AK Kadınlar Kan Veriyor

AK Kadınlar Kan Veriyor
AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından başlatılan “Kadınlarımız Hayat Kurtarıyor” adlı kan bağışı kampanyası Samsun’da devam ediyor

"Bağışlanan Her Kan, Kurtarılan Üç Can" sloganıyla başlatılan kampanyaya AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Alaettin Bayrak da destek verdi.

“KADIN BAĞIŞÇI ORANI DÜŞÜK”

Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan kan bağışı otobüsü önünde düzenlenen kampanya hakkında açıklama yapan Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, "Kan yeri hiç bir ilaçla doldurulamayacak bir üründür. Ülkemizde kan bağışı oranı diğer ülkelere göre düşük, kadın kan bağışı oranı ise çok daha düşüktür. Bunun için böyle bir organizasyonun kadınlar tarafından yapılması ve AK Parti Kadın Kolları'nın böyle bir kampanyaya öncülük etmesi ayrı bir anlam taşıyor. Bunun birçok kişiye örnek olduğunu mesaj anlamı taşıdığını belirtmek istiyorum. Ben şimdi bir oran vermek istiyorum. İlk 5 aylık dönemde 37 bin 732 ünite kan almışız. Bunun 5 bin 384 kadınlar tarafından verilmiş yani yüzde 14'ü. 32 bin 348 kan ünite yani yüzde 86'sı ise erkekler tarafından verilmiştir. Aslında kadınlar için yüzde 14 yüksek bir rakam. Biz bunu yüzde 8'lerden buraya getirdik. Bu rakamları genişletebiliriz. Fakat yapılan bu etkinlik ve kampanyalar bayanlar tarafından da destek görmüştür. Ben bu anlamda AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı'na desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

AK KADINLAR KAN VERİYOR

AK Parti Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Nurhan Yapıcı Özel ise, "Kadın Kolları Genel Merkezi'miz ile Türk Kızılayı'nın ‘Bağışlanan Her Kan, Kurtarılan Üç Can’ sloganıyla 20 ilde organize ettiği kan bağışı kampanyası için Samsun il ve ilçe kadın kolları teşkilatımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kan bağışı, hem toplumsal hem kişisel açıdan çok önemlidir. Çünkü her yıl binlerce insan bir kaza ya da hastalık sonucunda kana ihtiyaç duymaktadır. Ancak, kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır. Bu nedenle 18-65 yaş arasında olan, sağlıklı olan kişilerin kan bağışı yaparak bu ihtiyacı gidermeye katkıda bulunabilirler. AK Parti Kadın Kolları Teşkilatı olarak böyle önemli bir projede yer almaktan onur duyuyor, herkesi yapılan bu kampanyaya destek olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

AK PARTİ'DEN BÜYÜK DESTEK

“Unutmamak gerekir ki bir gün hepimizin kana ihtiyacı olabilir” diyen AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Alaettin Bayrak, "Verilen bir kan ile canların hayat bulabileceğini ve bir günde kendimize kan lazım olabileceğini düşünerek kan bağışı yapmamız gerektiğini unutmayalım. Kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarabileceği gibi, bağış yapan kişinin de sağlığını da olumlu yönde etkiler. AK Parti her alanda olduğu gibi sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde düzenlenen çalışmalara büyük destek vermektedir. Partimizin her bir ferdi ülkesine, milletine daha çok hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışmakta ve çevresine faydalı olan çalışmaların içinde yer almaktadır. İşte bu anlamda tüm teşkilatlarımız tarafından da büyük destek gösterilen, Kadın Kollarımız ve Türk Kızılayı tarafından birlikte organize edilen kampanyada emeği olan, kan bağışı yapan herkese teşekkür ediyor, tüm hemşehrilerimizi kan bağışı yapmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel