Ak Parti Dış ilişkiler toplantısı Samsun'da

Ak Parti Dış ilişkiler toplantısı Samsun'da
Samsun'da Ak Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı zafer Sarıkaya'nın katılımı ile Dış İlişkiler başkanları toplantısı gerçekleşti

Samsun'un İlkadım ilçesinde Şehit Ömer Halis Demir çok amaçlı salonda Ak Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı zafer Sarıkaya'nın katılımı ile Dış İlişkiler başkanları toplantısı gerçekleşti.

"Ya istiklal ya ölüm parolası ile hareket ediyoruz"
Samsun için meşalenin yandığı şehir olarak bahseden Ak Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sarıkaya "Bölgemizin, gönül coğrafyamızın ve Avrupa'nın meselelerini konuşmak üzere özellikle Türkiye'nin insani dış politikası ve adalet merhamet medeniyetinin temsilcileri olarak bu konuları ele alıyoruz. Bu konuda bakışımızı irdelemek, çözüm yollarını ifade etmek ve önümüzdeki süreçte oluşturabileceğimiz siyaseti şekillendirmek için Samsun'dayız. Milletlerin tarihinde, zaman zaman yol bulmanın ve aydınlığa çıkmanın zorlu olduğu süreçler yaşanmıştır. İşte böyle bir dönemde milletimiz, zillet altında yaşamaktansa ya istiklal ya ölüm parolasıyla hareket etmiştir. 21 yıldır devam eden AK Parti iktidarında lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olan her zaman vefa ile yaklaşmış olduğumuz şehir Samsun. Dış ilişkiler başkanlığı toplantılarımız için asırlardır her bölgeden, her inançtan insanın bir arada yaşadığı ve bir arada yaşatan sembol şehirleri seçmeye gayret gösterdik." dedi.whatsapp-image-2024-02-03-at-13-17-56.jpeg
"Ak parti siyasetinde görev yapmak onur verici"
Ak Partide görev yapmak onur verici olduğunun altını çizen Ak Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu "2015'te AK Parti siyasetine girdiğimde ilk il yönetimimde dış ilişkiler başkanı olarak görev yapmıştım. Yaklaşık 8-9 ay boyunca bu görevi sürdürdüm, sonrasında ise seçim işlerine geçtim. Burada Karadeniz bölgesinde pek çok ilimizin dış ilişkiler başkanları bulunuyor. Ak Parti siyasetinde görev yapmak, kuruluş yüzyılının bittiği ve şahlanış yüzyılının başladığı bu dönemde oldukça onur verici bir davranıştır." ifadelerini kullandı.
whatsapp-image-2024-02-03-at-13-17-56-2.jpeg
"Samsun Göç Veren Bir şehir"
Toplantıda Samsun'un göç veren bir şehir olduğundan bahseden Ak Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan "Samsun'a önce 19 Mayıs şehri derken, sonra Kurtuluş şehri, ardından meşale şehri dedik. Cumhurbaşkanımız da Karadeniz'in vedası iftarını burada dedi ve bir özellik daha eklenmiş oldu. İnşallah, bu eklenen özellikle Samsun'dan güzel bir sonuç alır, partimize ve Cumhurbaşkanımıza en güzel hediyeyi vermiş oluruz. Şu anda Samsun'da dış ilişkiler toplantısı yapılıyor. Samsun, dışarıya göç veren bir şehir olarak 1960-1970'lerden sonra Avrupa'ya ciddi göç veren bir şehir oldu. Bu bağlamda Samsunlunun Avrupa'nın birçok şehrinde, hatta her ülkesinde bir Samsunlu akrabası olabilir. İnşallah, yeni dönemde dış ilişkiler başkanlığımızla ülkemize bu konuda hizmet etmek için hazırız." diye ifade etti.
whatsapp-image-2024-02-03-at-13-17-55.jpeg
Büyükşehir'i rekor oyla alacağız"
Toplantı da açılış konuşmasını yapan Ak Parti İl Başkanı Mehmet Köse "Şu anda baktığımız zaman, 17 ilçemizin 15'i AK Parti belediyeciliğini benimsemiş durumda. Diğer 2 ilçe ise muhalefet belediyeciliği içinde. İnşallah, bu seçimde 17 ilçeyi de, yani tamamını Cumhur İttifakı olarak alacağız. Samsun Büyükşehir Belediyesi'ni zaten Halit Doğan Başkanımla rekor oy alacağımıza eminim. Tabii ki, Samsun dış ilişkiler bağlamında bir merkez olma yolunda ilerliyor. Burada uluslararası liderleri ağırlamaya başladık. Cumhurbaşkanımızın ev sahipliğinde Rusya Devlet Başkanı'nı ağırladık, daha sonra olimpiyatlar düzenledik ve en önemlisi, bundan 2 yıl önce Teknofest'i gerçekleştirdik. Ayrıca, pek çok yerel yönetim toplantımızı Samsun'da yapıyoruz. Samsun artık bir bilim şehri olarak ilerliyor, çünkü burada bilime büyük önem verilmeye başlandı." diye ifade etti.
whatsapp-image-2024-02-03-at-13-17-57.jpeg

whatsapp-image-2024-02-03-at-13-39-37-2.jpeg

whatsapp-image-2024-02-03-at-13-39-37-1.jpeg

Kaynak:İsmail Temiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel