Ahmet Yılmaz Ticaret Borsası seçimlerini değerlendirdi

Ahmet Yılmaz Ticaret Borsası seçimlerini değerlendirdi
9 Mayıs’ta Çarşamba’da yapılan ÇTSO seçimlerinde Yusuf Kefeli’ye karşı seçime girerek, başarıyla ayrılan Ahmet Yılmaz, yaşanan seçim sürecini değerlendirdi.

 

HABER-FOTO: Serkan KARAHAN

Çarşamba’da 9 Mayıs’ta yapılan ÇTSO seçimlerinde 3 dönemdir başkan olan Yusuf Kefeli’nin karşısına aday olarak çıkarak, seçimlerden başarıyla ayrılan Ahmet Yılmaz, yaşanan seçim sürecine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Yılmaz, sürece ilişkin yaptığı açıklamasında, “Bilindiği gibi geçen hafta 9 Mayıs’ta seçimlerimiz yapıldı. sandıklar açıldığı zaman sonuç 23 meclis üyesinden 15 meclis üyesi biz çıkarttık. 6 meclis üyesi Kefeli grubu çıkarttı. İki meclis üyeliğinde ise oylar denk geldi. Aynı akşam yapılan kura çekimi sonucunda 2 meclis üyesini de Kefeli grubu almış oldu. Sonuç olarak 15 meclis üyesi biz 8 meclis üyesi onlar almış oldular. Ertesi gün itiraz ettik. Sebebi ise, 28’e 28 oylar denk gelmişti, ancak Yusuf Kefeli grubuna oy verirken oy veren şahıs, Yusuf Kefeli’nin üstünü çizerek oy verdiği için kefeli bir oy az almıştı. Dolayısıyla eşit miktarda oy almadığı için kuraya girme hakkını kaybetmiş oldu. Daha sonra yapılan kura çekiminde bizim grubumuzda yer alan Mustafa Evecen arkadaşımız meclise girmiş oldu. Ancak bizim arkadaşlarımızın bir itirazı daha oldu. Bu itiraz, ikisi arasında değil de diğer gruptaki 3 arkadaş arasında kura çekilmesi gerektiği yönünde bir maddeye ilişkindi. Onunla ilgili seçim kuruluna itiraz edildi. Bugün saat 2 itibariyle ilçe seçim kurulunda bu itiraz neticelendirilecek. Tekrar kura çekilmesi gündeme gelirse 2 değil, 3 kişi arasında kura çekimi yapılacak. Ardından Perşembe günü listeler askıda kalacak. Cuma günü de oda yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu başkan yardımcıları, oda yönetimi seçilecek. Aynı gün yargı gözetiminde olan disiplin kurulu üyeleri ve genel merkez delegeleri seçilecek. İki iş gününden sonra da pazartesi günü de meclis başkanı, meclis başkan yardımcıları, meclis katip üyesi ve diğer kurulların seçimi yapılacak. Salı günü kesinleştikten sonra Salı ve Çarşamba günü devir teslim töreni büyük ihtimalle yapılacak” dedi.

Biz kazanmadık, Çarşamba kazandı

Yılmaz, seçim sonrası çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada ise, “Artık biz önümüze bakacağız. Zaten sandıktan çıkan sonuçları herkes gördü. Bu saatten sonra herkes bize oy vermiştir. Yapacağımız çok işler var. Bu işler dururken geriye takılıp şu bize oy verdi mi vermedi mi diyerek değerlendirmek çok yanlış olur. Çünkü biz çok ciddi iddialarla yola çıktık. Çarşamba’ya ciddi anlamda hizmet etmek için geliyoruz dedik. Bizim bu söylemlerimizi gerçekleştirmemiz lazım. Seçimi kazanmak değil, önemli olan kaybedeni kazanmak. Kaldı ki ben aynı gün seçim sonuçları açıklandığı zaman sayın başkanın odasına girerek kendisiyle görüştüm. Kendisinden, eğer hatamız var ise hatamız ile ilgili özür diledim. Bizim geçmişle ilgili sorunumuz yok, biz geleceğe bakacağız. Vatandaş değişimden yana rengini, oyunu kullandı. Halkın değişimden yana oyunu kullanması demek, ciddi hizmetler bekliyor demektir. Dolayısıyla biz de vatandaşın bu teşebbüsüne dair bir şeyler yapmamız gerekiyor ve hep birlikte yapacağız” dedi.

İlk aşamada yapılacak projeleri de değerlendiren Yılmaz, “Ticaret Odası ve Borsası dayanışması demiştim. Bu dayanışmanın örneğini en kısa zamanda göreceksiniz. Mesela Ticaret Borsasının üstünde, Ticaret Borsasına ait bir konferans salonu var. Bomboş duruyor.  Hemen kolları sıvayarak bu konferans salonunu çarşambaya kazandırarak, oda ve borsa birlikte yapacağımız tüm program ve toplantıları burada yapacağız. Çarşamba’ya hizmet noktasında çarşambaya çağıracağımız gerek üyelerimizle ilgili eğitimsel programları gerek başka türlü toplantıları bu salonda yapacağız.

Bir diğer çalışmamız; SGK’nın kullandığı şu anda ise askerlik şubesine devredilen kısmı, askerlik şubesi de ayrıldıktan sonra odamızın bünyesine katacağız. Orada ciddi anlamda bazı ofisler oluşturacağız. daha sonra söyleyeceğim hangi ofisler açacağımızı. Yani çarşambaya hizmet noktasında oda ve borsa işbirliği içerisinde odamızın fiziki yapısını da genişletiyoruz. Odamızın arşivi de  başka bir yerde bulunuyormuş. O arşivi de odamız bünyesinde katacağız.

Önce eğitim

Çok yakında bir zamanda da bir eğitim seminerlerimiz olacak. Bu eğitim seminerini Ticaret Odası ve Borsası ortaklaşa yapacağız. Ticaret Odası ve Ticaret Borsası üyeleri ne iş yapar konulu, önce uzmanlar tarafından kendimizi eğiteceğiz. Yönetim kurulu, meclis üyelerimizin daha ciddi çalışabilmesi için getireceğimiz uzmanlarla eğitim seminerlerini önümüzdeki günlerde düzenleyeceğiz. Bu eğitim seminerinin amacı beden dili eğitimden, öfke kontrolüne kadar her şey olacak.  Kendimizi eğittikten sonra da başta organize sanayi bölgesi olmak üzere Çarşamba ile ilgili neler yapılabilir, bununla ilgili gerektiği yerlerle görüşerek, ciddi bir mesafeler kat etmeyi düşünüyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber