Ak parti il ve ilçe başkanları belediye başkan adayı olamayacak!

Ak parti il ve ilçe başkanları belediye başkan adayı olamayacak!
AK Parti İl Başkanları toplantısı sonrasında yapılan bu açıklama dikkat çekti

www.akasyam.com/ adlı internet haber portalının haberine göre;

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı’nın teşkilatın yapısının bozulmaması için kongreler başlamadan önce İl ve İlçe Başkanlarının Belediye Başkanlığı için istifa edemeyeceği kararı aldığı, il ve ilçe başkanlıklarına aday olan teşkilat mensuplarına bu durumun tebliğ edildiği ortaya çıktı.

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı’nın kongreler başlamadan önce il ve ilçe başkanlıklarına aday olacak teşkilat mensuplarının seçildikten sonra, herhangi bir makama aday olabilmek için istifa yolunu kapatma kararı aldığı ve bu kararı da il ve ilçe başkanlıklarına aday olan teşkilat mensuplarına tebliğ ettiği ortaya çıktı.

“İl Ve İlçe Başkanları Bir Dahaki Bahara”

Buna göre Samsun İl ve İlçelerinde AK Parti’nin İlçe Başkanlarının belediye başkanlıkları için aday olabilme ihtimalleri mümkün görünmüyor.

 AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı’nın Türkiye genelinde İl ve İlçe Başkanlarının yarıya yakın bir kısmının belediye başkanı olabilmek için seçildikleri İl ve İlçe Başkanlığı makamlarından istifa ederek yerel yönetimler seçimlerinde şanslarını deneyeceklerini ön görerek bu kararı aldığı ve alınan bu kararın seçilecek olan İl ve İlçe Başkanlarına tebliğ ettiği öğrenildi.

Samsun genelinde Belediye Bakanı olabilmek için makamlarını boşaltacak olan ilçe başkanları bulunuyor.

Aldığımız duyumlara göre başta İlkadım, Atakum, Canik ve Tekkeköy İlçe Başkanları olmak üzere, Kavak, Ladik, Çarşamba gibi ilçelerin AK Partili ilçe başkanları mevcut görevlerinden istifa ederek Belediye Başkanlığı için makamlarını boşaltmayı düşünüyorlar.

Seçilmeden önce kendilerine tebliğ edilen istifa yasağına rağmen Genel Merkez’deki hamilerine güvenerek belediye başkanlığı hayalleri kuran ilçe başkanlarına genel merkezin kesinlikle musamaha göstermeyeceği de gelen bilgiler arasında” denildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset