AK PARTİ DÜĞÜMÜ ÇÖZDÜ ÇÖZÜYOR

AK PARTİ DÜĞÜMÜ ÇÖZDÜ ÇÖZÜYOR
Türkiye bugünden itibaren resmen erken seçim sürecine giriyor. Ahmet Davutoğlu, 3 dönem kuralı için talimat verdi. Hem mevcut 26 vekil hem de kurala takılan 76 isim için Meclis yolu gözüktü.

Erken seçim AK Parti'de "ağabey"lere yeniden kapıyı aralıyor. Genel Başkan Davutoğlu, 3 dönem kuralını esnetecek şekilde tüzük değişikliği talimatı verdi. Böylece hem mevcut 26 milletvekili hem de 3 dönem kuralı nedeniyle aday olamayan 70'den fazla isim tekrar aday olabilecek.

HER PARTİYE ETKİSİ VAR

Türkiye bugünden itibaren resmen erken seçim sürecine giriyor. Erken seçimin her partiye bir dizi olası etkisi var. AK Parti'de ilk etkisi üç dönem kuralının esnetilmesi olarak kendisini gösterdi.

"ÖZEL BİR DURUM HASIL OLDU"

Genel Başkan Davutoğlu 7 Haziran seçimleri öncesinden bu yana konuşulan 3 dönem kuralının esnetileceğinin işaretini verdi:

"Bu ilkenin temel felsefesi siyasette kan değişimine imkan sağlamak ve statik bir yapıya AK Parti'nin dönüşmesini engellemekti. Felsefi yaklaşım itibarıyla doğru bir ilke olduğunu hep kabullendik ama bu sefer özel durum hasıl oldu. Çok kısa sürede 4 ayda bir dönem bitmiş oldu. Bunu dönem olarak saymak, bazı arkadaşların tam da siyasete girmiş ve tecrübe edinmiş iki dönemde tecrübe edinmiş arkadaşlarımızın birikimlerini kullanmak bakımından zorluklar doğurur. Dönem olarak saymamak da bu sefer üç dönemi doldurmuş olan arkadaşların hakları bakımından yanlışlık olur"

"TALİMAT VERDİM ARKADAŞLAR ÇALIŞACAK"

Bunun için son MYK toplantısında bir tüzük heyeti oluşturuldu. Heyet sadece bu konuda değil, tüzükte başka değişikler üzerinde de çalışacak. Davutoğlu amaçlarının "mümkün olan bir yenilenmeyi sağlamak ama mümkün olan en geniş insan kaynağı kadrosunu, devlet adamı kadrosunu sürekli potada tutmak" olduğunu söyledi.

ESNETME NE SAĞLAYACAK?

3 dönem kuralında yapılacak değişiklik 95 isim için anlam ifade ediyor. 7 Haziran seçimlerinde "ağabeyler" olarak nitelendirilen 69 isim 3 dönem kuralı nedeniyle aday olamadı. Bunun yanında 7 Haziran seçimleri ile parlamentoya tekrar giren 26 isim de "yeni üç dönemlikler" sıfatını kazanmış oldu. İşte bu isimler Kasım ayında yapılacak olan seçimlerde tekrar AK Parti'den aday olabilecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset