AK Parti' de Halit Doğan yönetimine güvenoyu

AK Parti de Halit Doğan yönetimine güvenoyu
AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş partisinin Çarşamba İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi'nde konuştu. Başkan Köktaş, "Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı seçimleri hep sancılı geçmiştir

70'li yılların sonlarında bu ülkede 115 tur  yapılmış olmasına rağmen, 2,5 yılda seçilemeyen bir Cumhurbaşkanlığı süreci yaşandı. Yine bizim hemşerimiz Ali Fuad Başgil'in Cumhurbaşkanı adayı olmak istemesine silah masaya koyularak,  "ya Cumhurbaşkanlığı'ndan çekilirsin, yada bu silah seni yok eder" tehdidi ile Cumhurbaşkanı adayı olmaktan geri çektirilmiştir" dedi.

AK Parti Çarşamba İlçe Başkanlığı'nın 5. Olağan Kongresi yoğun bir katılım ile şenlik havasında yapıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından kongrenin başkanlık divanı seçimi yapıldı. Divana Samsun İl Seçim İşleri Başkanı Hakan Karaduman, İl Kadın Kolları Başkanı Nurhan Yapıcı Özel ve İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe seçildi. Gündemin okunmasının ardından misafirlerin tanıtımı ve protokol konuşmalarına geçildi.

halitdogan.jpg

AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Halit Doğan ilçe teşkilatının yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgiler verdi.  Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ise kısa bir selamlama konuşması yaparak kongrenin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

MKYK üyesi Ahmet Demircan'ın kongrede yaptığı konuşma dikkatlerden kaçmadı. Demircan, 1960'larda yapılan bir darbe sonrasında kutlanmaya başlayan bayramları biliyoruz. Daha sonra Çarşambalı Ali Fuat Başgil gibi bir siyaset ve bilim adamına yapılanları biliyoruz. Bu gün bu Millet diyor ki bu millet biz nasıl yönetileceğiz, biz nasıl bir anayasa ile yönetilmek istiyoruz buna biz karar vereceğiz diyor. Şunu düşünün. Bir ailenin içinde geçimsizlik, kavga varsa bu aile geçinebilir mi?. Siz yani bu millet bu devletin kiracıları değil, sahipleridir. Ama sizlere bu güne kadar kiracı muamelesi yapıldı. Devletle milleti böyle düşünelim. Bu Millet bu gün diyor ki bu devletin yani evin sahibi benim, başkanımı ben seçerim, anayasamı ben yaparım diyor artık. Bu yapılırsa ne olacak. Bir devlette millet- devlet kaynaşmazsa o millet ve devlet hız yapamaz, gelişemez. AK Parti artık milleti ile birleşti, kaynaştı, cumhurunu yani başkanını seçti ve artık kendi anayasasını kendisi yapacak.Bu vesile ile Çarşamba kongremizin ülkemize, milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum" sözleri ile konuşmasını tamamladı.

Demircan'dan sonra ise AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar, hükümetin yapmış olduğu hizmetler, AK Partinin iktidara gelmesinden bu güne yaşananları, yapılanları ve ülkenin dış politika hakkındaki uzun konuşmasının ardından açıklamalarını tamamladı. Konuşmasından sonra AK Parti İlçe Başkanı Av. Halit Doğan kendisine Çivisiz cami tablosu, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ise Çarşamba adlı kitabı hediye etti. Hediyeleri alan Çonkar, gerçekten memnun oldum ve bu hediyeler gerçekten mutlu etti teşekkür ederim dedi. 

10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi ile tarihinde ilk defa halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanlığı sürecin ilk defa sancısız geçtiğini hatırlatan AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, "Sizleri 35- 40 yıl öncesine götürmek, 10 Ağustos'ta gerçekleşen tarihi başarı ve değişimin ne anlama geldiğini hatırlatmak istiyorum.

70'li yılların sonlarında bu ülkede 115 tur yapılmış olmasına rağmen, 2,5 yılda seçilemeyen bir Cumhurbaşkanlığı süreci yaşandı. Bunun arkasından Kenan Evren darbesi diye adlandırılan 12 eylül 1980 darbesi gerçekleştirildi.  Yine bizim hemşerimiz Ali Fuad Başgil'in Cumhurbaşkanı adayı olmak istemesine silah masaya koyularak, "ya Cumhurbaşkanlığı'ndan çekilirsin, yada bu silah seni yok eder tehdidi" ile Cumhurbaşkanı adayı olmaktan geri çektirilmiştir. Yine bu ülkede 28 Şubat sürecini takip eden o Cumhurbaşkanının tutumuyla bu ülkede başı örtülü kızlarımız, bacılarımız üniversite kapılarında sürüm sürüm süründürüldü.  Yine bu ülkede cumhurbaşkanlığı seçim süreci bahane edilerek Batı Çalışma Grupları insanları tek tek fişledi. Bu ve bunun gibi bir çok örnekler hep ülkemizde yaşandı. Bu örnekler çok uzakta değil lütfen bunları unutmayalım. Bu süreçlerde kaybeden hep Türkiye oldu, kaybeden hep milletimiz oldu." dedi.

Bunun için 2013 Haziran ayında Gezi, 17 ve 25 aralık olaylarını ortaya koydular, fakat başaramadılar. 10 Ağustos'ta yapılan Cumhurbaşkanı seçimi ile ilk kez bu ülkede devletin başına millet geçti, ilk kez bu ülkeyi millet yönetiyor, kendi adamını, milletin adamını, milletin evladını, kendi insanını Cumhurbaşkanı olarak seçti diyen Köktaş, "10 Ağustos seçimi bir anlamda cumhurun rövanş maçıydı. 10 Ağustos, milletimizin karar vereceği bir rövanş maçı haline gelmişti. İşte o rövanş maçında irili ufaklı 11 partinin desteklemiş olduğu çatı aday karşısında, dimdik duran, davasına, istiklaline, istikbaline, geleceğine ve uzun adamına sahip çıkan aziz milletimiz yüzde 52 oy ile destek çıkarak galip gelmiştir. Ben tekrardan büyük desteklerinden ötürü Çarşambalı hemşehrilerime teşkilatım adına teşekkür ediyor, 5. olağan kongrelerimizin de hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Konuşmaların ardından yönetim kurulu faaliyet ve gelir-gider hesap raporlarının okunmasının ardından raporlar ayrı ayrı oylandı. Yönetim kurulunun ibrası ve tanıtımın ardından AK Parti Genel Merkezi tarafından belirlenen isim Çarşamba İlçe Başkanlığı için mevcut başkan Halit Doğan'la tek liste halinde seçime gidildi. Yapılan seçimde 401 delege den 303'ü oy kullanırken sandıkların açılması ve sayımı neticesinde  303 oy alan Av. Halit Doğan atama başkanlıktan sonra AK Parti İlçe Başkanlığına güvenoyu alarak yeniden seçildi.

akp-crs-2.jpg

AK Parti İlçe Başkanı Av. Halit Doğan seçim sonrasında gazetemize açıklamalarda bulundu. Bu gün Salı olmasına rağmen Köylerinden mahallelerinden çıkarak kongremize Cemil Şensoy Kültür merkezine kadar gelerek katılan delegelerimize teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum ifadelerini kullanan Başkan  Doğan, "Yerel seçimlerden sonra başlayan ve delege seçimleri ile devam eden süreç Kongremizin bugün yapılması ile sonuçlanmıştır. Delege seçimlerinde ne kadar hassas davrandığımızı, partimize delege seçerken partiye emek vermiş, hizmet vermiş insanları olabildiğince delege yapmak suretiyle delegelerimizi belirledik. Akabinde de bu gün yani 11 Kasım 2014 tarihinde de 5. Olağan kongremizi gerçekleştirdik. Kongremizin sonuçları itibari ile önce ilçemize, ilimize, partimize memleketimize  hayırlar getirmesini Cenabı Hak'tan niyaz ediyorum. Tüm hemşerilerimizin dualarını bekliyor herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşma ve sandıkların açılması ile birlikte  yeni seçilen AK Parti Çarşamba İlçe Başkan ve yönetim Kurulu Listesi şu isimlerden oluştu: Başkan: Halik Doğan, Yönetim Kurulu Üyeleri: Hasan Öneği, Şeref Çelebi, Hüseyin Dalgıç, Kerim Çakır, Ahmet Varol, İhsan Odabaş, Taner Özden, Mehmet Kır, Hatice Erdönmez, Servet Aydın, Adem Topçu, Adem Köksal, Emine Atmaca, Şenol Şen, Cihangir Özakçaylı, Hasan Özcan, Yüksel Bilgin, Ersin Sandıkçı, Mustafa Tercüman, Emriye Tekin, Yaşar Yıldız, Hasan Köse, Hüseyin Işık, Abdülkerim Çift, Hacıbey Arslan, Hüseyin Temiz, Bekir Araz, Hacer Sarıoğlu, Erkan Karaca.

HABER-FOTO: Nevzat AKKAYA- Nuri Oğuzhan ŞEKER- Cihan ÖZTÜRK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber