Ak Parti 40. İlçe Danışma Meclisi toplantısı yapıldı

Ak Parti 40. İlçe Danışma Meclisi toplantısı yapıldı
AK Parti Çarşamba İlçe Teşkilatının 40. İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda yapıldı

 

HABER – FOTO: Serkan KARAHAN

AK Parti Çarşamba İlçe Teşkilatının her ay düzenli olarak yapılan ilçe Danışma Meclisi toplantılarının 40.’sı 23 Şubat Cumartesi günü geniş katılımla Çarşamba Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda yapıldı.  Toplantıya AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Alaettin Bayrak, İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çınarlık Belediye Başkanı Nihat Soğuk, Dikbıyık Belediye Başkanı Kemal Ayan, Hürriyet Belediye Başkanı Mehmet Aydın ilçe yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın partililere yönelik sandık bazlı çalışmanın önemini anlattığı sinevizyon gösterimi ile başladı.  Sinevizyon gösteriminin ardından toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse’de konuşmasına sandık bazlı çalışmanın önemine değinerek başlarken, bu bağlamda Çarşamba’da önemli adımlar attıklarını kaydetti. Köse yaptığı konuşmada, geçtiğimiz günlerde Fatsa’da düzenlenen iki günlük eğitim kampına da değinirken, kampın partililer için çok faydalı geçtiğini dile getirdi.

Köse, yaptığı konuşmada AK Parti Tarafından hazırlanan yeni Büyükşehir yasası kitapçığından bazı bölümleri partililerle paylaştı. Köse, “Yeni Büyükşehir Yasası ile ilgili Büyükşehir belediyeleri nasıl olacak da köylere hizmet götürecek diye soruyorlar. Yeni yasa ile birlikte büyükşehir belediyeleri bütçelerinin %10’unu köylere ayırmak zorunda. İl özel idaresinin şu an ki 16 trilyon olan bütçesi yeni yasa ile birlikte 3 kat artarak 52 trilyona kadar çıkacak” dedi.

Çarşamba’da yapılan yatırımlar konusuna da değinen Köse, “Geçtiğimiz günlerde Çarşambamıza gelen Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç Çarşamba’da Gençlik Merkezinin temel atma törenin        i gerçekleştirdiği esnada Çarşambalılara yeni kapalı spor salonu, öğrenci yurdunun ve öğretmen evi müjdesini verdi. 2013 yılı içerisinde bu hizmetleri gerçekleştirmek konusundaki çalışmalarımız devam edecek. Batıyaka’da yapılan Anadolu Lisesi yapımı devam ediyor. Cumhuriyet ilköğretim okulu yatırım programına alında onunda yakın tarihte yapımına başlıyoruz.  Sosyal güvenlik Kurumunun yeni hizmet binası bitmek üzere, 1 aya kadar yeni binalarında hizmet vermeye başlayacaklar. Tarım ilçe Müdürlüğümüze de yeni bina için çalışmalarımız başladı” diyerek konuşmasına son verdi.

AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Kösenin Ardından Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’da bir konuşma yaptı. Çarşamba Belediyesinin çalışmalarını anlatan Dündar, konuşmasının büyük bölümünde Doğuyaka’da çalışmalarına başlanan Doğuyaka Kentsel Tasarım Çalışmasına ayırdı. Projenin ayrıntılarını anlatan Dündar, Çarşamba İlçe Müftülük binasının da projenin bulunduğu alana alınması konusunda çalışmalar başlattıklarını dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber