Ahmet Yeni: Tarihi reformlarla sesiz bir devrim

Ahmet Yeni: Tarihi reformlarla sesiz bir devrim
AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, AK Parti'nin ileri demokrasi yolculuğunda büyük adımlar attığını ifade etti.

 

Yeni, “10 yıllık iktidarımızda her gün yeni bir hizmetle milletin karşısına çıktığımız için yaptıklarımız unutulabiliyor. Ben zaman zaman bunları hatırlatıyorum. Çünkü nereden nereye geldiğimizi ancak böyle görebiliriz.” dedi. 
 
HABER MERKEZİ
 
Ahmet Yeni yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi : "2001’de Ak Parti kurulduğunda sorunlar büyüktü ama Ak Kadro çözüm için kararlıydı. Temel hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi, hukukun üstünlüğünün tam olarak hayata geçirilmesi, demokratikleşme ve sivil toplumun güçlendirilmesi gerekiyordu. Red, inkar ve asimilasyon politikalarının sonlandırılması elzemdi.” 
 
'Sessiz Devrim'
 
Yapılanları sessiz bir devrim olarak niteleyen Ahmet Yeni, “Ak Parti tarihi reformlarla sesiz bir devrim gerçekleştirdi. 46 defa uzatılan olağanüstü hal uygulamasına son verdik. Hükümetin kurulmasından sadece 12 gün sonra bu karar uygulandı. Askeri mahkemelerin yetkilerine sınırlamalar getirdik. Milli Güvenlik Kurulu ve MGK Genel sekreterliği ile ilgili yasal düzenlemeler yaptık. YÖK, RTÜK, Sinema, Video ve Müzik eserleri denetleme kuruluna buralar tarafından üye seçiliyordu biz onu kaldırdık. Yüksek Askeri Şura kararlarına yargı yolunu açtık. Dernekler kanununda değişiklikler yaptık. Herkesin toplantı ve gösteri hakkını rahatça kullanabilmesinin önünü açtık. Siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştırdık. Daha özgürlükçü bir basın kanunu çıkardık. Gazetelerin haber kaynaklarının korunmasını sağladık.Ülke geleceği için çok önemli bir anayasa değişikliği gerçekleştirdik. Kamu denetçiliği kurumunu kurduk. Anayasa mahkemesine bireysel başvuru  hakkı getirdik. 12 Eylül darbecilerinin yargılaması başladı, devam ediyor.” dedi.
 
'Bunların Hiçbiri Yoktu'
 
Yeni, "Birileri ısrarla Ne Yaptınız diye sormaya devam ediyor. Ne yapmadık ki! Bunların hiçbiri bizden önce yoktu. Biraz önce saydığım tüm kurum ve uygulamalar biz düzenleme yapana kadar temel hak ve özgürlükleri kısıtlamaya devam ediyordu. Milletimizden rica ediyorum tüm bu saydıklarımı bir düşünsünler. Sonuçlarının ne olduğunu bir görsünler." diyerek sözlerine son verdi. 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel