Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

AK Parti İlçe Başkanı Köse neden yoktu?

AK Parti İlçe Başkanı Köse neden yoktu?

 

Dün Çarşamba Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesinde HAMSİ IZGARA töreni vardı. Vardı ama koskoca Fakülte yönetimi her nedense Çarşamba ile birleşmeyi ya başaramadı yine bana göre…  Yada birilerinin güdümünde yola çıkmış ve aynen gidiyor. Bu konuya böyle balıklama neden daldım.

Nasıl olsa konu BALIK…

Dün Hukuk Fakültemizde Balık Izgara töreni var- mış?.  Ama gelin görün ki, yanı başına kurulmaya başlanan İLETİŞİM FAKÜLTESİ açılana kadar İletişim sorunu yaşayacak gibi görünüyor. Oysa bu Hukuk Fakültesi buraya gelmeli diyerek o kadar yazılar yazan bizdik. Ama gelin görün ki; Bu tören, hamsi yeme törenine sözüm ona İlçenin ileri gelenlerini bir araya toplaması ile yola çıkılmış eksikleri konuşma ve bilgi alış verişinin yapılacağı bir projeymiş.

Dün son anda haber geldi ve gittik. Eski DSİ yeni Hukuk Fakültesi kapısından  girdik, bir güvenlik görevlisi güzelce görevi gereği sordu: “Nereden geliyorsunuz?. Haber Expres Gazetesi Yerel gazete ve İHA Temsilcisi olarak geldik” diyerek cevap verdik. Dikkatimi çeken kimseye sorulmayan sorunun bir kere daha şahsıma sorulması idi. Dikkaaaat tehlike geliyor mu? Kaldı ki Hukuk Fakültesinin bu işi yapacağına hiç mi hiç kanaat getirmiyorum. Aklıma takıldı sayın dekan bana umut ederim cevap verir? Neden tek bana bu soru yöneltildi?

Her neyse İlçeyi birlik ve beraberlik içinde tutmak için verilen hamsi ızgara Show’ dan yerel gazete olarak tek bizim haberimiz yokmuş sonradan öğrendim.

Nereden duyup mu gittim. İşte o muallak gerisi habercilik işi.

Sonra Herkes geldi ama dikkatimi çeken ilçenin ileri gelenleri denilirken AK Parti İLÇE BAŞKANI MEHMET KÖSE yoktu. Onu o an es geçtik ve başladık haber yapmaya…

Buradan bu eksikliği dile getirdik ama Hukuk Fakültesi Dekanımız Sayın Tiftik ve Rektör Akan’ a binlerce teşekkür ediyorum. Gerçekten böylesi bir uygulama ile en azından ilçenin ileri gelen ( bazı eksiklerle de olsa) öğrenciler bütünleşti. Hele İlçe Kaymakamımız Caner Yıldız’ın her zaman ki gibi öğrenci ve çevresi ile anında diyaloğa girerek etrafına neşe katması bambaşka idi.

Ya öğrencilerin heyecanı ile sevincine ne demeli? Onlar hani söz vardır ya: “Dün çocuklar gibi şendiler” Çünkü aylar sonra birileri onları hatırlamış ve mükemmel bir organizasyonla bu hamsi ızgara toplantısını düzenlenmiş. Öğrenciler de aylar sonra gönüllerince eğlenerek hamsi ızgara yediler. Bir ara İlçe Kaymakamı Yıldız’la birlikte ızgara başına geçen öğrencilerden sonra Yıldız’ın eline ızgarayı alıp kısa sürede olsa ızgara yapması herkesin ilgisini çekti.

İlçe protokolü orada idi. Ne mutlu değil mi? Keşke her olayda da böylesi birliktelikler olsa.

Dedim ama eksik aklımdan çıkmadı. Ben Köse’nin avukatı veya borazancısı değilim. Orada Başkan veya bir başkası çağırılmamış olsaydı aynı tepkiyi koyardım. Kaldı ki bu eksikliği bakalım düzeltip en azından bir özür dilenecek mi?

Ha burada siyaset yoktu diyorsanız. Orasını bilemem o vakit özür diler çekilirim. Ama eksik ve yerel basınına haber vermeden, belli isimlerden gizli saklı yapılır gibi böylesi işler yapılması aklımda soru işaretleri oluşturmadı dersem yalan olur.

Sonrası mı orada ki görüntülerde Güneşdoğdu amcanın yüzünde ki heyecan, Azmi Yılmaz, Mithat Yılmaz, Ahmet Yılmaz, Esat Akkaya gibi isimleri görmek, Başkan, Başsavcım, Ağır Ceza Başkanım ve rektörlerimiz hepsi orada mükemmel bir ortamda güzel bir havada mükemmel bir gün geçirildi.

Her şeye rağmen Hukuk Fakültesi yöneticilerini kutluyorum. Bu ilk programları olması nedeni ile ben yine de kutluyorum. Ama inşallah bir daha ki sefere böylesi eksiklikler gözden kaçırılmaz.

Bizden söylemesi.

Öğrenciler mi?.

Onları gündeme getirmek bambaşka bir şey. Onlar için mükemmel ötesi güzel bir gün olduğuna inanıyorum.

Yanlış mıyım çocuklar…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi