Aile Haftası Etkinlikleri

Aile Haftası Etkinlikleri
Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürlüğü tarafından 12-18 Mayıs Aile Haftası nedeniyle konferans düzenlendi

Atatürk Kültür Merkezi Büyük Salon’da düzenlenen konferansa Samsun Vali yardımcısı İbrahim Küçük, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Tekin Balcı, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, eğitimciler ve davetliler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Tekin Balcı, "Soma'da meydana gelen iş kazasıyla ilgili ölen kardeşlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine de başsağlığı diliyoruz. Bakanlığımıza bağlı İl Müdürlüğümüz bazında aileye yönelik çalışmalarımız artan hızla devam ediyor. Biz birçok hizmetlerle büyük bir aileye sahibiz. Öncelikle kendi hizmetlerimizi anlatıyoruz. İl Müdürlüğümüzün 2013 yılında aileye yönelik olarak ağırlıklı olarak koruyucu ve önleyici hizmetlere ağırlık vermiş durumdayız. Aile bireylerinin sorumluluklarını en üst seviyeye çıkararak hizmet veriyoruz" dedi.

Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Sosyal Hizmet Uzmanı Tuğba Talay ise yaptığı konuşmada, "Bakanlığımızın şiddet sorununa yönelik hizmet sunan kuruluşları, koruyucu-önleyici, danışmanlık ve bakım hizmetleridir. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi, şiddet mağduru olan kişilerin, varsa çocuklarının şiddetten arınmış bir yaşan kurabilmeleri için devletimizin ilgili tüm kurumlarının iş birliği içinde çalışmasını sağlamaktadır. Bunun için KOZA Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'nde şiddet olgusunun nedenleri ve sonuçları dikkate alınarak şiddetle tek elden ve çok yönlü mücadele hedeflenmektedir" diye konuştu.

Konferansta ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Aile Eğitmeleri’ne katılan katılımcılardan temsili olarak 10 kişiye, eğitimleri veren 19 eğitimciye ve haftayla ilgili düzenlenen yarışmada dereceye giren 5 kişiye plaket ve ödülleri verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel