Mustafa Akkuş

Mustafa Akkuş

AK Parti Milletin Partisi ise...

AK Parti Milletin Partisi ise...

Çok değerli Çarşamba’lı hemşerilerim;

AK Parti Samsun ilçe teşkilatları seçimleri yapıldı. Yapılan ilçelerde iki liste haricinde tek liste olarak seçimlere gidildi.  Daha seçimler yapılmadan AK Parti genel merkezi kararıyla Sayın il başkanı Fuat Köktaş seçimlere tek liste halinde gidilecek diyerek ilçelerde bu kararında başarılı olmuş gözüküyor.

Sayın il başkanı ilçeleri halletti ama şimdi çok yakın bir zamanda il başkanlığı seçimleri var. Kendisi de aday olmayacağını deklare etmiş bulunuyor. İl başkanlığı seçimlerini ilçelerde yaptığım gibi tek liste halinde gidilir düşüncesinde ama burası il, o kadarda kolay bire durum değil.

Önceki il başkanlığı seçimini de göz önüne alırsak, o zamanda mevcut il başkanı Osman Çetinkaya da benzer sözleri söylemişti ama tutmadı. Son üç günde genel merkeze rağmen adaylığını koyarak seçimlerden il başkanı olarak çıktı.

Şimdi Fuat Köktaş’ta ben aday değilim diyor. Ama genel merkez tek liste halinde gidilmesi yönünde telkinde bulunuyor diyor. Bu da kendi yaptığıyla hiç uyuşmuyor. O zaman sorarlar "sen niye genel merkezi dinlemedin"? O gün yapılan mı doğruydu? Bugün yapılan mı doğru? Bir de işin şöyle bir boyutu var.

O zaman Osman Çetinkaya ben aday değilim demedi. Şimdi ise Sayın Fuat Köktaş ben aday değilim diyor. Bu demektir ki ben olacak oluşumda yokum. AK Parti Milletin Partisidir. İsteyen aday olabilir. Ama acaba öyle diyor mu?

Bana sorarsanız İl Başkanının yapacağı bir iş kalıyor. Aday olan arkadaşları bir araya toplayarak onları birleştirmesi lazım. Madem tek liste diyor. Burada Genel Merkezin işini kolaylaştırmak lazım. Böyle bir şey yapar mı ben pek mümkün görmüyorum. Neden derseniz bir televizyon konuşmasında program sunucusunun sormuş olduğu bir soru vardı. Yeni bir platform altında bir oluşumdan bahsetti. Verdiği cevap çok ilginçti. Evet şu eskiler mi?. Bende bir AK Partili olarak bu cümleye üzüldüm. AK Partide hizmet vermiş arkadaşların yenisi eskisi olur mu?

Önceki Başbakanımız dünya lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir sözü vardır,“Sen yoksan bir eksiğiz” der. Bu milletin partisinde eski yeni olur mu?

AK Parti gücünü Sayın İl Başkanından almıyor. Sadece milletten alıyor. Sen hem milletin partisi diyeceksin hem de hizmeti geçmiş AK Parti ailesini ötekileştireceksin. Böyle bir çelişki olamaz.

Birazda önümüzdeki il seçim sürecinden bahsedeyim. Yapılacak olan işlem şudur. Mevcut il başkanı istifasını verdikten sonra, genel merkez üç veya dört ismi genel merkeze çağıracak. Büyük bir ihtimalle resmen adaylığını açıklamış olan Osman Çetinkaya’da çağrılacak. Genel merkezde bir uzlaşma sağlanırsa evet o zaman tek liste halinde seçime gidilir. Yok sağlanmazsa o zaman aday olan arkadaşlar listelerini hazırlarlar, seçime giderler.

Ben tek liste olursa Osman Çetinkaya’nın listesiyle gidilmesinin doğru olduğuna inanıyorum. Bunun nedeni de geçen il başkanlığı seçiminde Osman Çetinkaya’ya haksızlık yapılmıştır. O dönemde genel merkez Osman Çetinkaya’ya adayım sensin demiştir ama arkasında durmamıştır. Bu yüzden Osman Çetinkaya mağdur edilmiş ama bu dönem genel merkeze bu yanlış düzeltme fırsatı doğmuştur.

İlçelerde tek liste girilmişse ilde de tek liste olacaksa buda Osman Çetinkaya ile girilmesi gerekir diye düşünüyorum. Şimdiki il başkanı Fuat Köktaş’ında yapması gereken artık ben yokum diyor ama büyük bir ihtimalle düşüncesi milletvekilliği.

O zaman ayrıldıktan sonra il başkanına düşen demokratik bir ortam yaratarak. Samsun’a ve AK Partiye bir süreç ortamını oluşturmak düşer. AK Partide ne eski vardır nede yeni. AK Parti bir bütündür.

Bu milletin hizmetkârıdır. Buradaki kişiler önemli değil. Hizmetler önemlidir. AK Parti 12 yıldır bu millete hizmet noktasında çağ atlatmış bir siyasi harekettir.

Bilmem AK Partinin il başkanı bu fikriyatı unuttu mu işine mi gelmiyor?. AK Partinin düşmanlığını yine AK Partili hele ki başkanları asla yapmamalı ve partiyi yıpratmamalıdır. Dayatma ile İl Başkanı önermek AK Partiye ve misyonuna yakışmıyor, yakışmaz. AK Parti Milletin istedikleri ile yoluna gitmişse bu güne kadar bundan sonra da ne İl ne Genel Merkeze önerilen dayatma isimlerle yola çıkmamalıdır. Çıktığı gün milletle bağını koparır ki o zaman ismi de cismi de kalmaz. Genel Merkezin bunları düşüneceğinden eminim ve onların birleştirici bir isimle yola gideceklerine inancım hala sonsuz. Dayatmacı isimler geçmiş siyasi düşüncedir ki AK Parti bu düşünceyi zaten kurulduğu gün yıkmadı mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Akkuş Arşivi