Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

AK Parti+CHP+MHP Koalisyon çıkmazı...

AK Parti+CHP+MHP Koalisyon çıkmazı...

Türkiye o kadar renkli bir ülke ki!.

Şaşırmamak elde değil. Birileri tepede bir eli yağda, bir eli balda yaşarken, diğer bir kesim ise yokluk içinde evsiz, barksız ve hatta modern çağımızda, çoğu çocuklar tabletler, bilmem ne telefonlarla internette gezinirken, bir kesimi ise yemeye ekme, başını sokacak evi olmadan yaşam mücadelesi veriyor.

Tüm bu noktada aklıma önce Yunanistan geldi. Batmak üzere olan bir ekonomi arasında, lüks yaşayan Avrupa Ülkesi...

Peki Yunanistan için yapılan bunca yaygara Allah korusun, Türkiye'nin başına gelse ne olur?

İşte tam bu noktada Türk siyasetinin 7 Haziran'dan bu yana yaşadıklarına takıldı. Uzun süredir hükümet geçici. Yani insanların hali geçici olarak görülüyor. Herkes tedirgin. Ne olacak kim ne yapacak kaygı ve endişesi ile.

Yok TBMM yemin töreni olacak, yok, Divan belirlenecek, Hepsi tamamlandı şükür.

Şimdi Koalisyon turları başladı.

Birisi CHP+AK Parti koalisyonu diyor, kimisi MHP+ AK parti . HDP'yi hiç listeye alan yok. Sadece görüşülecek ama koalisyon ortaklığı yok.

Peki bu noktada sorum şu: HDP'nin Milletvekili olan Dengi Mir hangi Partinin kurucusu idi: AK Parti.

Ne oldu da aniden partiden hem de kurucusu olduğu partiden ayrıldı ve HDP'ye geçti. Aklıma gelen ihtimalle çok sıkıntılı. Dengi Mir öyle bir şekilde ayrıldı ki? Çözüm sürecinin başlaması, açılım- saçılım muhabbetler, falan. Hepsi onun sufleleriydi oysa...

İnsan kendi kendine yara açar mı? Ben AK Parti den ayrılmış olmasından çok,  oynanan bir oyun olduğuna inanıyorum. Bu çok ama çok tehlikeli bir oyun. Baş aktörleri ortada...

O zaman durum erken seçimden başka yolu yok demektir.

Bu nedenle sözde Araştırma(!) şirketleri hemen algıya başladı bile. Yok CHP + MHP kavgası onları batırmış AK Partiyi çıkartmış falan.

Asıl durum şu: Eğer ki bir erken olası seçimi olursa: AK Parti mevcuttan aşağıya aynı durumda giderse düşecektir. CHP konumunu korur. Çünkü Ülkede ki CHP tabanı bu kadar. 3 aşağı ya da yukarı bir oyla da olsa...

MHP'ye gelecek olursak. HDP barajı tepki oyları ile geçmiş bir parti. Hatta tam parti olamadı. Çünkü onun sırtında pkk kamburu ve APO gibi bir karın ağrısı ile hala demokratik, özgür ve siyasi parti olamadı. Onlar olası erken bir seçimde kesinlikle barajı geçemeyecektir. Bu da Dengi Mir cenahından açılan yeni bir senaryonun sona ermesi olacaktır ki. Bu onlar için son...

Türkiye'nin geleceği için kararlı ve net bir adım olacaktır. Çünkü bir Ülke içinde eğer ki etnik ayrışmaya çanak tutarsanız bir Suriye, İran, Irak, Afganistan hatta hatta Romanya, Bulgaristan gibi olursunuz.

Bu nedenle erken seçimde MHP barajı yükseltecek, HDP bitecek, ve ülkenin Milliyetçi, Devletçi yüzü ön plana çıkacaktır.

Kim hangi algıyı yerleştirmeye çalışırsa çalışsın...

Bu gün geçici de olsa AK Parti iktidarı devam etmekte iken ekonomi bu kadar daralmış, esnaf kan ağlıyor, insanlar ekmek parası bulmakta zorlanıyor, esnaf kepenk kapatmamak için, iflas etmemek için sunni teneffüsle hayatını idame ettiriyor. Yani arap baharı, arap sermayesi tükendi. Avrupa ise Ülkeme bu kadar mesafeli iken, AB Hayallerini bile unutturmuşlarken,Kimse başka bahane aramasın, algı üretmesin.

Türkiye sadece Türklerin, yani bizlerin ise sahip çıkmak ve HDP gibi apo+pkk ve diğer ayrıştırmaları ile hiç bir çözümü üretemeyecektir. Kimse de buna müsaade etmeyecektir. Sonuç mu?

Ya MHP bir şekilde koalisyona kısa da olsa girecek ya da erken seçime bu ülke gidecek. Ayrışmaktansa erken seçime gitmek en doğru karardır. Ha YSK bütçe yok, partilere para veremeyiz diyorsa. Vermeyin kardeşim vermeyin.

Güçlü olan, seçime girer. Hem bu güne kadar aldıkları paraları siyasi partililer nerelerde tükettikleri de belli değil zaten. Partilerin bütçesi ve seçim sıkıntısını düşünmek mi, Ülkeyi bu dardan çekip çıkartmak mı önemli.

Kararı yine halk verecektir.

Yeter ki sandığı önüne siz bir koyun hele.

Cesaretiniz varsa tabi...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi
SON YAZILAR