Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

AK Parti Köktaş yüzünden kazandı mı, kaybetti mi?

AK Parti Köktaş yüzünden kazandı mı, kaybetti mi?

      Koalisyon olacak mı? CHP mi, MHP mi koalisyona girecek?

      Siyasetin en birinci gündemi buyken, Samsun gündemine AKP Samsun İl Teşkilatının Genel Merkeze 7 Haziran raporunun bazı basına(!) sızdırıldığı gündeme geldi. Bu raporu kim neden sızdırır?

      Ama işin daha enteresanı şu ki;  Eğer ki rapor doğru ise, raporda bile AKP'nin il teşkilatı çelişkili ve çekingen, vesayet altında bir rapor düzenlediği ortaya çıkıyor.

      Mesela raporun bir bölümünde AK Parti seçimi değerlendirdiği iddia edilen raporda en fazla oyu Fuat Köktaş ve Kamuran Özden sayesinde alındığını ve yine en fazla onların çalıştığını belirtilmiş.             

      Akabinde denilmiş ki; bazı Milletvekili adaylarının tepeden gönderilmesi partililerin tepkisine neden olmuş. Rapor doğru ise daha enteresan durumlarda mevcut.

      Diğer yandan da eski İl Başkanının ilçe teşkilatlarını ve hatta Belediye Başkanları ile organize çalışarak kendisine endeksli bir yönetim anlayışı sağlandığını, bunun sonucunda partinin kuruluşundan bu yana gönülden hizmet eden tabanın dışlanarak parti ile hiç alakası ve çalışması olmayan hatta tamamen dışarıdan devşirme isimlerle teşkilatların doldurulmasının sonucunda 7 Haziran seçimlerinde bir milletvekili daha kaybedildiği dile getirildi. Aslına bakacak olursanız tespitler çok doğru ve çok yerinde.

      Fakat eski il Başkanı için aynı raporda "çok çalıştı ve onun sayesinde bu kadar oy alındı" denilen cümlede gizli. Partililerden gelen tepkilerde ise deniliyor ki; Herkes bu gün TBMM'ye Milletvekili olarak giden Milletvekili Fuat Köktaş'ın vekil olabilmek için rapordaki tüm etkinliklerini kendisinin yaptığıdır. İl teşkilatı, başkanı diye bir şey yok..Kimse bunları açık perdeden itiraf edemiyor.

      Çünkü partililer hali hazırda mevcut il Başkanı Muharrem Göksel'in değil, gölge İl Başkanı yani asıl il başkanının hala perde arkasından Fuat Köktaş olduğu. Bu iddialar yenilir yutulur değil işin içine bakacak olursanız. Bu iddialara inanır inanmazsınız. Ama iyi etüt ettiğinizde ve raporu iyi irdelediğinizde bunların doğruluğunu göreceksiniz diyen partililer şöyle devam ediyorlar.

Halk ile, partililerle, seçmenle, çoğu medya ile ve gazeteci ile adeta gizli bir savaş sürdüren Köktaş, kendisi gibi medyaya ters olan Belediye Başkanları ile de geçmişte yaşadığı kavgalarına rağmen bir araya gelerek kaçınılmaz sonu hazırlamıştır.

      Mesela hiç sevmediği Çarşamba Belediye Başkanı Dündar'la, Havza ve en garibi Büyükşehir Belediye Başkanı ile yıllarca kavgalıyken bir anda kuzu sarması olmuş. Ve daha nice ilçe başkanı ve Belediye başkanlarını sayabilirlermiş. Velhasıl bu yıkımın baş kahramanlarının kırıp dökenlerin bu gün Genel Merkez sorumluları ve Milletvekilli olan Hasan Karal, Soylu, Kurtulmuş, Dedegil, ve bir nebze de Erdem sayesinde bu gün TBMM'de ve vekil...

       Dedik ya partililerin iddialarına göre; Samsun'da AK Parti denildiğinde yine sadece maddi, manevi ve siyasi gücü ile yalnızca Fuat Köktaş'ın etrafında dönüyormuş...

       Partililerin anlamadığı konu şu: AK Partinin son seçime göre 5 milletvekili var. Demircan ayrı telden çalarken, Basri Kurt ve Çiğdem Karaaslan sessiz ve en can alıcı isim Bakan Çağatay Kılıç bunların hepsini bilmesi ve görmesine rağmen sessiz kalmasıdır. Ki o Cumhurbaşkanının en yakınında ki isimken sessiz kalması hayra alamet değilmiş. Bu gidiş AK Partinin Samsun'da tükenişe hızlı adımlarla gitmesini sağlamaktadır. Bu görmeyen veya görmek istemeyen AK Parti Genel Merkezi boşuna çırpınmasın...

       Çünkü Köktaş Samsun'a istemedikçe yaprak kıpırdamaz. Bu gücü Köktaş' a AK Parti verdi geri almaya da cesaret edemiyor. Cesaret ettiği gün AK Parti Samsun'da yine en az 7 - 8 Milletvekili ile seçimi galip çıkartacağı aşikardır. Hele hele bir erken genel seçim atmosferinde bu kadar maddi yükü taşıyacak başka aday bulunamayacağına göre AK Parti'nin Köktaş'a, Köktaş'ın AK Partiye muhtaç olduğu iddiaları gündemi daha da vahim hale getirmeye yetiyor.

       Yani AK Parti özüne, ilk yıllarına acil dönmeliymiş dönmedikçe bitme yani tükenişin ayal sesleri duyuluyormuş. Elçiye zeval olmaz. Parti tabanı tedirgin ve sıkıntılı. Başbakan Davutoğlu bunları görür mü görmez mi bilinmez ama acil çözüm üretilmezse AK Partinin gidişatının hiç iyi olmayacağı net gibi...

      Şimdi gelin bu iddiaları açıklayın açıklayabilirseniz. Var mı Samsun'da esen rüzgarla dönüp duran AK Parti yel değirmenini durdurabilecek bir Donkişot. Partililere göre AK Parti eğer böyle bir Donkişot bulabilirse olası bir erken seçimde beklediği ve hedeflediği başarıyı almaması için hiç bir neden göremiyormuş...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi