AK Parti'de 3 dönem muamması!?.

AK Parti'de 3 dönem muamması!?.
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, MHP ile ittifak konusu ve 3 dönem belediye başkanlığı yapanlarla ilgili önemli yaptığı açıklamada, " Üç dönem belediye başkanlığı yapanlar, aday olmayarak genel merkezi rahatlatmalı...” dedi

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan açıklamasında, “MHP ile ittifak konusunda henüz bir formül geliştirilemedi, MHP'nin İstanbul'dan aday çıkarmaması ittifak değil iyi niyet. Benzer bir iyi niyet gösterisi partimiz tarafından olur mu, önümüzdeki günlerde netleşir. Üç dönem belediye başkanlığı yapanlar, aday olmayarak genel merkezi rahatlatmalı...” dedi.


Bülent Turan’ın bu açıklamalarının ardından da gözler, 3 dönemdir belediye başkanlığı koltuğunda oturan AK Partili Samsun İlçe Belediye Başkanlarına çevrildi. Samsun İlçelerinde hangi belediye başkanları 3 dönemi doldurdu? İlk sırada Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve Canik Belediye Başkanı Osman Genç bulunuyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve diğer İlçe Belediye Başkanları arasında 3 dönemi tamamlayan başka başkan koltukta kalmazken 3 dönemini tamamlayan bu isimlerin akıbeti ise merakla bekleniyor.

 

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar edinilen bilgilere göre bu açıklama öncesi AK Parti Genel Merkezinin bu fikirde olduğunu ancak bu düşüncenin sadece başarılı Başkanların bir dönem daha aday gösterilebileceği şeklinde bilgi aldığı için son zamanlarda özellikle Samsun' da yayımlanan yerel gazete, televizyon, internet siteleri ile birlikte adı duyulmuş duyulmamış tüm basın kuruluşlarına milyarlarca lira harcayarak başarılı çalışmaları olduğu ve kasasının dolu olduğunu, borçsuz tek belediye başkanı olduğu imajını verdirerek Genel Merkeze göz kırptığı iddia ediliyor.

 

Çarşamba Belediyesinin AK Parti Genel Merkezine şirin görünmesi ve 4. dönemde de yer alabilmesi için yerel basında yer alan bazı habercilerin son haftalarda Belediye binası etrafında ve belediye ile ilgili tüm noktalarda araçlar ile gazetecilerin adeta çadır kurdukları ve yeniden aday gösterilebilmesi adına canhıraş çalıştıkları iddia ediliyor. AK Partide 2019 yılında yapılacak belediye başkanlığı seçimleri için aday adayı olmak için sıra bekleyen çok sayıda isim olduğu iddia edilirken, aday adayı olacağı iddia edilen isimlerin iddialarına göre belediye başkanının hizmet açısından iyi olabileceği ama AK Partinin siyaset anlayışına tamamen ters olan halk ile belediye arasında küslük oluşturulduğu, belediyenin kapılarının halka kapatıldığını, belediye ile halkın kucaklaşamadığı iddiaları ile Genel Merkeze 4. dönemin AK Partinin seçimi kayıp etmesinin kaçınılmaz olacağı iddiası ile yoğun çalışmaların olduğu bilgileri gazetemize aktarılması dikkatlerden kaçmıyor.

HABER-FOTO: Nevzat AKKAYA- Nuri ŞEKER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber