AK Parti’de "Kaya kopuyor".

AK Parti’de Kaya kopuyor.
Salıpazarı AK Parti İlçe Teşkilatında beklenen fakat geciken fırtına kopmaya başladı. AK Parti Salıpazarı İlçe Yönetiminden iki başkan yardımcısı Musa Yaman ve İsa Arslan istifa ederken yarın (bu gün ) 5 kişinin daha başkana tepki olarak istifa edeceği id

Salıpazarı AK Parti İlçe Teşkilatında beklenen fakat geciken fırtına kopmaya başladı. AK Parti Salıpazarı İlçe Yönetiminden iki başkan yardımcısı Musa Yaman ve İsa Arslan istifa ederken yarın (bu gün ) 5 kişinin daha başkana tepki olarak istifa edeceği iddia edildi.  

Geçtiğimiz günlerde ilçede meydana gelen vurgun olayı sonrası dikkatlerin yöneltildiği Salıpazarı İlçesinde direniş sona eriyor. Vurgun sonrasında AK Parti İlçe Başkanı Yücel Kaya’nın hakkında yapılan iddialar akabinde İl Başkanlığınca görevden alınacağı iddialarına rağmen Başkan istifa etmemekte direnmiş ve bu güne kadar kararında dik durmaya çalışmıştı.

İlçe Başkanı Kaya’nın istifa etmemesi nedeni ile ilçe teşkilatında yaşanan gerilimin sona ermesi adına eski İl Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş’ın eski kadrosundan olan eski İlçe Başkanı İsmail Yaman’ın yeğeni Musa Yaman ve İlçe başkan Yardımcısı İsa Arslan istifa ettiği öğrenildi.

İstifa eden, AK Parti Salıpazarı İlçe Yönetiminden teşkilatlardan sorumlu başkan yardımcısı Musa Yaman ile Medya ve Tanıtımdan Sorumlu başkan yardımcısı İsa Arslan’ın yoğun iş temposu ve ailevi sebeplerini öne sunması akıllara neyi gizlemeye çalışılıyor sorusunu akla getirdi. Ailevi ve iş yoğunluğunu öne sürmeleri konuyu bilen ve yakından izleyen ilçe vatandaşları ile partililer de ise şaşkınlık yarattı. Bu arada iki istifanın ardından gözler ilçe yönetim kurulu üyelerinden başka isimlerden yarın (bu gün) 5 yöneticinin daha İlçe Başkanlığından istifa kararı aldığı iddia ediliyor. İstifaların nedeni olarak ise hakkında çıkan iddialara rağmen istifa etmeyen, il yönetimine karşı direnen başkan Kaya’ya tepki olduğu net konuşulmaya başlandığı öğrenildi.

AK Parti İlçe Başkanı Yücel Kaya’nın parti AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel’in “istifa et” ısrarına rağmen ısrarla görevde kalarak il yönetimine karşı direnmesinin nedeni ile birlikte parti içinde çok güvendiği isim ise büyük merak konusu olmaya başladığı iddia ediliyor.

Tüm gelişmeler dikkatle izlenirken AK Parti Salıpazarı İlçe Başkanı Yücel Kaya’nın artık direnemeyeceği ve bir kaç gün içinde İl yönetimine istifasını sunacağı iddia edilirken muhtemel yeni ilçe teşkilatının ise Musa Yaman başkanlığında atanması için yoğun çaba ve temasların sürdürüldüğü iddia ediliyor.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir