AK Parti’de, çok ama çok büyük çatırdama var mı?

AK Parti’de, çok ama çok büyük çatırdama var mı?
Sosyal medyanın Twitter’in mavi kuşlarından ANKARA KUŞU, ve Odatv den ilginç haberler. Ankara Kuşunun ifadesine göre,  “AK Parti’de, çok ama çok büyük çatırdama var” ifadeleri ile başladığı açıklamaları kısa sürede siyaset ve ülke gündemini sarsmaya yetti

Sosyal medyanın Twitter’in mavi kuşlarından ANKARA KUŞU, ve Odatv den ilginç haberler. Ankara Kuşunun ifadesine göre,  “AK Parti’de, çok ama çok büyük çatırdama var” ifadeleri ile başladığı açıklamaları kısa sürede siyaset ve ülke gündemini sarsmaya yetti.

.Twitter fenomeni mavi kuşlardan olan ve AK Partinin uzun süreden beridir içinde olup biteni en erken ve garantiye yakın açıklamaları ile dikkat çeken ANKARA KUŞU, Eylül ayı itibari ile AK partinin misyonunu tamamlayacağını AK Parti Diyarbakır eski milletvekili Cuma İçten, "AK Parti misyonunu tamamladı" demiş..” ifadeleri ile duyurdu. Hemen akabinde AK Partide ki sözde istifaları sıralamaya başladığı gözlendi.

ANKARA KUŞU’nun açıklamalarına göre, ilk açıklaması, ‘Ahmet Davutoğlu tehdit alıyormuş..’ cümlesi ile başlamış ve ardından Eylül ayı sonunda Türkiye genelinde binlerce teşkilat mensubu eş zamanlı olarak AK Parti'den istifa edecek. Çok flaş, kimi takip etmeli, her şey Özgürlük ve Demokrasi için....” sözleri ile istifa eden isimleri şu şekilde sıraladı.

Kuşu seviyor musunuz? AK Parti'den 26. Dönem İstanbul milletvekili Abdullah Başcı istifa etti. Yüzlerce istifa var, devam edeyim mi yazmaya?. 23. Dönem Ağrı milletvekili Kerim Aydemir, Milli Eğitim ve Kültür eski bakanı Hüseyin Çelik, Sanayi eski bakanı Nihat Ergün, İçişleri eski bakanı Beşir Atalay ve Adalet eski bakanı Sadullah Ergin’de AK Parti'den istifa etti şeklinde açıklamada bulunması sosyal medya da adeta şok etkisi oluşturdu.

Odatv, Ankara Kuşu’nun da verdiği istifa haberini haber sitesinde okuyucuları ile  şu ifadelerle buluşturdu:  Ali Babacan'ın yeni kuracağı partide görev alacağı iddia edilen eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AKP'den istifa etti. Independent Türkçe'nin ulaştığı Sadullah Ergin, bir süre önce istifa ettiğini doğruladı.  Ancak ne zaman istifa ettiğine yönelik "Bu soruyu pas geçelim" dedi. Ergin konuyla ilgili bir açıklama yapmayacağını söyledi.  2011-2013 yılları arası Adalet Bakanı görevinde bulunan Ergin 22., 23. ve 24. dönemlerde Hatay milletvekili olarak TBMM'de bulunmuştu.

Şimdi gözler AK Partiden yapılacak açıklamaya çevrilirken söz konusu istifaların ülkenin kısa sürede erken genel seçime gitmesini sağlamak amacı ile yapıldığı şeklinde yorumlanarak Babacan’ın kuracağı partinin seçime girmemesinin sağlanması hedefleniyor şeklinde yorumlanmaya neden oluyor.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset