Mustafa Akkuş

Mustafa Akkuş

AK Parti’nin Samsun’da ki düşüşün sebebi ne?

AK Parti’nin Samsun’da ki düşüşün sebebi ne?


 Samsun’da AK Parti’nin % 67 olan oylar neden %52 ye düşmüştür.
Bunun hesabı kime sorulmalı.
İl başkanlığına mı, ilçelere mi, yoksa genel merkeze mi ?
İşte bu sorunun cevabı bu hesabın içinde.
O kadar etken var ki, o kadar soru işareti var ki hangisini ele alsan elinde kalıyor.
Önce ilden başlayalım. Eski İl Başkanı şimdi Milletvekili olan, şu an da hiç mutlu olmayan Fuat Köktaş’dan başlayalım. İl başkanı olduktan sonra ki süreçte çok hatalar yaptı. Öncelikle kendi üstünlüğünü teşkilatlara kabul ettirme yoluna gitti.

Teşkilatlarla çok oynayarak kuruluşundan beri gerçek AK Partilileri küstürdü. Davasına sahip çıkan insanları yük gibi görerek, kendi egosunu tatmin etme yolunu seçerek arkasında bir yığın küskün bıraktı.

İkinci ayağı da bazı belediye başkanları kendilerini milletin tepesinde görerek ‘ufak dağları ben yarattım’ mantığıyla hareket ederek bu sürece imza atanlardır.

Üçüncü süreç maalesef Genel Merkez olmuştur.
Genel merkez Sorumluları Alev Dedegil ve Hasan Karal’ın ağzına bakarak sormadan, soruşturmadan Ankara’dan kararlar alarak bu oy kaybının baş sorumlularıdır.
Sayın Süleyman Soylu’da bu kadar tecrübesine rağmen belediye meclis üyesi oluşumunda bizzat kendisi işi yürüten biri olarak tamamen bu işe göz yumarak bu süreci hazırlamıştır.

Bir de Büyükşehir Belediyesi’nin köylerin mahalleye dönüşümünü iyi analiz edememiş insanlardan büyük tepkiler alarak bu süreci iyi yönetememiştir.
Seçime 15 gün kala gayret gösterse de yeterli olmamıştır. Tabi bunda hükümetin, genel merkezin de hatası listeler üzerinde yapılan tercihlerin de önemi olmuştur.
İlk 5 e baktığımız da bakan hariç seçmen üzerinde etki yapmamıştır. Ya 5’in altındakiler üstte olması gereken isimler gerçekten onlardır.
O insanlara yazık oldu.
İnanın Kamuran Özden olmasaydı Ak Partinin alacağı vekil sayısı 3’i geçmezdi. Çok az bir oyla kaybeden Özden iki seçimde aynı senaryoyu yaşayan, belki de siyasette ilk insan olarak Samsun tarihine geçecek.
Birde bu hataların Türkiye genelinde yapıldığını düşünürsek 10 puanlık düşüşün sebebi belli olmuştur. Sakına sakın muhalefet şunları vaat etti de biz o yüzden kaybettik diye düşünülmesin.
 

Muhalefetin aldığı oy oranı ortada. Benim kanaatim; AK Parti 2002 ruhuna derhal geri dönmeli. Temsilcilerini halktan bulmalı. Yoksa bundan sonra süratle aşağıya düşüş devam eder benden söylemesi..

Hoşçakalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Akkuş Arşivi