“Ahdimiz olsun, hep birlikte üreteceğiz”

“Ahdimiz olsun, hep birlikte üreteceğiz”
CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Işık Özkefeli, “Gittiğim ve gezdiğim ilçelerde kadınlarla kucaklaşmaya ve anlatmaya, dinlemeye devam ediyoruz.” Dedi

Özkefeli, “Bize ahdim olsun diyenlerin, bizlere manifesto çekenlerin foyalarını bir bir ortaya koymak, bir Cumhuriyet kadını, bir Atatürkçü olarak ahdimdir. Biliyorum ki 24 Haziranda sandıkta bu halk manifestoya protestosunu çekecek. Hepimiz biliyoruz; 16 yılda milyonlarca yurttaşın alın teri bir avuç yandaşın cebine gitti. Halk zenginleşmedi, yandaş ve hanedan servetini katladı. Ekonomi dar boğaza girdi. Tüm herşey, özelleştirme adı altında peşkeş çekildi ve buradan gelen paralar betona yatırıldı. Üretmeden tüketim üzerine kurulu bir ekonomi oluşturuldu. Onların dertleri siz değilsiniz ki, sizin vereceğiniz oy. Yatırım yapamazsanız üretemez, istihdam sağlayamazsınız. Nerede görülmüş borçla saadet yaşandığı. Zaten sizin saadetiniz, huzurunuzdan ziyade hanedan ve çevresindeki küçük bir azınlığın mutluluğuna çalışan bir iktidar ve aveneleriyle karşı karşıyayız. Hani bunlar yoksulluğu, yolsuzluğu bitireceklerdi. Onun için sizden yetki almışlardı. Yaptılar mı? Hayır. Artık bu ülkede doğan her bir bebek, bu basiretsiz yönetimin yolsuzluklarının bedeli olan kamu borcuyla dünyaya geliyor. Ve bu kamu borcu yani kişi başına düşen borç miktar, bunların iktidarında iki kat artmıştır. İşte tüm bunlara karşı biz ne diyoruz? Biz diyoruz ki; ahdimiz olsun hep birlikte üreteceğiz ve üretimimizden gelen artı değerimizi hakça paylaşacağız. Hatırlayın 2015 seçimlerinde biz asgari ücreti iki katına çıkarıp 1500 yapacağız dediğimizde onların söylediklerini. Biz iktidar olmadan asgari ücretin artışına sebep olmuşken, bir de düşünün sizden yetki aldığımızda olabilecek zenginliği. Merak etmeyin kaynak var, kaynak yandaşa hanedana giden bu halkın hakkı olan servettir.” Dedi.

Işık Özkefeli, açıklamasının devamında, “Bizler sömüren yandaşın değil, ezilen yurttaşın hesabının peşindeyiz. 16 yıllık bu AKP iktidarı varlık fonuyla yandaşlarını daha iyi beslemek, hanedanını zenginleştirmek için Türkiye Cumhuriyetinin tüm servetini, Türkiye Cumhuriyeti Ziraat bankası dâhil ülkenin 100 yıllık kurumlarını sadece bir gecede varlık fonuna devretti. Varlık fonu nedir? Eğer üretimden kazandığınızın fazlası varsa yurttaşların adına devlet bu parayı kullanır. Tarım, sanayi aklınıza gelen tüm mecralarda üretim yapamaz hale getirilen Türkiye'nin varlık fonu kaynağı yok ki. Ama bu serveti indiragandi yapmak isteyenlerin kılıfı bu. Değerli yurttaşlarım, geçmişten de biliyorsunuz, bunlar minareyi de kubbeyi de istismar ederek neredeyse çalarak buralara geldiler. Alışmışlar bir kere, kudurukları o sebeple yani. Bu ülkenin Atatürkçüleri, tertemiz insanları, yurtseverleri yaşadıkça size izin vermeyecek. Hesabın sorulacağı günler çok yakın.  1919 da nasıl Işık Samsun'dan doğduysa, 2018 yılında da Samsun halkı bir IŞIK yükseltecek buradan, biliyorum ve inanıyorum. İnce İnce, bu Işık yurdumun üstünde karanlıkları aydınlatacak.” şeklinde konuştu.

“ahdimiz-olsun,-hep-birlikte-uretecegiz”1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Siyaset