AGD’den Siyer-i Nebi Yarışması açıklaması

AGD’den Siyer-i Nebi Yarışması açıklaması
Anadolu Gençlik Derneği Samsun Şubesi İmam Hatip Liseler Komisyon Başkanı Mücahit Tekkeşinoğlu Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkezi tarafından ülke genelinde düzenlenen Siyeri Nebi yarışması ile ilgili bir açıklama yaptı

Tekkeşinoğlu Lise öğrencilerinin Peygamber efendimiz Hz.Muhammed (s.a.s) hayatı hakkında daha hassas ve daha ayrıntılı bilgi edinmelerini sağlamayı ve örnek bir nesil yetiştirmeyi hedeflediklerini belirterek şunları kaydetti:  “ Sevgili Peygamber’imizin hayatının daha iyi öğrenilmesine  yapılabilecek küçük bir katkıyı, en büyük bahtiyarlık kabul edenler bulunduğu müddetçe, Efendimiz hakkında daha birçok eser, program, yarışmalar düzenlenecektir. Bu bağlamda günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara, gerek diziler ile gençlerimizin ahlak ve maneviyatları tahrip edilmektedir. Bizler milli ve manevi değerlere bağlı, sevgili peygamberimizin (s.a.s) razı olacağı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz.Bunun için Siyer-i Nebi Yarışmalarını yaparak, liseli gençlerin Peygamber Efendimizin hayatını okumasına vesile oluyoruz.”

Tekkeşinoğlu, Siyeri Nebi yarışmasının ilkinin geçen yıl Mayıs ayında 150.000 liseli gencin katılımıyla yapıldığını belirterek “Bu sene 20 Aralık 2014 Cumartesi günü saat 11.00’de, genelde ülkemizde, yerelde Samsunumuzun 17 ilçesinde Siyeri Nebi yarışmamızın sınavı yapılacaktır” dedi.

Siyeri Nebi yarışmasına lise öğrencisi erkek ve bayanların katılabileceğini ve yarışmaya katılımda yaş sınırının örgün ve açıktan okuyan öğrenciler için 19 olduğunu belirten Tekkeşinoğlu;

“Yarışma soruları Gaye İnsan Hazreti Muhammet kitabından sorulacaktır.

Liseli gençlerimiz; efendimizinizinde.com adresinden 20 Kasım 2014 tarihine kadar başvuru yaptıktan sonra 17 ilçe merkezimizde bulunan temsilciliklerimize gelerek Mehmet Sürmeli’nin Mgv yayınlarından çıkan Gaye İnsan Hazreti Muhammet kitabını almaları yeterli olacaktır.

Yarışma sınavı sonuçlarını 31 Aralık 2014 günü yapacağımız Mekkenin Fethi Gecelerinde İlan edilecektir.” dedi.

Anadolu Gençlik Derneği Samsun İmam Hatipler Komisyon Başkanı Mücahit Tekkeşinoğlu ülke genelinde ilk 10’a girenlerin ödüllerini Genel merkezin vereceğini belirterek “Birinciye 6000 TL, ikinciye 4000 TL, üçüncüye 3000 TL, dördüncüye 2000 TL verilecek. Diğer dereceye giren yarışmacılarla elektronik ürünler ev kitapla ödüllendirilecek” dedi.

Son olarak ilçelerde verilecek ödüllere değinen Tekkeşinoğlu “İlçelerde birinci olanlar tam altın, ikinci olanlar, yarım altın, üçüncü olan yarışmacılar ise çeyrek altınla ödüllendirilecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir