Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Aha’!, şimdi seçim havasına girdiiik…

Aha’!, şimdi seçim havasına girdiiik…

Hani son iki gündür bazı sorunları eskiden bu günümüze aktarmıştım ya!. Diyorum ya hep sizlere. Bu yazılar ilçenin dedikoducularına gün doğurmuş. Hemen birilerine yamamaya başlamışlar. Bunu yapanlar belli demişler. Ben eski siyaseti anlattım. Mesela dün, Rahmetli babamın döneminde ki siyasetin kirliliğine işaret ettim.

Bu gün siyaset böyle değil. En azından böyle biliyoruz…

Halk günleri her Çarşamba günü Belediye Başkanlığında hala yapılıyordur mutlaka!.. Biz alınmasak bile!..

Sonra beyaz masa 2004 yılından bu yana vardı!. En azından 2009 a kadar var olduğunu biliyoruz.

Sonrası Allah kerim… Görmedim, bilmiyorum yorum yapmam.

Belediye Meclis toplantıları halka açıktı, kimse alınmamasına rağmen!. En azından hala biz kimsenin alınmadığını biliyoruz...

Kamu hizmeti yapan Kamunun haber alma özgürlüğünü kısıtlayanlara diyoruz ki; Başbakanın ÖZGÜR ve DEMOKRATİK dediği Ülkemizde, 12 Eylül referandumu geçmesine rağmen Belediye başkanının bulunduğu alanların bizlere yasaklaması!…

Velhasılı kerim.

Biz bu dediklerimizin eski olduğunu belirttik.

Ha makam aracı konusunu sorarsalar!. Ona bir şey diyemem.

Her yerde nasıl olsa karşılaşıyoruz. Bakkalda, markette, düğün salonlarında, cafelerde falan filan. İsteyen istediği yere görevli gider. Uzatmanın mana ve anlamı var mı!?.. O sıralarda İçinde başkan var ya da yok bilemem.

Makam aracı hem her yere gider ne olmuş ki?. Yanlış mıyım.

Başkan olsun olmasın iş güç bitti de şimdi gözler o makam arabasına mı dikildi anlamadım.

Ha anladııım. 126 işçi yok ortada yine bize mi saldırmak istiyorlar!..

Ama bu defa yemezler. Herkes pisliğini temizlesin kardeşim. Bize şükürler olsun pislik atamadılar, bundan sonra da kimse atamaz.

“Yeşil erik yemedik ki karnımız ağrısın” Allaha şükürler olsun.

Biz Kamu düzenini sağlamak için, tehdit etmeden ve edilmeden,  hediye bile istemeden, birini siyasi olarak yorumlamadan bu konuya özen göstererek,  işimizi gücümüzü 8 yıldan bu yana olduğu gibi sürdüreceğiz.

Bize ne derlerse desinler. Ekmeğimize bakarız. İşimizi yaparız. Reklamımızı alır yayınlar, haberleri yapar halkı bilgilendiririz. Derdi olan gider kanun orada davasını açar. İşimiz asla olmaaaaz!..

*** 

Her neyse siyaset kazanı ısınmaya başladı.

AK Parti, MHP, CHP, SP, TP, DSP, HAS Parti gibi tüm partilerde aday adaylık dönemi başladı.

Teşkilat mensupları istifa ederek Milletvekili aday adaylığına doğru yelken açacak.

Çarşamba AK Partide gözler şimdi kimler partiden istifa edecek diye o yöne çevrildi. En başta Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ a yöneltildi. Dündar’ ın Çarşamba’ da ki 2004 yılından bu yana yaptığı çalışmaları ve partinin aldığı oy oranı ile ilişkili olarak Milletvekilliğine doğru emin adımlarla ilerlediği dile getiriliyor.

Fatih Öztürk Milletvekilinin “Görev verilirse, adaylığı düşünürüm”, “bir daha buralarda olamayız” açıklamaları sonrasında gözler Dündar’ a kilitlendi.

Bu yolda tek sıkıntı Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz. Bilindiği üzere Yusuf Ziya Yılmaz başkan ile Hüseyin Dündar başkanlar Özel Halk Otobüsleri konusunda karşı karşıya gelmiş ondan öncesinde ise en fazla Belediye başkanlık döneminde ki süreçte yaşananlar bu düşünceleri bulandırıyor.

 Başkan Dündar ile Yılmaz Başkanın arasının açık olması ve Samsun’ da daha çok oy alabileceği düşünülen Yusuf Ziya Yılmaz’ ın daha güçlü olması nedeni ile iki adım önde olduğu iddia ediliyor.

Ama asıl gerçek her iki başkanında aday adayı bile olmayı düşünmediği yönünde. Lakin bu siyaset ve her an her şey değişebilir.

Hele ki dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ ın Yusuf Ziya Yılmaz’la birlikte tüm Büyükşehir Belediye Başkanları ile kahvaltıda buluşması sonrasında, Dündar’ ın daha da gerilere doğru adının düştüğü iddia ediliyor.

Yani En çok Çarşambanın Milletvekili olarak adını sayıkladığı Hüseyin Dündar ismi gerilere doğru gitmeye şimdiden başladı.

***

Diğer partiler ve AK Partinin diğer aday adayı ve muhtemel adaylarını ise sizlerle ilerleyen günlerde paylaşmaya devam edeceğiz.

İlk raunda Dündar OUT, Yusuf Ziya Yılmaz İNN…

Bize göre Çarşamba’ dan bu defa AK Parti Milletvekili adayı çıkartamazsa ve diğer siyasi partiler aday gösterirse bir gerçek ki mutlaka aday gösteren partinin adayı şimdiden bir adım öne çıkmış demektir.

***

Çarşamba’ da bir başka beklenen en güçlü isim ise çoğuna göre sürpriz olacak bir isim. Bize ve teşkilata göre sır değil ama halka sır ve sürpriz olacak bir isim o. Aslında siyasi arenanın çok iyi bildiği tanıdığı bir isim ancak o şimdilerde sır gibi saklı kenarda bekliyor. O ismi parti teşkilatı da biliyor. Ama o kendisi ortaya çıkana kadar bekleyecek ve mecburen parti teşkilatları da…

Orada da başka güçlü isimler var. Yani Samsun’ da AK Partiden adaylar çok, çok güçlü ama halkı kucaklayabilecek, düşüncesinden önce Başbakanın kafasında güçlü bir isim bulmak gerekiyor. Onu başbakan bulup işaret etmesinden sonra ki virajda o adaya oy toplayabilmekte iş.

Şimdilik erken. Hani atasözleri var ya!..” Erken çıkan yol alır” diyerek. Bu zamanda erken çıkan tez bitiyor. Diğer atasözü ile tabir şu. “Erken öten horozun, kafasını kopartırlar” diyerek. Bizde erken konuşmuyoruz konuşulanları yazıyoruz.

Bekleyip göreceğiz.

NOT: ŞEKER OFSET MATBAASI BİR HABER EXPRES GAZETESİ KURULUŞUDUR UNUTMAYINIZ!..  Firmamız adını lekelemeye, karalamaya çalışan veya kalkışanlar hakkında KANUNİ İŞLEM yapılacaktır. DUYURULUR..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi
SON YAZILAR