AĞLATAN TAHLİYE

AĞLATAN TAHLİYE
Samsun’da tahliye kararı verilen halk pazarındaki esnaf gözyaşlarına hakim olamadı.

İlkadım Mecidiye Halk Pazarı, 1994 yılında İlkadım Belediyesi’nin aldığı kararla seyyar satıcılık yapan birçok esnaf bir araya getirilerek kuruldu. Şahsa ait arazi üzerinde kurulan halk pazarında kiralar ödenmediği gerekçesiyle durum mahkemeye taşındı. Pazarın mülk sahibi bir kadının pazarın tahliye edilmesi için açtığı davanın sonuçlanmasının ardından esnafa tahliye tebligatları yapıldı. Mülk sahibinin avukatı, polisler ile birlikte pazara gelerek esnaftan 3 gün içinde burayı boşaltmalarını istedi. Halk pazarında dükkanı bulunan çok sayıda esnaf ise bu durum karşısında çaresiz kaldı. Bazı esnaflar mallarını boşaltırken bazıları ise mallarını boşaltmayıp bekleyişe geçti.
Bir kadın esnaf, “Biz onlardan iki bayramın geçmesini istedik ama kabul etmediler. Borcumuz var. Çaresiz kaldık. Borçlarımızı nasıl ödeyeceğiz?” diyerek gözyaşı döktü.
Halk pazarında 107 dükkan olduğunu belirten İlkadım Mecidiye Halk Pazarı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Alaaddin Çolak, 3 ay kadar süre istediklerini ancak mal sahibinin kabul etmediğini, kimi esnafın kapattığını kimisinin ise iflas ettiğini dile getirdi. 

aglatan-tahliye2.jpg

aglatan-tahliye3.jpg

aglatan-tahliye4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel