AK Parti Terme İlçe Genişletilmiş Danışma Meclis Toplantısı yapıldı

AK Parti Terme İlçe Genişletilmiş Danışma Meclis Toplantısı yapıldı
AK Parti Terme İlçe 40. Genişletilmiş Danışma Meclis Toplantısı'nda konuşan AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Siyasi Hukuki İşler Başkanı Alaettin Bayrak, "Türkiye'de yerel yönetimlerle ilgili yasaların AK Parti iktidara gelinceye kadar 1930'lu yıllard

 

HABER - FOTO: Ayhan GONCA
 
AK Parti Terme İlçe 40. Genişletilmiş Danışma Meclis Toplantısı ilçe Özel İdaresi Konferans salonunda gerçekleşti. Düzenlenen toplantıya AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Siyasi Hukuki İşler Başkanı Alaettin Bayrak, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, AK Parti Terme İlçe Başkanı Recep Ertan, Terme Belediye Başkanı Ahmet Hamdi Yirmibeşoğlu, il genel ve belediye meclis üyeleri, il, ilçe ve belde yönetim kurulu üyeleri, ilçe kadın ve gençlik kolları yönetimi ve çok sayıda partili katıldı.
Danışma toplantısının açılış konuşmasını yapan AK Parti Terme İlçe Başkanı Recep Ertan, teşkilatın ilçede yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ertan, ilçede üye kayıt işlemlerinin de hızla devam ettiğini belirtti. 
 
HEDEFE ADIM ADIM İLERLİYORUZ
Türkiye’nin siyasi tarihinde hamd olsun istişare mekanizmasını en verimli, en yararlı, en sık şekilde kullanan tek parti Ak Parti’dir diyen AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Siyasi Hukuki İşler Başkanı Alaettin Bayrak, "Bazı siyasi partiler bir salonda bir araya gelemezken, çoğunluk sağlayazken, genel başkanıyla, kademeleriyle il başkanlarını bir araya getirme gücünü ve cesaretini kendinde göremiyorken, Partimizi kurduğumuz günden bugüne kadar Genel Başkanımız, Başbakanımız, Büyük Lider Recep Tayyip Erdoğan, istişare toplantılarını, grup toplantılarını, genişletilmiş il başkanları toplantılarını, il divan toplantılarını, Merkez Yürütme Kurulu, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantılarını düzenli olarak gerçekleştiriyor. 
Partimizin, ülkemizin, dünyanın gündemindeki meseleleri etraflıca ele alıyor. 
Hükümet düzeyinde Bakanlar Kurulunu aynı şekilde düzenli olarak topluyor, ülkenin, milletin sorunlarına çözümler üretiyor.
İşte biz böyle bir büyük liderin izinde siyaset yapıyor ve il düzeyinde sizlerle düzenli olarak, bir araya gelerek toplantımızı gerçekleştirerek ilimiz, ilçemiz, mahallelerimiz adına önemli konuşmaları, istişareleri yapıyor, kararlarımızı alıyoruz. 
İşte yine böyle muhteşem bir toplantımızı geçtiğimiz hafta Fatsa ilçesinde Yalçın Otel'de yaptık. Bazı siyasi partiler kendi il binalarında bir araya gelemezken biz yaklaşık 650 teşkilat üyemizle iki günlük kamp programı gerçekleştirdik, Teşkilat olarak gerçekleştirilen bu eğitim programı faydalı ve yararlı geçti. 
Türkiye her alanda olduğu gibi ekonomi alanında da çok önemli başarılara, çok önemli neticelere imza atmaya devam ediyor. Avrupa ülkeleri başta olmak üzere, dünyadaki gelişmiş ekonomiler ciddi sıkıntılarla uğraşırken, Türkiye hedeflerine doğru adım adım ilerliyor. Yolsuzluk kanallarını kapatarak, israf kanallarını kapatarak, disipline riayet ederek, Türkiye’nin kaynaklarının çok hassas şekilde idare edilmek suretiyle, hamd olsun Türkiye’ye çok büyük sevinçler, tarihi rekorlar yaşattık ve yaşatmaya devam ediyoruz." dedi.
 
 
Bayrak, "2002 yılında yüzde 65'lerde olan enflasyon, AK Parti döneminde tek haneye kadar geriledi. 
Görev zararı adı altında milyarlarca zarar eden kamu bankaları, AK Parti ile hem hizmet ettikleri kesimlerin yüzünü güldürüyor, hem de kar edip kamuya kaynak aktarıyorlar.
10 yıllık AK PARTi hükümetleri döneminde toplumun özellikle dezavantajlı kesimlerine, şehit yakınlarına, gazilere, engelli kardeşlerimize, yaşlılara, çocuk ve kadınlara yönelik çok sayıda reformu, çok sayıda yeni uygulamayı hayata geçirdik. Bütün bu kesimlerin eğitimden sağlığa, istihdamdan siyasete kadar hayatın her alanında daha fazla görünmeleri, daha fazla katılmaları, daha etkin hale gelmeleri için çok önemli düzenlemeler yapıldı.
Türkiye'de yerel yönetimlerle ilgili yasaların AK Parti iktidara gelinceye kadar 1930'lu yıllardan kalma yasalarla yönetiliyordu. AK Parti iktidarının yaptığı Yeni Büyükşehir Belediye yasasıyla muasır medeniyet çizgisi hedef seçildi. Gerek demokratikleşme gerekse bireysel haklar açısından ortaya koyduğu çağdaş belediyecilik anlayışı bu yasa ile hizmet siyasetinin, dolayısıyla çağdaş belediyecilik anlayışının gerekliliği olan en yüksek verimlilikle, hızlı ve kaliteli hizmet bütünlüğünün sağlanacak, Samsun'un Alaçam ilçesi'nin en uzak köyünden, Terme'nin en uzak köyüne de aynı hizmet gidecektir.
Bu anlamda teşkilatlarımıza dağıtılan 'Sorular ve Cevaplarla yeni büyükşehir belediye yasası' adlı kitapçıkları iyi okumanız, okuduklarınızı da çevrenize aktarmanızı istiyorum. 
Sözlerime bu noktada son verirken,  İlçe Teşkilatı Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, Sizlere sevgi, saygı dileklerimi sunarken hepinizi Allah’a emanet ediyorum." diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel