AGD’den Çarşamba Halkına davet

AGD’den Çarşamba Halkına davet
AGD’den Çarşamba Halkına davet

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Çarşamba Temsilcisi Selçuk Beyzazoğlu,yaptığı açıklamada, “Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkezi Planlaması ile 30- 31 Aralık geceleri  81 şubede, yaklaşık 600 noktada "Mekke'nin ve Kudüs’ün Fethi Programı" düzenleneceğini ve bu çerçevede ÇARŞAMBA Temsilciliği olarak bizde bu akşam 19.00’da Cemil Şensoy Kültür Merkezi salonunda başlayacak olan MEKKE’NİN FETHİ ve KUDÜS GECESİ programımıza bütün halkımızı davet ediyoruz.” Dedi.

Beyazoğlu; “Programımızda Eğitimci Rahmi Sekme’nin anlatımı ile günün anlam ve önemini içeren konferans, Ankara Hacı Bayram’ı Veli Camii İmam hatibi Kur’anı güzel okuma da Türkiye birincisi Hafız Yunus Koçan ilahi ve ezgileri ile Ömer Karaoğlu’nun katılımı ile programımız icra edilecektir.” Şeklinde konuştu.

'FETHİN GAYESİ GANİMET DEĞİL YÜREKLERİ KAZANMAKTIR'

Mekke ve Kudüs’ün fethinin iki büyük fetih olduğunu vurgulayan Beyazoğlu; "Günümüz Müslümanlarının bu büyük fetihlerden çıkaracağı bazı dersler vardır. Öncelikle Müslümanlar verdikleri sözü tutarlar, yaptıkları antlaşmayı bozmazlar. Zaferin Allah'tan olduğuna inanırlar. İslamı yaşamanın ancak cihat ile mümkün olduğunu idrak ederler. Zafere giden yolda en büyük gücün inanç olduğunun farkındadırlar. Emaneti ehil ellere teslim etmek gerektiğine inanırlar. Fethin gayesinin ganimet elde etmek değil, yürekleri kazanmak olduğunu bilirler. İslamın yaşanmasında kadın erkek tüm Müslümanların itaat sorumluluğu olduğunun farkındadırlar. Bir Müslüman'ın gücü nispetinde tüm yeryüzünden sorumlu olduğunu bilirler." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber