AK Parti’de Belediye başkan adayı kim aday olacak?

AK Parti’de Belediye başkan adayı kim aday olacak?
Mart 2019’da yapılacak Yerel Seçimler için partilerde hareketlilik gün geçtikçe artarken iktidar olan  AK Parti yine gözde parti iken Çarşamba  ilçesinde 3. dönemi bitiren aday kim olacak sorusunun yanında adaylık için adı geçen isimler yönünden sürecin k

2019 yılı Mart ayında yapılacak Yerel Seçimlere doğru gidilirken, partiler çalışmalarını hızlandırmaya başladı. AK Parti’de Belediye Başkanlığı için hangi isimin aday gösterileceği merak edilirken, birçok isim AK Partiden Çarşamba Belediye Başkan adaylığı için güçlü isim olduğu iddia ediliyor. Yapılan siyasi aday kulislerine göre; mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ın 3. döneminin sona ermesi ile birlikte partide ki 3 dönem kuralı engeline takılmasına kesin gözüyle bakan kanat ile, yeniden adaylığı için çırpınan kesim ise muhtemel aday adayları ile aralarında kıyasıya yarış dikkat çekecek şekilde sürüyor.

Mevcut belediye başkanının yeniden 4. dönemde de kesinlikle aday gösterileceği iddiası ve çalışmalarını kesin bir şekilde sürdüren Dündar kanadında, rakip olabilecek herkes yakın markaja alınarak Genel Merkez kaynaklı güçlü isimlerle saf dışı bırakılmaya çalışıldığı iddia ediliyor. Muhalefet kanadı ise bu çalışmalar nedeni ile Dündar'ın mevcut görev ve koltuğunu bırakmamak için hizmet, başarılı çalışma bahane ve göstergelerini kullanarak yılların verdiği siyasi dostlukları da işin içine katarak yoluna devam etmek için mücadelesini her geçen gün daha da arttırdığı belirtiliyor.

Muhalif ve rakip aday adaylarının ise en güçlü kozu mevcut başkanın yıllardır her ne kadar başarılı hizmetler yapmış olsa da, yılların sonunda başkanın halkın gözünde içlerine girmediği, ziyaretleri bitirdiği, randevu vermediği, herkesi kovması ile inlendiği, hizmetleri yaparken ilçenin kangren haline gelmiş çoğu hizmetleri görmezden gelerek sadece çimen, çiçek, böcek ve görsele çalıştığı halkı rahata kavuşturacak işlerden kaçındığını belirterek kalıcı ve halkı kucaklayan hizmetler ve projeler için aday olacaklarını dile getirerek adaylık için kıyasıya zorlu rakipleri ile mücadele etmeye başladıkları iddia ediliyor. Yerel seçimler için kıyasıya adaylık mücadelesi sürerken halkın arasında konuşulan muhtemel aday adayı isimleri şöyle:

Cemal ALİŞAN: Eski Belediye Başkanı ve DYP, ANAP, DP Milletvekilliği yapmış isim. Alişan'ın eski siyasetçilerden büyük bir destek aldığı ve bu kanaldan adaylığının kesin olduğu iddia edilmesi şaşırtıcı ve en güçlü isim olarak gösteriliyor.

Hüseyin DÜNDAR: Mevcut belediye başkanı. Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın adı ile 2004 yılında kimse tanımazken onun adı ve rüzgarı ile seçilen ve bu rüzgarla 15 yılı tamamlayan isim. Kendisi yıllardır Çarşamba'ya hatırı sayılır görsel hizmetleri ve köprü yatırımları ile başarılı görünen isim. İlçenin kangren kanalizasyon, iç suyu şebekesi, ilçe merkezi yollarının onarımı, doğalgaz çalışmasında ki yavaş ilerlemeler nede ve en önemlisi halkın içinden kaçması, randevu vermemesi ile tepki gösterilen güçlü aday isimlerinden.

Adem TAFLAN: AK Partinin Avrupa'da ki Tarihçi- Yazar ve çalışan yüzü. Çarşamba'da aylar öncesinde medeni şekilde adaylığını açıklayan taraflı tarafsız herkesin desteklediği, Avrupa'da ki başarılı çalışmalarından kaynaklı Genel Merkez tarafından da desteklendiği iddia edilen isim olarak adı en güçlü ve kesin aday olarak gösteriliyor.

Mustafa ACAR:AK Partinin kurucu başkanı. Milletvekilliği öncesi partinin hemen her dönem tüm yükünü üstlenmiş ama parti teşkilatlarına seçilenler tarafından her dönem vefasızca dışlanmış, teşkilatçılık dışında güç yanında saf tutanların acizliğine uğramış isim. Acar, bu dönem mutlak ve aday olması için bahanesi kalmayan Genel Merkez ve Samsun'lu vekiller ile halkın sevgilisi.

Halit DOĞAN:Mevcut Başkan Dündar'ın kardeşim dediği ve yıllardır AK Partinin her kademesinde birlikte ayrılmadan görev yapan ayrılmaz ikili. Her dönem parti içinde yer alan güçlü aday isimlerden ve Dündar seçilmezse, vefasızlık yapılmadığı takdirde Dündar’ın da kesin olarak aday olmasına razı olacağına inandığı güçlü isimlerden.

Turan BİLGİN:Kendisi Hastanede Başhekim ve mevcut başkanın akrabası. Aslında kalbi ile yapısı zıt isim. Çoğu kişiler tarafından sevilen ancak zayıf yönü Mevcut başkanın akrabası olması handikabı ve onun yüzünden bazı hatalar yapmasından kaynaklı zayıf isimlerden.

Cihangir ÖZAKÇAYLI: Hemen hemen partinin kuruluşundan bu yana tüm teşkilatlarla bir iyi bir kavgalı olsa da yer alan Müteahhitlik ile uğraşan başarılı ve sevilen isim. Her ne kadar desteği yok gibi görülse de AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş’ın desteklediği konuşulan isimlerden yer alıyor.

İhsan UYANIK: Kısa net kendisinin adaylıkta gözü olmadığını bildiğimiz kesin isim. Ancak görev verilirse aday olması kesin ve herkesimin destekleyeceği ender ve güçlü aday isimlerden.

Nihat SOĞUK:Kendisi eski Çınarlık Belediye Başkanı ve halen Büyükşehir Belediye Başkanlığında başkan yardımcısı. Özellikle Yusuf Ziya Yılmaz vekilin Özhaseki ile aynı yerde görev alması ile yıldızı parlayan ve adaylığına kesin gözle bakılan isim.

  Mehmet KÖSE: AK Parti kurucularından. Eski Çarşamba İlçe başkanı. Görev yaptığı dönemlerde yumruğunu masaya vuran, dürüstlüğü ile tanınan ve dik duruşu ile genel merkezde de hatırı sayılır yeri olan isimlerden. Mevcut başkanın kendisi ile başkan olduğu dönemde ve sonrasında kıyasıya mücadele ederek yıpratmaya çalıştığı isimlerin başında geliyor. AK Partide 2014 seçimlerinde adaylığı son anda değişen ve hakkını bu defa alması için zamanını bekleyen isim.

Kısacası adaylar konusunda parti teşkilatına yakın isimler ile ilçede ki çoğu STK ve güçlü isimlerin iddiası ise; İlerleyen günlerde bu isimler dışında farklı isimlerinde gündeme gelebileceğinin iddia edilirken, aday adaylığı için ismi dillendirilen isimlerin güçlü desteklerinin olduğu da iddia edildi. Birçok ismin konuşulduğu ortamda AK Parti’nin Belediye Başkanı adayının kim olacağı kamuoyu tarafından oldukça merak edilirken, yakın zamanda gelişmelerin netlik kazanması bekleniyor.
HABER: Nuri ŞEKER – Nevzat AKKAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber