AK Parti'deki ihraçların perde arkası

AK Parti'deki ihraçların perde arkası
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni oluşumlarla ilgili “Ne yaptıklarının önemi yok. Bizim ne yaptığımız önemli. Boşverin, kendi işimize bakalım” dedi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bazı eski milletvekillerinin AK Parti'den ihraç edilmesi kararından sonra, yeni oluşumların içinde yer alan diğer bazı isimlerle ilgili de ihraç süreci işletilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında geçtiğimiz pazartesi günü yapılan MYK'da Davutoğlu ile Ali Babacan'ın başlattığı yeni oluşum çalışmaları ile ilgili ilginç değerlendirmeler yapıldığı öğrenildi. MYK'da bazı üyeler Davutoğlu ve diğer bazı isimlerin ihraç edilmeleri yerine, istifa etmelerinin beklenmesi gerektiği görüşünü dile getirdi. Ancak çoğunluk bu isimlerin ihraç edilmesi yönünde görüş bildirdi. İhraç edilecek kişilerle ilgili ‘AK Parti'de olmasına rağmen, kamuoyunda partiyi eleştirenler ve yeni oluşumlarla ilişkisi olduğunu açıkça dile getirenler' çerçevesi çizildi. Bu tavır içinde olan diğer bazı isimlerle ilgili olarak da, istifa etmemeleri durumunda, ihraç sürecinin işletileceği belirtildi.

MYK'da yapılan değerlendirmelerde bu oluşumların daha çok İYİ Parti'nin tabanına hitap edeceği tespiti yapıldı. Bazı üyeler ise yeni hükûmet sisteminin gerektirdiği yüzde 50+1'lik zorunluluğu nedeniyle, AK Parti'ye sıkıntı oluşturacağını dile getirdi. MYK üyelerinin bir bölümü bu oluşumların dikkatle izlenmesi ve ona göre adım atılması gerektiğini gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu değerlendirmelere; ‘onların ne yaptığı önemli değil. Bizin ne yaptığımız önemli. Onların ne yaptığının bir kıymeti yok. Boşverin, büyütmeyin. Bizim yapacak çok işimiz var. Kendi işimize bakalım' cevabını verdi.

Erdoğan, isim vermeden Babacan'la hareket eden eski bakan Beşir Atalay'ı da eleştirdi. Erdoğan “Partiden istifa etmiş. Benden randevu istiyor. Gelmiş 70 yaşına. Bu saatten sonra ne demeye geleceksin bana. Biraz tuhaf buldum açıkçası” diye konuştu.

“AYŞELER'İ DE BULALIM”

Toplantıda, Cumhurbaşkanı ile bir kadın MYK üyesi arasında ilginç bir diyalog da geçti. Erdoğan, kongre süreci ile ilgili değerlendirme yaparken, ‘Her ilin Ömer'ini bulalım' ifadesini tekrarlardı. Bunun üzerine kadın MYK üyesi “Aynı zamanda Ayşeler de bulalım' dedi. Cumhurbaşkanın ise gülerek; “Tabii ki bulalım. Haticeleri de bulalım' diye cevap verdiği belirtildi.

İTÜ ABDÜLHAKİM SANCAK CAMİİ AÇILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsü içerisinde inşa edilen Abdülhakim Sancak Camii'nin ibadete açılış törenine katıldı. Erdoğan, caminin, önünde revaklı avlusu, abdesthanesi ve çevresiyle beraber 11 bin 500 metrekarelik bir alan üzerinde inşa edildiğini dile getirdi. Erdoğan konumu itibarıyla üniversite yerleşkesi dışından da rahatça görülen caminin modern mimariyle yapıldığını söyledi. Caminin yapımını üstlenen Sancak ailesine ve vakfına teşekkür eden Erdoğan “Müjde büyük, ‘Kim benim için dünyada bir mescit inşa ederse, ben de cennette onlar için bir mescit inşa ederim' buyuruyor Rabb'imiz. Bu hayrın Ayazağa kampüsünde özellikle gençlerimiz için çok önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir