AK Partinin kapı önüne koyduğu eski başkan Dündar,"BAŞKAN DOĞAN'A SANTRAL ÜZERİNDEN SALDIRIYOR"

AK Partinin kapı önüne koyduğu eski başkan Dündar,"BAŞKAN DOĞAN'A SANTRAL ÜZERİNDEN SALDIRIYOR"
AK Partinin aday göstermediği Hüseyin Dündar, aday gösterilmeyince Santral üzerinden yeni başkan Halit Doğan' a saldırdığı görülüyor.

Çarşamba da 126 işçinin işten atılması ile başlayan süreçte çok sevilmeyen ve yıllarca ilçede Belediye Başkanlığını korumalarla yapan eski Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar halk tarafından oluşan tepkiler üzerine 31 mart 2019 yerel seçimlerinde AK Partiden yeniden aday gösterilmedi. Aday gösterilmemesi ve ardından seçim sonrasında Külliyede görev alma umudu taşıdığı iddia edilen Dündar'ın geçen bu süre zarfında bu düşüncesine de ulaşamayınca gündem de olan Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ve Eski bakanlardan Ali Babacan'ın kurmaya çalıştığı dillendirilen partilerinden birisinde veya Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın kurduğu Yeniden Fazilet Partisine geçeceği iddia ediliyor.

İddia edilen görevlerden umudunu yitirdiği iddia edilen eski Başkan Hüseyin Dündar'ın bu çerçevede Çarşamba da kurulma çalışmaları devam eden Oltan ve Köleoğlu Biyokütle Elektrik Santralini bahane ederek yerel bir gazeteye yaptığı açıklaması ile AK Partili Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan' a saldırdığı gözleniyor. Eski başkan  Dündar'ın bu açıklaşmalarının yanı sıra sosyal medya üzerinden de Dündar ekibinin Doğan'a saldırarak yıpratma girişimlerinin aralıksız sürdürüldüğü iddia edilirken Yerel gazetede yaptığı açıklama şöyle;

 

"Dündar: Santral Teklifini Reddettim
Çarşamba Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Dündar, biyokütle enerji santrali teklifinin kendisine geldiğini ancak kesin bir dille ret ettiğini belirterek, "Gündeme bile almadım" dedi.

Samsun'un Çarşamba İlçesi'ne ÇED zorunluluğu olmadan kurulma çalışmalarına başlanılan ve 'oldu bittiye' getirilerek tüm izinleri alınan Biyokütle Enerji Santrali'nin, 31 Mart öncesi görevde olan Çarşamba Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Dündar tarafından 'Ovaya santral olmaz denilerek ret edildiği' ortaya çıktı. 

Proje çalışmalarına 2018'in son çeyreğinde başlandığı anlaşılan ancak kurulma çalışmaları için 31 Mart seçimleri sonrası beklenen santral, Samsun Büyükşehir'de ve kurulacağı ilçe olan Çarşamba Belediye Başkanları'nın değişmesiyle harekete geçti.

İmar Planı değişikliğiyle ilgili son yerel seçimlerde aday gösterilmeyen ve 31 Mart öncesi dönemin Belediye Başkanı olan Hüseyin Dündar, önüne gelen santral projesini, başlamadan belediye olarak rafa kaldırdığını açıkladı. 

O SANTRALİ GÜNDEME DAHİ HİÇ ALMADIM

Eski Başkan Dündar, "Bu projenin yapılacağı alandaki imar değişikliğiyle ilgili Büyükşehir'den görevliler talepte bulundular. Ama kesin bir dille ret ettim. 15 yıl görev yaptığım ilçede daha önce 2014'de de bir santral projesi  vardı. O arazinin şartlarının tarıma elverişli olduğuyla ilgili raporları önlerine koydum, ilgililere gönderdim ve o zaman da durdurduk. Bu biyokütle enerji santrali de getirildi ama gündeme dahi almadım. Ovanın ortasına santral olur mu. Bu gerekçeyle talepleri geri çevirdiğim gibi, belediyenin gündemine de başkanlığım süresince getirmedim. Benim böyle bir işin içinde olduğum düşünülemez. Bizden sonra imar değişikliğini yapmışlar, santrale yol açılmış" dedi. 

31 MART SONRASI HER ŞEY DEĞİŞTİ

AK Partili Eski Başkan Avukat Hüseyin Dündar'ın karşı çıktığı santral, 31 Mart sonrası koltuğun yeni sahibi olan AK Partili Avukat Halit Doğan'ın döneminde kurulmaya başlandı. Santralin yapılacağı alan için en önemli engel olan 'İmar Değişikliği de tamamlandı. 31 Mart'tan sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan AK Partili Mustafa Demir'in Başkanı olduğu Büyükşehir Meclisi, santralin yapılacağı alanın imar değişikliğini onayladı. Sessiz sedasız yürütülen çalışmaların sonucunda santral tüm izinlerini aldı. "

KAYNAK: HHALK GAZETESİ
HABER MERKEZİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber