 2015 seçimlerine, kabinedeki en güvendiği isimlerden biri olan Ahmet Davutoğlu ile gitmesine kesin gözüyle bakılıyor.

SEÇİME GÜL İLE GİDİLECEK

Ak Parti ve Ankara kulislerinde konuşulan bir başka iddia ise Abdullah Gül ile ilgili. AK Parti 2015 seçimlerine Abdullah Gül'le birlikte gidecek. Gül, hatırlanacağı üzere ilk AK Parti hükümetinde, Erdoğan'ın siyasi yasağından dolayı bir süre Başbakanlık yapmıştı. Eğer bu iddia gerçeklik kazanırsa, Abdullah Gül'ü yine Başbakanlık görevi bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset