AGD'DEN MEKKE'NİN FETHİ VE KUDÜS GECESİ PROGRAMI

AGD'DEN MEKKE'NİN FETHİ VE KUDÜS GECESİ PROGRAMI
Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Çarşamba Şubesi tarafından Cemil Şensoy Kültür Merkezinde “Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi” düzenlendi

Anadolu Gençlik Derneği Çarşamba Şubesi tarafından Mekke'nin fethinin 1393'üncü yılı dolayısıyla "Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi Programı" düzenlendi. Prof. Dr. Osman Şahin'in konuşmacı olacak katıldığı program Cemil Şensoy Kültür Merkezinde düzenlendi. Programda açılış konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Anadolu Gençlik Derneği Çarşamba Şube Başkanı Mesut Semiz; Anadolu Gençlik Derneği olarak sevgi ve kardeşliği temel alan ahlak ve maneviyat düsturu ile çalışmalarını gerçekleştirdiklerini söyleyerek; "Yalnızca Allah rızasını gözeten bir nesil yetiştirmenin gayretinde olduklarını söyledi.

'İslam Ülkelerinde gözyaşları devam ediyor'

'Biz birbiri ardına gelen gündüz ve gecelerin her insan için iyiden, doğrudan, faydalıdan, haktan ve adaletten yana olmak için bir imkân olduğuna inanıyoruz' diyerek konuşmalarına devam eden Başkan Mesut Semiz; " Yine biz iki günü birbirine eşit olanın ziyanda olduğuna inanıyoruz. Her yeni gün yaptığımız iyiliklere, güzelliklere, faydalı ve doğru işlere daha fazlasını katma imkânımız var ve biz ulaştığımız zaman nimetinin bu yönde kullanılması gerektiğinin bilincindeyiz. İslam Ülkelerinde emperyalizmin eliyle meydana gelen problemler ve gözyaşları son bulmuş değil. Filistintoprakları işgalci İsrail tarafından işgal altında. Filistinli kardeşlerimiz 75 yılı aşkındır kendi topraklarını korumanın mücadelesini veriyor. Filistin'den her gün, her saat ve her dakika şehit haberleri geliyor. 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren işgalci İsrail'in masum bebek, çocuk, kadın ve yaşlılara yönelik saldırılarında 20 binden fazla kardeşimiz şehit oldu, 50 binden fazla kardeşimiz yaralandı ve binlerce kardeşimiz ise ne yazık ki esir edildi. Filistin'in yanında birçok İslam ülkelerinde Müslüman kardeşlerimiz kan ve gözyaşına mahrum kalıyor. Diğer taraftan 8 Milyar insanın yaşadığı Dünyamızda nüfusun üçte biri yeterli beslenme ve barınma imkânlarına ulaşamıyor. Bunlar olurken emperyalist güçler, hem kendi ülkelerinde hem de sömürdükleri birçok ülkede insanları farklı şekillerde uyutup, uyuşturarak kitleleri duyarsızlaştırıyor" dedi

'Filistin, Müslümanların Ortak Meselesidir'

Kudüs, Mescidi Aksa, Filistin Müslümanların en çetin imtihanı ve ortak meselesidir diyen Başkan Semiz; "Bilindiği üzere yeryüzünün ilk binası Kâbe’nin bulunduğu şehir olan Mekke, Müslümanlar tarafından 630 yılının Ocak ayında fethedilmiştir. Biz bu programları düzenlerken fethin hicri ya da miladi yıldönümünü, ya da fethin kronolojisini konuşmaktan ziyade fetih ruhunu kuşanmanın derdindeyiz. Fetih, bir beldenin ve o beldede yaşayan insanların dimağlarının İslam’a açılmasıdır. Fetih, küfrün karanlığının vahyin berraklığıyla silinmesidir. Fetih, sonradan olma ilahlara reddiyedir. Fetih, insanların temel hak ve özgürlüklerini gasp eden zulüm düzeninden adil bir düzene geçen yolun açılmasıdır. Fetih, insanın, toplumun ve doğanın, sevgiyle, merhametle ve adaletle buluşmasıdır. Fetih insan olmanın, halife kılınmanın, dağların yüklenmekten çekindiği bir yükü omuzlamanın ve kulluk sözü vermenin gereğidir. Fetih sadece hakkın hâkimiyeti için çıkılan bir seferin sonucu değil; bilakis o sefere çıkabilme dirayetidir. Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bu coğrafyanın harcının İslam olduğuna, önce ahlak ve maneviyat olduğuna, İslam Birliği olduğuna inanıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Etkinlikte, Resim sergisi, Kuran-ı Kerim tilaveti, şiir dinletisi, siyer-i nebi ödül töreni, sinevizyon gösterileri ve ilahi dinletisi gerçekleştirildi. Programa siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber