AK Parti Ayvacık ’ta işler karışık!

AK Parti Ayvacık ’ta işler karışık!
AK Parti Ayvacık İlçe Başkanlığı Olağan Kongre öncesinde başkan adaylığında hareketlilik yaşanıyor. İlçe başkanlık koltuğuna mevcut başkandan hariç aday enflasyonu yaşanacağa benziyor.

‘Ayvacık’ta şimdilik adaylık için 6 isim gündemde!’
AK Parti de, Ayvacık Belediye Meclis Üyelerinden esnaf Yusuf Akkaya, Uyar İnşaat Gıda ve Tarım adı altında hizmet veren Bekir Uyar,  Esnaf Murat Doğan isimleri ilk kez AK Parti İlçe başkanlığı adaylığı arasında isimler gündeme gelirken diğer yandan mevcut başkan Sertaç Can ile birlikte eski ilçe başkanlarından Kemalettin Gökçe ve Kadir Kızılkan isimleri de AK Parti Ayvacık İlçe Başkan adaylığında aday isimler olarak konuşuluyor.  
‘Açıklama, tepki, kınama aday enflasyonu yaptırdı’
Mevcut AK Parti Ayvacık İlçe Başkanı Sertaç Can’ın yeniden ve tek liste ile Genel Merkez destekli kongreye gitmek için yoğun çaba sarf ettiği konuşulurken, geçtiğimiz günlerde yerel medyada yaptığı basın açıklamasının tepki alması işini zora soktuğu iddia ediliyor. Eski teşkilat başkanları ile yöneticiler, üyeleriyle bir araya gelerek tepkilerini yaptıkları kınama mesajı ile duyurmuşlardı. Kınama mesajının ardından partililer arasında kongre için aday enflasyonu yaşanmasına neden olduğu iddia ediliyor.

halil-sertac-001.jpg


‘Yeni adayla yeniden birlik ve beraberlik hedefleniyor’
AK Parti Ayvacık İlçe kongresi öncesi Genel Merkezi ablukaya alarak tek liste ile seçime götürmeye çalıştığı iddia edilen mevcut Başkan Can’ın yeniden tek liste ile kongre yapabilmek için bazı güçlü siyasetçi, iş adamları ile hareket ettiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü.  Mevcut Başkanın geçen başkanlık süreci ve açıklamaları akabinde rakipsiz olmadığını, AK Parti içinde ki huzursuzluk, bozulan birlik ve beraberliğin sorumlusu olduğu belirtilerek bu bozulan değerlerin yeniden tesis edilmesi gerektiği için partililerin başka isimler üzerinde anlaşma yoluna gitmeye hazır oldukları belirtiliyor.

kadir-halil-(2).jpg
‘AK Partinin geleceği için neredeyse herkes aday’
Bu nedenlerle ilçe de eski İlçe Başkanı, Meclis Üyesi Kemalettin Gökçe, ilçe başkanı Kadir Kızılkan gibi isimlerin yeniden aday olacak iddialarının yanı sıra bu isimlere ilaveten eski bir başka Belediye Meclis Üyesi, mevcut ilçe belediye başkanı Halil Kalaycı’nın seçim sürecinde ki sağ kolu Yusuf Akkaya, Eski parti yöneticilerinden Murat Doğan, Esnaf Bekir Uyar gibi isimlerin adaylık için isimleri öne çıkarken sayının artacağı iddia ediliyor.

kemo-ve-halil-001.jpg
‘İlçe Başkanları, Belediye başkanlarının emir eri değil’
AK Parti de Ayvacık ilçesinde ilçe başkanlık kongresi öncesi aday enflasyonunun tek nedeni olarak mevcut başkanın açıklamaları ile uzun süreden beridir İlçe Belediye Başkanı ile olan çok yakın halktan ise kopuk siyasi çalışmalarının neden olduğu iddia ediliyor. Bazı çevreler İlçe başkanları Belediye Başkanlarının emir eri değildir. İlçe başkanları Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın ilçede ki vekilidir. Herkes yerini bilmeli halktan uzaklaşmamalıdır şeklinde tepkiler ile aday olmak için kolları sıvadıkları öğrenildi.

kemo-ve-halil-001.jpg
‘Başkanlar beraber ama halk yok’
 Ayvacık İlçe kongresine adayların çok olmasının nedenlerinin sayısız olduğunu belirten bazı güçlü isimler, mevcut başkanın söylemleri ile beraber halktan tamamen kopuk ve ilçe binasının eskisi gibi aranmaz, uğranılmaz hale getirilmesinden şikâyetçi oldukları belirtiliyor. Bu nedenlerle partililer mevcut başkanın belediye başkanı ile bir ve beraberlik profili çizmek, yeniden birlikte çalışabilmek uğruna gece gündüz birlikte gezmeleri, her olayda yan yana görünmek için azami gayret sarf ederken aksine halk ve partililerle hiçbir şekilde bir araya gelmediği için tepki olarak adaylığa soyundukları gelen bilgiler arasında yer alıyor.  

yusuf-akkaya-halil.jpg
HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber