Ağrı’da seçimler iptal

Ağrı’da seçimler iptal
Ağrı’da yerel seçimler iptal edildi

Ağrı İl Seçim Kurulu, Merkez İlçe Seçim Kurulunun aldığı ’yerel seçimlerin iptali^’ kararını kabul etti. Yerel seçimlerin 1 Haziran’da yeniden yapılmasına karar verildi.

Sırrı SakıkSeçimin iptalini değerlendirdi

Ağrı’da yerel seçim iptal edildi. Halk, il belediye başkanlığı ve belediye meclisi üyeliği için 1 Haziran’dan yeniden sandığa gidecek.

Ağrı’da yapılan 30 Mart yerel seçimlerinde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Ağrı Belediye Başkan Adayı Sırrı Sakık’ın seçimleri 10 oy farkla kazanmasının ardından Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) seçime itiraz edince oylar yeniden sayılmaya başlandı. Bugün sabaha karşı Ağrı Merkez İlçe Seçim Kurulu, Ağrı Merkez Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis üyeliği seçimlerini iptal etti. Yeni seçimler 1 Haziran da yapılacak. Konuyla ilgili oy sayımı ve seçim iptalinin yapıldığı adliyenin çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan BDP Ağrı Belediye Başkan Adayı Sırrı Sakık, “Yorgun birkaç günü geride bıraktık. İl Seçim Kurulunun oyların yeniden sayılmasıyla ilgili verdiği bir karar vardı. Oyların yeniden sayılmasıyla ilgili 30 saatlik 24 sandıkta yapılan oy sayımından sonra biz önde olmamıza rağmen bu sürecin böyle gitmemesi, şehrin gerginliği, buradaki halkımızın duyarlılığından dolayı biz dün akşam tüm arkadaşlarımızla birlikte toplandık ve durum değerlendirmesi yaptık" dedi.

"HALKIMIZI KORUMAK İÇİN..."

30 Mart Yerel Seçimlerinin iptali konusunda talepleri olduğunu anlatan Sakık, şunları söyledi:

"İlçe Seçim Kurulu bu kararımızı yerinde görerek yeniden seçimin yapılması için İl Seçim Kurulu karar vermesi gerekiyordu. İl Seçim Kurulu da yaptığı toplantı sonrası seçimlerin 1 Haziran da yenilenmesi konusunda karar kıldı. Biz bu süreci niye bu şekilde başlattık bunu da açıkça sizinle paylaşmak istiyoruz. Halkımızı korumak ve kollamak adına bu kararı aldık. Bir damla kanın akmaması için bütün belediye başkanlıklarını, milletvekilliklerini feda edebilecek bir gelenekten geldiğimizi halkımız bilmelidir. Şu saate kadar bu kentte bir gerginlik esnafından halkına kimsenin zarar görmemesi de bizi umutlandırmış ve sevindirmiştir. Biz, BDP olarak hayata böyle bakıyoruz. Sokakları tetiklemek isteyenlerin sürekli argümanları şu olmuştu. BDP gelirse sokakları tetikler, BDP geldi. Sokakları değil, sokaklardaki tetiklemeyi engelleyen bir anlayış oldu. Burada emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir