AK Parti’den evde eğitim alan çocuklara ziyaret

AK Parti’den evde eğitim alan çocuklara ziyaret
Milli Eğitim Bakanlığının geçtiğimiz yıllarda uygulamaya koyduğu evde eğitim hizmetinden faydalanan iki minik öğrenci AK Parti Çarşamba ilçe başkanlığı tarafından ziyaret edildi.

HABER-FOTO: Serkan KARAHAN

Yaşadıkları sağlık problemleri nedeniyle engelli durumda olan ve örgün eğitim alamayarak evlerinde yaşayan çocuklar için başlayan evde eğitim uygulamasından faydalanan iki minik öğrenci AK Parti Tarafından ziyaret edildi. Çarşamba’nın Kızılot köyünde yaşayan ve Osteogenesis imperfecta(Cam Kemik) hastalığına ile mücadele eden Mehmet Can Alay ve Mehmet Eymen Alay kardeşler sağlık problemleri nedeni ile örgün eğitim alamıyorlar. İki kardeşte bulunan hastalık nedeni ile kemikleri aşırı hassas ve en ufak bir zedelenmede kırılma yaşanıyor.

Örgün eğitim alamayan engelli öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan uygulama neticesinde öğrenciler evlerine gelen öğretmenler tarafından evlerinde ders alıyorlar. Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş yaptığı değerlendirmede, “Çarşamba’da 4 yıldır devam eden uygulamamız neticesinde 6 öğrencimiz bu eğitimden faydalanıyor. Bu öğrencilerimize haftada 10 ile 30 saat arasında öğretmenlerimiz evlerine kadar gelerek ders veriyor. Milli Eğitim Bakanlığımızın ve Hükümetimizin başarılı bir uygulaması” dedi.

AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse yapılan ziyaretle alakalı olarak yaptığı açıklamada, “Haftaya öğrencilerimiz karnelerini alacaklar. Bunun öncesinde evlerinde rahatsızlıkları nedeniyle eğitim alan öğrencilerimiz Mehmet Eymen ve Mahmut Can’ı ziyaret edelim dedik. Öğrencilerimize hediyelerini verdik. AK Parti Hükümetinin Sağlamış olduğu olanaklar çerçevesinde öğretmen arkadaşlarımız çocuklarımıza evde eğitimden geri kalamamaları adına bütün hizmeti sağlıyorlar. Çocuklarımız da eğitimlerinden geri kalmadan topluma kazandırılmış oluyor. Ben bu çocuklarımıza hayatlarının geriye kalan döneminde başarılar diliyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel