Berat GONCA

Berat GONCA

AK PARTİLİ MİLLETVEKİLİ KÖKTAŞ'IN HDP'Lİ İLE İŞBİRLİĞİ!

AK PARTİLİ MİLLETVEKİLİ KÖKTAŞ'IN HDP'Lİ İLE İŞBİRLİĞİ!

AK Partili Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Resmi Gazete'de şirketinin ismini yazdırmayı başaran isim... 
 
Fuat Köktaş, AK Parti Samsun İl Başkanlığı görevini yürüttüğü 2006 yılında, sahibi olduğu Köktaşlar Nakliyat İnşaat Taahhüt Sanayi Limited Şirketi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin açmış olduğu tuz ihalesine girer ve kazanır. Lakin "4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu'na aykırı hareket" edildiği tespit edilerek "şirket 2 yıl süre ile devlet ihalelerinden men edilir ve resmi gazetede yayınlanır.
 
Bu olayın ardından yeni il başkanlığı seçimlerinde Fuat Köktaş'ın karşısına rakip olarak Av. Ali Akyüz çıkar. Akyüz'den sonra koltuğa sırasıyla Adem Güney ve Osman Çetinkaya oturur.
 
koktas-yazici.20150811223519.20150812104742.jpg
 
Çetinkaya'nın İl Başkanı olduğu 2012 yılında AK Parti Samsun İl Teşkilatı kongreye gider ve AK Parti Genel Merkezi tek aday ile seçime gitme şartını öne sürer. Genel Merkezin adayının Osman Çetinkaya olduğu da deklare edilir. Bu durum karşısında iddialara göre; Fuat Köktaş, sosyalist kimliği ile tanınan gazeteci Mehmet Yazıcı ile anlaşır ve seçim kampanyasını yürütmesi için görevlendirir! Mehmet Yazıcı öncelikle HDP'li olan Savaş Çankaya'nın üzerine Samsun Postası isimli siteyi kurar ve kendisi de sitenin Genel Yayın Yönetmenliği koltuğuna oturup, Osman Çetinkaya hakkında kara propaganda yaparak yıpratma operasyonunu başlatır.
 
Yıpratma kampanyası ile Osman Çetinkaya'nın karşısına bugün Atakum Belediye Başkanı olan İshak Taşçı ile Mustafa Acar aday çıkar ve Yazıcı'nın sitesine paralel olarak Osman Çetinkaya'yı yıpratma operasyonuna yardımcı olurlar.
 
Mehmet Yazıcı site aracılığı ile Osman Çetinkaya ve Çetinkaya'ya destek olan Denge Gazetesi, Akasyam Com. gibi basın organlarına hakaret ve küfür dolu yazılar döşer. Taşçı ve Acar'ın da basın açıklamalarını hazırlayıp sitenin yayın politikası çercevesinde yıpratma operasyonunu sürdürür ve Fuat Köktaş ile de akşamları biraraya gelerek yol harıtaları hakkında planları masaya yatırırlar.
 
Samsun İl Başkanlık seçimine 3 gün kala, zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan yurtdışı gezisine çıkmak üzereyken, dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a Samsun'daki seçimi sorar. Kılıç, "Desteklediğimiz aday Osman Çetinkaya ile devam edilecek" yanıtını verir.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yurt dışına çıkar çıkmaz meydanı boş bulan Fuat Köktaş adaylığını açıklar. Aday olarak öne sürdükleri İshak Taşçı'yı belediye başkanlık vaadi ile Köktaş lehine adaylıktan geri çekerler.
 
Mustafa Acar ise Köktaş lehine seçimlerden sonra Köktaş görevden alınmasın diye seçimlere katıldı. Zira Mersin ve Tunceli'de istenmeyen adaylar seçildikten sonra genel merkez tarafından görevden alınmıştı. Samsun'da seçimlere 3 adayla gidildiği için Köktaş'a dokunulmadı. 
 
Fakat pasif bir şekilde seçim çalışması yapan Acar, Köktaş'ın seçimlerden zaferle ayrılmasını sağladı.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yurtdışı gezisinden yurda döndüğünde Samsun kongresinin sonuçlarını sorduğunda Fuat Köktaş'ın kazandığını öğrendi.
 
Bunun nasıl olduğunu soran Erdoğan'a, son 3 günde aday olan KÖktaş'ın diğer 2 adayı hezimete uğratıp seçildiği bilgisi verildi.
 
Başbakan Erdoğan, Fuat Köktaş'ın sosyalistlerle ve HDP'lilerle işbirliği yaptığını bilmiyordu. Köktaş aday olmak için daha önce belli olan başbakanın yurtdışı seyahatini beklemişti. Erdoğan'a bu durum da bildirilmedi. Haliyle sayın başbakan Erdoğan seçim sonucuna ses çıkarmadı, sustu.
 
Devlet ihalelerinden yasaklanan, AK Parti Genel Merkezi'nin kesin kararına rağmen aday olarak seçim kazanan Köktaş, 2015 Genel Seçimlerinde de milletvekili seçildi.
 
Fakat 2 yılını doldurmadan tekrar genel seçimlere gidilme ihtimalinin neredeyse (kesin olduğu) bu günlerde Köktaş'ın tekrar aday Olabilmek için gece gündüz çalıştığına şahit olmaktayız.
 
Normal süreçte vatandaşın telefonlarına dahi bakmadığı eleştirileri ile sık sık karşılaşan Köktaş, bugünlerde "kapmış olduğu koltuğun altından kaymaması" için neredeyse elini sıkmadığı  Samsunlu bırakmamak için yoğun çaba içerisinde.
 
Bakalım yakın zamanda tekrar seçim olursa bu kadar oyuna rağmen Köktaş yeniden aday gösterilecek mi?..
 
***********
 
BANKA KARTINA EL KONULAN PATRON...
 
İl kongresinden zaferle ayrılan Köktaş kongrenin ardından Canik, İlkadım ve Atakum Belediye Başkanlık seçimlerinde kendisine kongrede destek olan isimlerin belediye başkanı olmalarını sağlar.
 
Gazeteci (!) sosyalist Mehmet Yazıcı, kongre döneminde Köktaş'ın rakipi olan Osman Çetinkaya ve Çetinkaya'yı desteklayan yayın organlarına hakaret ve küfürlerle dolu yazmış olduğu yazılardan dolayı tazminat cezalarına mahkum olmaya başlar.
 
dokumanic1.20150811223545.20150812104806.jpg
 
Tazminat cezaları, Metro Holding'in Danışmanı, Fuat Köktaş'a ait şirketler ile Canik, Atakum ve İlkadım Belediyeleri'nden reklam faturası olarak karşılanır.
 
Bu aşamada Mehmet Yazıcı, Samsun Postası İnternet Sitesi'nin sahibi Savaş Çankaya'dan 776/6640622 nolu hesaba ait banka kartını alır. Böylece hesaba yatan fatura karşılığı paralar Yazıcı'nın cebine akar.
 
Banka ATM'lerinin güvenlik kamaraları incelendiğinde hesaba yatan paraların sürekli Yazıcı tarafından çekildiği görülecektir.
 
Patron işçisine neden banka kartını verir? Bu durum akıllara Güneydoğu Bölgemizde HDP'li Belediye Başkanları'nın, KCK mensubu belediyenin temizlik işçileri tarafından sorgulaması olaylarını getirir. Nasıl doğuda belediye başkanı işçisinin karşısında el pençe divan durup hesap veriyorsa, Samsun'da da patron işçi, işçi ise patron konumundadır.
 
dokumanic2.20150811223603.20150812104821.jpg
 
Kimseye KCK'lı demek istemiyoruz ama doğuda olduğu gibi Samsun'da da ayaklar baş, başların ise ayak olduğu görülmektedir.
 
Gelin şimdi Genel Yayın Yönetmeni (!) Mehmet Yazıcı ile patron (!) Savaş çankaya'nın kendilerine ait sosyal paylaşım sitesindeki yazışmaları birlikte okuyalım:
 
Mehmet Yazıcı : Bu da bir şey mi? Ben bir elektrik faturasını üç kez ödedim. 9 Haziran 21:31
Savaş Çankaya : BİR KERE ÖDEDİN ODA CEBİMDE PARA YOKTU, KAÇ KERE "BUDA SENİN HAKKIN" DEYİPTE PARA UZATTIN ÜÇ SENE İÇİNDE. 9 Haziran 21:43 
Savaş Çankaya : 10 AYDIR SENİN CEZANI ÇEKTİM, SEN 40 BİN LİRAYA YAKIN REKLAM PARASI YEDİN, BENİM CEBİME İSE YÜZDE 2.5 GİRMEDİ. 9 Haziran 21:37
Mehmet Yazıcı : Hepimiz çalışıp sana bakacaktık, ama bakamadık! Üretime katkın sıfırdı, ama olsundu, sen patrondun çünkü... Deget! Git abilerinden öğren üretmeden... almanın olamayacağını. Haziran  21:50
Savaş Çankaya : 10 AYDIR ÇALIŞMADAN KİMİN CEZASINI ÇEKTİM. SEKİZ SAAT KAMU CEZASI ALARAK? O ZAMAN CEZALARI NEDEN ÖDEMEDİN, SAVAŞ SANA VERECEK PARA YOK DEYİP? 9 Haziran 21:51
Mehmet Yazıcı : Ne bu şimdi? Ne ürettin bugüne kadar? Artı değerin ne senin? Ne kattın fazladan bulunduğun ortama? Senin dostlarının ne borcu var sana?  9 Haziran, 21:55
Savaş Çankaya : O ZAMAN Samsun Postası OLARAK YAZDIĞIN YAZILARIN CEZALARINI ÖDEYECEKTİN. YAZILARI SEN YAZDIN ALTINA SAMSUN POSTASI İSMİNİ VURDUN. BEN ADNAN BAHADIRI TANIMAM Kİ. 1 YIL HAPİS CEZASI, 7 BİN LİRA PARA CEZASI, İKİ TAZMİNAT DAVASI, NE KADAR OLMADIĞINI BİLMEDİĞİM VERGİ BORCU VAR, 9 Haziran, 22:00
Mehmet Yazıcı : Ne yazısı, kim yazmış? Senin orada ne işin varmış? Bu konunun benimle ya da kişisel olarak seninle ne ilgisi varmış? Sana yol arkadaşlığından başka ne yapmışım? Kişisel olarak bana-bize ne katmışsın? Bizim cenahtan iyilikten inayetten başka ne görmüşsün? 9 Haziran, 22:02
Savaş Çankaya : ŞİMDİ TAKİYYE YAPMA. BEN SENİN CEZANI ÇEKERKEN ATAKUM'DAN SAMSUN MEKEZE YÜRÜDÜM, CEBİMDE PARA YOKTU. HANGİ YOL ARKADAŞLIĞINDAN BAHSEDİYORSUN? BEN BUNLARI DAHA ÖNCEDEN GÖRMİŞ OLSAYDIM MAHKEMELERDE DOĞRUYU KONUŞURDUM. AMA ADNAN BAHADIR'IN AVUKATI SALAK, "GEÇMİŞE DÖNÜK İP NUMARASI ÜZERİNDEN ARAŞTIRMA YAPILSIN" DİYE SAVUNMA YAPILSAYDI SEN YANMIŞTIN. 9 Haziran, 22:07
Mehmet Yazıcı : Yalan söylemek sana yakışıyor mu? Her zaman her yerde doğruyu konuş, Ya da sus! Biz yaptıklarımızın bedelini ödeyerek geldik bugüne kadar, bundan sonra da öderiz. Başımız dik! Sosyal medyayı değil, dünyayı ayağa kaldırsan senin şantajlarına pabuç bırakacak değiliz... 9 Haziran, 22:11 
Savaş Çankaya : Bu son sözüm. Ben annemin ölüsünü öperim ki tüm yazıları sen yazdın sen en sevdiğinin üzerine yemin edebilir misin "yazıları ben yazmadım" diye. 9 Haziran, 22:28 
Mehmet Yazıcı : Ben yazdıklarımdan sorumluyum. Yazarak da mevcut sisteme göre suç işlemişim, bu doğru. Son üç yılda 120 küsur kadar davam oldu.. Pek çoğunun da bedelini de ödedim. Senin derdin ne peki? Kimin tavuğuna kışt demişsin? Senin duvarına yazmışım ben ve sen gecekonduna yazılan bu yazılardan sorumlu tutulmuşsun öyle mi? Aldığın ceza gecekondunun duvarına yazılan bu yazılar yüzünden mi? 9 Haziran, 22:42 · 
Savaş Çankaya : Ben Adnan Bahadır'ı tanımam 9 Haziran, 22:41
Mehmet Yazıcı : Ben de tanımam... Ne yapalım şimdi? Hadi, anlat! Ne yapalım? 9 Haziran, 22:44
 
***********
 
SAMSUN GAZETECİLER DERNEĞİ KAN KAYBEDİYOR!
 
HDP'den Tekkeköy Meclis Üyeliği'ne aday olan HDP'li Savaş Çankaya'nın patronu, pardon Genel Yayın Yönetmeni sosyalist Mehmet Yazıcı, sosyalist kimliğine rağmen maddi desteği AK Partili şimdiki milletvekili Fuat Köktaş ve belediye başkanlarından almasının ortaya çıkması Samsun'da deprem etkisi oluşturdu. Gerçek gazetecilerin üye olduğu 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti'ni yıpratmak ve kamuoyu baskısı oluşturmak için Samsun Gazeteciler Derneği Başkanlığı'na oturan Mehmet Yazıcı yolun sonuna geldi. Yazıcı'nın bu durumlarını içine sindiremeyen, Samsun Gazeteciler Derneği Başkanı olmasını midesi kaldırmayan Gerçek Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hayati Kaynar ve bu gazetenin çalışanlarının Samsun Gazeteciler Derneği'nden istifa ettiği öğrenildi.
 
dokumanic3.20150811223618.20150812104903.jpg
 
Mehmet Yazıcı'nın köşe yazdığı Arena Gazetesi'nin, Yazıcı ile ilişkilerine son verdiği de bildirildi.
 
************
ENTEL MAGANDA
 
Yazıma, Yazıcı gibi (!) sosyalist Ahmet Kaya'nın "Entel Maganda" isimli parçasının sözleri ile son vermek istiyorum:
 
Piposu agız kenarında 
Bodrum'un entel barında 
Herkesin yargılamaktan 
Kimse kalmamış yanında 
Sakalları şarap tasında 
Dikilmiş barın ortasında 
Tanınsın diye bekliyor 
Sanırsın dev aynasında 
Bir eli televizyonda 
Öteki eli basında 
Birşeylerin tadı kalmış 
Dişlerinin arasında 
Başkalarına hümanist 
Karısına karşı dayı 
Nasıl beceriyor bilmem 
İkisi birden olmayı 
Konuşurken solcusun 
Yaşarken karambolcusun 
Oportunizme bulaşmış 
Tipik bir orta yolcusun 
Bir Allahcı bir kulcusun 
Bir davulcu bir pulcusun 
Ne kadar inkar etsen de 
Hem jigolo hem dulcusun 
O yandasın bu yandasın 
Hovardasın hep bardasın 
Artık rol yapmayı bırak 
Sen bir entel magandasın 
Behey sanat hırsızı 
Behey üretme kabızı 
Birazcık efendi ol 
Bırak elinden şu sazı. 
 
Önümüzdeki yazı buluşmak umuduyla...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Berat GONCA Arşivi