Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

AK Parti de anlaşılan adaylık kızışıyor

AK Parti de anlaşılan adaylık kızışıyor

Geçtiğimiz Cumartesi günü yayımladığımız gazetemizde bir haber enteresan şekilde tepki aldı.

Hem de öyle bir tepki aldı ki!. Şaşırmamak elde değil.

Haber de AK Parti de İl ve İlçe Başkanlarının istifa ederek Belediye Başkan aday adayı olamayacaklarını iddia edildiğini yazmıştık. Biz bu haberi yaparken de Samsun’dan yayımlanan akasyamhaber haber portalına dayanarak yapmıştık. Ama haber sonrasında Çarşamba ve başka ilçelerden gelen telefonlar da öylesine tepkiler geldi ki!?.

AK Parti de böyle bir kararın olmadığı aksine parti teşkilatlarının zor durumda kalmayacak şekilde hareket edin şeklinde önerilerde bulunulduğu belirtildi. AK Partinin asla bu güne kadar böyle bir kara almadığını sadece belli çevrelerin İl ve ilçe başkanlarını karalama amacı ile böyle girişimlerde bulunduklarını belirttiler.

Bu konuda İl Başkanı Köktaş ta tepki göstererek, “Kim nereden böyle dedikodular çıkartıyor anlamadım. Birileri bilinçli olarak karalama kampanyası yapıyor. Böyle bir karar ve tebligat yok şeklinde kesin bir dille açıklama yaptı bizlere.

İlçe Başkanı Mehmet Köse’nin Çarşamba Belediye Başkan aday adaylığında ön plana çıkması nedeni ile bu olayların özellikle bazı kişi ve kişilerce bilinçli şekilde gündeme getirilerek parti içinde sözüm ona huzursuzluk çıkartıldığını dile getirerek tepki gösterdiler.

Kaldı ki AK Parti Çarşamba İlçe başkanı Mehmet Köse bu güne kadar hiçbir yerde Belediye Başkan adayıyım demedi. Ama herkesimden Köse’nin kesinlikle aday adayı olmak için istifa edeceğini ve kesinlikle adaylığa müracaat edeceğini herkes dillendirip durmaktadır aylardır.

Kendisi sessiz kalırken Çarşamba’da ki şu söylem ve ona destek gün geçtikçe de artarak adı ön plana çıkartılıyor ve adaylığı ağırlık kazanmayı sürdürüyor.

Görünen o ki birilerine göre; Hüseyin Dündar Belediye Başkanı olarak güzel hizmetler yaptı ama artık onun dönemi de yavaş yavaş kapanıyor.  Gelecek dönem Mehmet Köse’li AK Parti Belediye Başkanlığı görmek herkesi heyecanlandırır.

Bu noktada da AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse aday olur olmaz beni ilgilendirmez…

Bana soranlara aynen şöyle düşüncelerimi dile getiriyorum: “Hüseyin Dündar 2 dönem iyi ya da kötü hizmet yaptı. Halk kararını veriyor. Ama Dündar Büyükşehir Belediye sınırlarına girecek olması nedeni ile Çarşamba Belediye Başkanlığı bu günkü belde belediye başkanlığına dönecektir”.  Yani bütçesi ve yatırımı ile küçülecek bir belediye de Başkan Hüseyin Dündar’ın kalacağına inanmıyorum. Hüseyin Dündar gelecek Genel Seçimler de Milletvekilliğine soyunacaktır. Ciddi ciddi soyunmalıdır da. Çünkü bütçesi ve yatırım, hizmet alanı daralacak bir Çarşamba Belediyesinde başkan Dündar’ın bir dönem daha kalmayı düşüneceğine çoğu inanmıyor. Onun artık Milletvekili olarak veya bir başka Büyükşehir’ de (Samsun’ da olabilir) başkan olması kaçınılmaz şeklinde dillendiriliyor. Yani onu sevenler Dündar’ın Çarşamba ile kaybedecek siyasi geleceği kalmamıştır şeklinde dillendirilmeye çoktan başlanılmış görülmesi çok düşündürücüdür.

Köse ile AK Parti Çarşamba’ da ilçe başkanlığında da adı hiçbir şaibeye karışmamış bir ilçe başkanı olarak seçime gider mi, başka aday gündeme getirilir mi bilemem ama görünen şimdiden Mehmet Köse’yi ilçede çok fazla Belediye Başkanı adayı olarak görmek isteyen fazla görünüyor.

Şimdi AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse Belediye Başkanlığına AK Parti İlçe Başkanlığından istifa ederek aday adayı olabilir mi, düşüncesi var mı?. O olaya önce ilçe teşkilatı sonra ilçe halkı ve akabinde de İl teşkilatı ile Genel Merkez karar verecektir. Ama AK Parti Köse ile gelecek dönemde ki Belediye Başkanlığı seçimlerine yelken açacak gibi görünüyor.

Geçtiğimiz aylarda Belediye Başkanı Dündar’ın % 50’lerde oy alırken henüz adı sanı adaylıkta geçmeyen suflelerle gündem de olan Mehmet Kösenin % 29.8 gibi bir oyla güçlü isim olarak ön plana çıkması hayra alamet değil. Köse bir de adaylığını açıkladığını düşününce bu yüzdenin % 50-60’ları geçme olasılığı çok yüksek görünüyor.

Siz ne karar verirsiniz bilemem ama bizim işimiz haber. Gerisi siyasetçilerle birlikte oy verecek halkımızın kararına kalmış… Biz de diyoruz ki: AK Parti de anlaşılan adaylık kızışıyor

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi