AK PARTİ'DE BAŞKANLAR ZİRVESİ

AK PARTİDE BAŞKANLAR ZİRVESİ
Samsun Büyükşehir, ilçe belediye ve ilçe başkanları, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş Başkanlığı'nda gerçekleşen değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

Samsun Büyükşehir, ilçe belediye ve ilçe başkanları, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş Başkanlığı'nda gerçekleşen değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı'na rapor olarak iletilmek üzere, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş Başkanlığı’nda, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanlarının katılımı ile Bütünşehir Belediye Yasası'nın 6 aylık uygulamalarıyla ilgili sorunlar, tespitler, hizmetlerin verimliliği, bütçesi ve kalitesi bakımından İl Başkanlığı'nda değerlendirme toplantısı yapıldı.

 

Gerçekleştirilen toplantı hakkında bilgi veren AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, "Belediye başkanlarımız ve ilçe başkanlarımız ile birlikte Bütünşehir Belediye Yasası ile ilgili 6 aylık değerlendirmeler, tespitler ve önerilerin görüşüldüğü bir çalışma yapılmıştır. Genel Merkezimiz Yerel Yönetimler Başkanlığı'nın ilimizde dahil olmak üzere bütün illerde gerçekleştirilen bu toplantılarda, belediye çalışmalarının daha etkin ve verimli olabilmesi amacıyla Yerel Yönetimler sahasındaki İkincil Mevzuat ile (Değişik Bakanlıklar ve Kamu Kurum ve Kuruluşları tarafından yayınlanmış Tüzük, Yönetmelik, Genelge, Tebliğ, Yönerge vb.) ilgili varsa tespitleri, önerileri ve görüşleri bunlar alınarak genel merkezimize iletilmek üzere raporlanmıştır." dedi.

Bütünşehir yasası ile birlikte hizmetlerin tek noktadan ve hızlı bir şekilde yapıldığına dikkat çeken AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, "AK Parti ile ülkemiz ekonomik, kültürel, sağlık, eğitim ve ulaşım başta olmak üzere her alanda hızlı bir gelişim içindedir. Bunun yanında yerel yönetimler olarakta AK Parti, hizmetleri ile çığır açmıştır. Çıkartılan ve 6 aydır uygulanmakta olan Bütünşehir yasası ile birlikte yerinden yönetim güçlendirilmiş, yerel yönetimlerin hizmetleri güçlü, koordineli bir biçimde etkinleştirilmiştir. Artık ülkemiz yerel kalkınma her geçen gün daha da öne çıkıyor. Artık AK Belediyecilik anlayışı ile şehirlerimiz önemli mesafeler kat ediyor. Çünkü bizim önceliğimiz insan, derdimiz halkımızın mutluluğudur” diye konuştu. 

 

Türkiye'ye sosyal belediyecilik ve çözüm üreten belediyecilik kavramını AK Parti’nin yerleştirdiğini dile getiren AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, " Estetik şehirler kurma anlayışı ile altyapıda, konut inşasında, ulaşım projeleri gibi öncü belediyecilik düşüncesini ortaya koymuş bir parti olarak sadece yarını değil, 2023'ü, 2053 ve 2071'i hedefleyen anlayış ile hareket ediyoruz. Şehrimizde mevcut sorunları çözerken, geleceğin şehir tasavvurunun ilk adımlarını da atıyoruz. Ak Parti olarak amacımız, ülkemizi mahallelerden, büyük şehirlerine kadar her mekan da, insanımızı merkeze alacak şekilde en güçlü, en zengin ve en demokratik düzeylere yükseltmektir." diyerek sözlerine son verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel