Ak Parti İlçe Başkanları Toplandı

Ak Parti İlçe Başkanları Toplandı
AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, İsrail’in Türkiye’den özür dilemesine değinerek, “Bazı çevrelerin yıllar önce Başbakanımızın çıkışını acımasızca eleştirmelerine rağmen izlenen şahsiyetli dış politika ve dik duruş sadece Türkiye'nin değil, tüm insa

 

Canik Belediyesi Meşe Tesisleri’nde AK Parti İlçe Başkanları Toplantısı gerçekleşti. Toplantıya AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Başkan Yardımcıları ve parti üyeleri katıldı.

Toplantı öncesi açılış konuşmasını yapan AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, İsrail’in özür dilemesine değinerek, “Çok titiz ve hatta bir kaç yıldır ilmek ilmek işlenen Mavi Marmara konusu İsrail-Türkiye arasında krize neden olmuş. Hatta Türkiye'de kaostan belirsizlikten ve ilkesizliklerden beslenen bazı çevrelerin yıllar önce Başbakanımızın çıkışını acımasızca eleştirmelerine rağmen bugün gelinen bu tabloda, izlenen şahsiyetli dış politika, dik duruş, sadece Türkiye'nin değil tüm insanlığın onurunu koruyan ve yücelten bir sonuçla sonlanmıştır. İsrail Başbakanının, Başkanımızı arayarak özür dilemesi, tazminatı kabul etmeleri ve bizim için en önemli olan Gazze işgalinden ve ablukasından vazgeçme kararı, ülkemiz bölgesinde artık alınan kararların sonucuna uyma konumundan çıkıp ülkemiz açısından bölgesinde masanın başına oturarak alınacak kararlarda etkili ve söz sahibi olma pozisyonuna gelmiştir” diye konuştu.

30 Mart 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlere değinen Köktaş, “Yerel seçimlere bir yıl gibi bir süre kaldı. Artık seçim satına girdiğimizi ifade edebiliriz. Teşkilatlarımız seçim atmosferine bundan sonra girmiş ve buna göre çalışmalarını devam ettirecektir. İnce eleyip sık dokuyacağız, karar verme aşamalarında bizim belirli kriterlerimiz belirli yol haritalarımız var. En iyi aday yerine, en uygun adayları bulup yolumuza devam edeceğiz. Çünkü önümüzde önemli bir süreç var. Yükümüz, sorumluluğumuz ağır, bu bilinç içinde çalışmalarımızı teşkilatlarımız ile koordineli bir biçimde sürdürmeye devam edeceğiz. Bugün siyasete 'AK Parti belediyeciliği' diye bir tanım var. AK Parti belediyeciliğinin karşılığı başarıdır. AK Parti belediyeciliği çevreye duyarlı belediyecilik anlayışıdır. Halkın gönlünü kazanmaya yönelik davranış biçimidir” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin son 10 yılını da değerlendiren Köktaş şöyle devam etti: “Türkiye'de 2003 yılından önce bir yılda bütün sosyal destekler 1,4 milyar liraydı. Şu anda yerel yönetimlerin yaptıklarıyla birlikte yapılan sosyal destekler 23 milyar liradır. Bu sosyal desteklerin 8 milyar lirası engelliler için yapılıyor. AK Parti iktidarı, ihracatı 152,6 milyar dolara taşıdı. Bugün enflasyonumuz, yüzde 6,12'dir. AK Parti, 36 milyar dolarla aldığı ihracatı 152,6 milyar dolara taşıdı. Türkiye, tarımsal büyüklük itibariyle Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise yedinci büyük ülkesi konumuna geldi. Tarıma ayrılan toplam destek tutarı, 2012 yılına göre yüzde 17,8 arttı. 11,1 milyar TL'den 13,1 milyar TL seviyesine çıkarıldı. Böylece ülkemiz, tarımsal büyüklük itibariyle Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise yedinci büyük ülkesi konumuna gelmiş bulunuyor.”

ak-parti-ilce-baskanlari-toplandi3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel