AK Parti’de ilçe başkanları değişiyor mu?

AK Parti’de ilçe başkanları değişiyor mu?
AK Parti'yi 2023 hedeflerine taşıyacak ve yeni kurulan partilere gitmek üzere ayrılanların yoğunlaştığı bu günlerde Samsun ve İlçelerinin AK Kadrolarında ki umursamaz tavırlar dikkat çekiyor.

AK Parti'de ilçe, il ve büyük kongre süreciyle birlikte değişim süreci de başlıyor. 2023 kadrosunu kurmak için düğmeye basan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK kadrolarda görev yapan eski başbakan ve AK Parti Genel Başkanı ve geçen Cuma günü Gelecek Partisini kuran Ahmet Davutoğlu ile birlikte eski Bakanlardan Ali Babacan’ın kuracağı dillendirilen partisine gidip gitmeyeceği belli olmayan AK Partililerin önünü de kesmek için ilçe ve il seçimlerinde büyük titizlik yaşanacağı iddia ediliyor.

 

Özellikle 31 Mart Yerel seçimleri öncesi ve sonrasında teşkilatlarda doruk noktaya çıkan ayrışma istifalar getirmişti. Ayrılmaların ana nedeni özellikle kurucu başkan ve yöneticilere değer verilmediği ilk sırada yer alırken, ekonomik, siyasette ki değişimler ve küskünlüklerin nedeni ile AK Partiden ayrılmaların arttığı, seçilen veya Genel Merkezden atama ile belirlenen il ve ilçe başkanlarının beklenen performansı ve halkla bütünleşmeyi başaramadıkları halktan kopuk siyaset izledikleri gözlemlenirken Genel Merkez bu sorunları sona erdirmek üzere teşkilatlara talimat gönderdiği siyasi kulislerde konuşuluyor.

 

Bu nedenle Samsun İl Başkanlığı seçimleri öncesinde il yönetimi başta olmak üzere ilçe başkanlıklarında hareketlilik artarak devam ediyor. Samsun İl Başkanlığına mevcut Başkan Ersan Aksu’dan başka Mehmet Teyyare adaylığını açıklarken bu adayların dışında en az 3-4 adayın çıkacağı belirtiliyor. İlçelerde ise durum daha farklı…

 

Çarşamba İlçe Başkanlığında mevcut Başkan Taner Özden’ e rakip gündeme şimdilik gelmezken, Terme ilçesinde değişimin kaçınılmaz olduğu iddia ediliyor. Diğer ilçelerden Salıpazarı İlçesinde İsmail Yaman’ a özellikle partililerin yanı sıra sel olayından beridir ilçe halkının tepkili olduğu ve bu nedenle tepkilerin her geçen gün daha da arttığı ve belediye ile ilişkilerinin her geçen gün daha da kötüleştiği, AK parti teşkilatına halka ulaşamadığı için şikâyetlerin arttığı dillendirilmeye devam ediyor.

 

Salıpazarı’n da olay bu durumda iken AK Partinin oy deposu ilçesi olan Ayvacık’ ta durum daha karışık. Ayvacık AK Partinin kuruluşundan beridir her seçim de AK Partiyi açık ara oy veren adeta oy deposu ve en büyük destek veren ilçelerin başında geliyor. Ancak AK Partinin ilçe de kurucu başkan Ekrem Kalaycı ilçe başkanlığında 4 yıl yaptıktan sonra seçim de koltuğu delegelerin desteğini alan Kemalettin Gökçe devr almıştı. AK Parti Ayvacık İlçesinde Gökçe ile 9 yıl büyük başarılara imza atarken Belediye Başkan aday adaylığı için istifa eden Gökçe’nin yönetiminde yer alan Kadir Kızılkan Genel Merkez tarafından görevlendirilmişti. Kızılkan ilk kongrede seçimi kazanarak Ayvacık’ ta 4 yıl başkanlı yapmıştı.

 

4 yıl görevin ardından başkan Kızılkan yeniden başkan adayı olmadı. Yapılan kongrede tek liste ile seçime gidildi ve eski başkanlardan Kemalettin Gökçe seçimi kazanarak göreve başladı. Yaklaşık bir yıl görev yaptıktan sonra yerini atama ile Sertaç Can’ a bırakmıştı. Bir dönem de Samsun İl Genel Meclis Üyeliği de yapan Gökçe adı bu günlerde AK Parti İlçe kongresinde yeniden ilçe başkanlığına ismi yeniden gündemde yer alması, Belediye Başkanı ile uyum içinde çalışması düşünülen teşkilat yapısı ile yola gitmeye ve olası Davutoğlu ve Babacan’ın kuracağı partilere ayrılmaların da engellenerek oy deposunu sağlam tutmaya çalışan AK Partide kritik günler yaklaşırken ilçede de kongre heyecanı ve Gökçe seslerinin yükseldiği iddiaları dikkat çekiyor.

 

Mevcut AK Parti Ayvacık İlçe Başkanı Sertaç Can’ın kongrede en güçlü aday olarak rakiplerinin kurucu başkan Ekrem Kalaycı ve 10 yıl görev yapan ve ilçe de AK Partiyi her zaman en çok oy aldırarak başarıdan başarıya koşturan Kemalettin Gökçe’nin kıyasıya yarışacakları belirtiliyor. Şimdi gözler Ayvacık İlçesinde ki kongre ile özellikle adeta ilçeyi istimlâk etmişçesine kimseye AK Parti İlçe başkanlığını elinden bırakmayan İsmail Yaman’ın ilçesi Salıpazarı’na çevrildiği iddia ediliyor. Bu iki ilçeyi kaybetmek istemeyen AK Parti şimdiden işi sağlama almak için yoğun çalıştığı iddiaları gündemden düşmüyor.

HABER MERKEZİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir