AK Parti İl Başkan Adayı Mustafa Acar, 6. projelerini Çarşamba'da açıkladı...

AK Parti İl Başkan Adayı Mustafa Acar, 6. projelerini Çarşambada açıkladı...
'Yerel yönetimler siyasetin bel kemiği'

AK Parti İl Başkan Adayı Acar, ''Göreve gelirsek;  il yönetiminde kuracağımız bir komisyonla birlikte, yerel yönetimler, mülki ve idari amirleri ve teşkilatlarımızın hazırladıkları projelerin genel müdürlük ve bakanlıklar bazında takipçisi olacağız. Yerel yönetimler siyasetin bel kemiğidir'' dedi

 

AK Parti İl Başkan Adayı Mustafa Acar, kurucu ilçe başkanlığını yaptığı Çarşamba'da, teşkilatlarla tanışma ve kaynaşma yemeğinde bir araya geldi. Yoğun katılımın sağlandığı Göl Restoran’daki yemeğe; Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çınarlık Belediye Başkanı Nihat Soğuk, Dikbıyık Belediye Başkanı Kemal Ayan, İl Genel Meclis üyeleri Belediye Meclis Üyeleri, İl ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve delegasyon büyük ilgi gösterdi.

 

Burada yaptığı konuşmada öncelikli olarak söz alan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, il kongresi öncesi anlamlı mesajlar verdi. Siyasetin ve politikanın çirkef tarafını asla tasvip etmediklerini belirten Dündar, ''Doğruyu savunmak ve güvenilir insan olmak lazım. Kimseyi kandırarak siyaset yapmamak lazım. Milletimiz, iradesini sandıkta en iyi şekilde yansıtmıştır. Delegasyonda bu doğrulltuda il kongresinde bu doğrultuda il balşkanını belkirledi'' diyerek, Acar ve ekibine başarılar diledi.

 

Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse de, ''Biz ilçe teşkilatı olarak omuzlarımızdaki yükün sorumluluğunu iyi biliyoruz. İl kongremizde, ilçe teşkilatı ve delegasyon olarak tercihimizi en iyiden yana kullanacağımıza kimsenin şüphesi olmasın. İl başkan adayımız Mustafa Acar, Çarşambamızın kurucu ilçe başkanıdır ve emeği çok büyüktür. Kendisine ve ekibine çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum’’ diye konuştu.

 

'Makam sevdalısı değiliz'

Makam sevdası olmadığını söyleyen AK Parti İl Başkan Adayı Mustafa Acar da, ''Koltuğa oturup bir yere yükselme niyetim yok. İl başkanı olmak istiyorum çünkü buna hem yaş olarak hem kıdem olarak çok müsaitim. Teşkilatçılığı iyi bilen biri olarak ömrümün neredeyse 30 yılını siyasete adadım. Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Samsun'a gelemeyecek olması ilimiz için bir kayıptır ancak gelemeyecek olması da yarışın olacağı anlamına gelmektedir” dedi. İl başkanlığını kazanması halinde ilk toplantılarını 50 kişilik il yönetim kuruluyla birlikte kurucu ilçe başkanlığını yaptığı Çarşamba'da yapacağının sözünü de veren Acar, hayata geçirecekleri projelerle ilgili bilgiler verdi.

 

'Taleplerinin takipçisi olacağız'

Yaptığı konuşmada yerel yönetimlerin önemine değinen Acar, 6. projelerini tüm teşkilatla paylaştı. Yerel yönetimlerin mülki ve idari amirlerin yanı sıra tüm teşkilatların hazırladığı projelerin takipçisi olacaklarını kaydeden Acar, ''Bir ildeki ve ülkedeki yerel yönetimlerin gücü ve etkinliği, söz konusu ülkedeki demokrasinin düzeyi ile yakından ilişkilidir. Yerel yönetimlerin haklarını savunacak, gelişimi için gerekli girişimlerde bulunacak, sorunlarını çözüm mercilerinin gündemine taşıyacak kurumlara ihtiyaç var. Seçilmemiz halinde il yönetimi içinde kuracağımız komisyonla, 17 ilçenin mülki idari amirleri ve teşkilatların hazırladıkları projelerin genel müdürlükler ve bakanlıklar bazında sıkı takipçisi olacağız. Bu takibin ilimize başarı getireceğini biliyoruz. Yerel yönetimler en büyük destekçimiz olacak. Teşkilatlar da köprü vazifesi olacak'' dedi.

 

Bu konuşmaların ardından Acar, Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çınarlık Belediye Başkan'ı Nihat Soğuk ve Dikbıyık Belediye Başkanı Kemal Ayan ile tüm teşkilatlara üzerinde iyi ağaca sarılan gölgesiz kalmaz yazılı çam fidanını armağan etti.

Haber Ayhan Gonca

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber