AK Parti Seçmeni Partinin Başına Gül'ü İstiyor

AK Parti Seçmeni Partinin Başına Gülü İstiyor
Andy-Ar'ın Köşk seçimleri öncesi yaptığı "Erdoğan'ın yerine kim geçsin?" araştırmasında Cumhurbaşkanı Gül yüzde 76'lık kesimin desteğini alarak rakiplerine fark attı.

Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasının ardından partinin başına kimin geçeceği belirsizliğini korurken, Köşk seçimlerinde en yakın tahmini yapan Andy-Ar çarpıcı bir araştırmanın sonucu kamuoyu ile paylaştı.

 

ABDULLAH GÜL FARK ATTI

 

Başbakanlık ile ilgili Nesrin Yılmaz'ın sorularını cevaplayan ANDY-AR'ın sahibi Faruk Acar, seçimden önce yaptıkları ve AK Partili seçmene sordukları "Erdoğan'dan sonra Başbakan kim olsun?" sorusuna halkın yüzde 76'sının tercihini Abdullah Gül'den yana kullandığını belirtti.

 

İşte Acar'ın açıklamasındaki o kısım;

 

Yüzde 52 ile Abdullah Gül'ün şansı biraz artmış görünüyor. Bizim seçim öncesinde yaptığımız bir çalışmanın içeriğinde şöyle bir sorumuz vardı; "Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde partinin başına kim geçmeli?" Bu soruyu sadece oyunu cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'a verecek seçmene sorduk.

 

Seçmenlerin yüzde 76'sı Abdullah Gül, yüzde 7'si Bülent Arınç, yüzde 5-6 civarında Numan Kurtulmuş geliyordu.

 

DAVUTOĞLU'NA BÜYÜK ŞOK

 

Hemen ardından Binali Yıldırım ve Ali Babacan'ın isimlerini söyleyen seçmenler oldu. Bugün ismi en çok öne çıkan Ahmet Davutoğlu'nun bu çalışmadaki oranı ise yüzde 1'di.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset