Ahmet Davutoğlu: Bu ülkeyi böldürmeyiz

Ahmet Davutoğlu: Bu ülkeyi böldürmeyiz
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mardin’de terörle mücadele eylem planını açıkladıktan sonra gittiği Yeşilli ilçesinde halka seslendi. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Davutoğlu

“Bu ülkeyi Irak, Suriye gibi ateş çemberine atmak isteyenlere biz yol verir miyiz? Biz bu ülkeyi böldürür müyüz? Bilin ki bu toprakların her karışında kamu düzeni tam oturtulana kadar mücadelemiz sürecek" dedi.

Terörle mücadele eylem planının ardından eski Mardin’de Cuma namazını kılan Başbakan Ahmet Davutoğlu daha sonra Mardin’in Yeşilli ilçesine hareket etti. Yeşilli ilçesindeki meydanda toplanan kalabalığa seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, ülke üzerinde oynanan oyunlara müsaade etmeyeceklerini söyledi. Başbakan Davutoğlu, “Türkiye’nin her yerindeyiz. Allah bu milletin kardeşliğini daim eylesin. Allah kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlere fırsat vermesin. Allah vatanımızı aziz, milletimizi kudretli, devletimizi şefkatli eylesin. Bugün aslında bir seri teşekkür ziyaretimin ilk günü, önce Mardin’i tercih ettim. Çünkü Mardin Arabın, Türkle, Türkün, Kürtle bin yıldır barış içinde yaşadığı kadim bir şehir. Bakınız, Sur’u, Cizre’yi, Silopi’yi barikatlarla, çukurlarla kirletmek oralarda kriz çıkarmak istediler. Yolları kestiler rızık kapınız olan Habur’u kapatmaya çalıştılar. Yeşilliler biz buna izin verir miyiz? Biz bu ülkeyi böldürür müyüz? Bu ülkeyi Irak, Suriye gibi ateş çemberine atmak isteyenlere biz yol verir miyiz? Bu al bayrak bizim değil mi? Bu hilali, bu gökyüzünden indirir miyiz? Bu ezanları susturur muyuz? Ama onlar Sur’da, onlar Fatihpaşa Camii’nde ezanları susturmaya, oralarda hain marşlar çalmaya kalktılar. Allah bu tekbirleri semalardan indirmesin. Bugün Mardin’de eylem planımızı açıkladık. Biz buradayken bu ülkenin birliğine, dirliğine saldıranlara izin vermeyeceğiz. Kim terör konusunda mağdur olmuşsa onların hepsine şefkat elimizi uzatacağız” diye konuştu.

“İSTİYORLAR Kİ SURİYE’DEKİ ATEŞİ BURAYA ATSINLAR”

Konuşmasında Suriye’de yaşananlara da dikkat çeken Başbakan Ahmet Davutoğlu, oradaki ateşi bu ülkeye atmaya çalışanlara müsaade etmeyeceklerini söyledi. Yeşillilerden bu konuda destek isteyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Yeşilli küçük bir ilçe diyorlar, Yeşillilerin yürekleri dağ gibi büyük bir ilçeymiş. Bu ülkenin gönlü o kadar geniş ki bakın dün Londra’daydım orada Suriye ile ilgili bir toplantıya katıldım bütün dünyaya haykırdım ve dedim ki ben milletimle gurur duyuyorum. Benim milletim 2.5 milyon Suriyeliye kucak açtı. Dünya onlara kapısını kapatmışken biz onlara yüreğimizi açtık. Şimdi zalim rejim ve onu destekleyen Rus uçakları Halep’i vuruyor, kardeşlerimizi vuruyor. Onlarla işbirliği yapan PKK’nın uzantısı PYD oradaki Kürt ve Araplara zulmediyor. İstiyorlar ki oradaki ateşi buraya da atsınlar. Birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi koruyacak mıyız? Bu vatanın istikbalini, al bayrağımızı koruyacak mıyız? Vatan nerede bir yiğit var beni koruyacak dediğinde hazır mısınız? Allah birliğimizi kardeşliğimizi daim etsin. Bilin ki bu toprakların her karışında kamu düzeni tam oturtulana kadar mücadelemiz sürecek. Teröristlere karşı en şiddetli, en kararlı şekilde mücadelemiz sürecektir. Allah sizi bizim yanımızdan eksik etmesin. Allah bütün fitne odaklarını kahretsin. Bu fitne odaklarının oyunlarına gelmeyen kardeşlerimizi Allah aziz eylesin. Bu topraklarda adım adım dolaşacağım ve kardeşlik buluşması yapacağım. Bir an olsun geri adım atmayacağız bu hainlere fırsat vermeyeceğiz. Allah şehitlerimizi aziz eylesin ve bizlere kudret versin. Şehitlerimiz bizim kalbimizdedir. Gelecek hafta Cuma günü teşekkür ziyaretleri bağlamında Kahramanmaraş’ta olacağım” ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu daha sonra Yeşilli Belediyesi’ni ziyaret edip ardından Mardin’in Midyat ilçesine doğru yola çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir