Ağcagüney girişine kavşak isteniyor

Ağcagüney girişine kavşak isteniyor
Çarşamba Ayvacık Karayolunun Beyyenice mevkiinde kadar çift şeritli olarak yapılması ile birlikte kavşak sorunu doruk notaya çıktı. Ağcagüney'li vatandaşlar Mahallelerinin girişine ışıklı kavşak yapılmasını istiyor.

Karayolları tarafından geçtiğimiz yıl yapılarak araç trafiğini bir nebze rahatlatan Çarşamba Ayvacık Karayolunun Beylerce- Beyyenice Mahalleleri arasında ki 5 kilometrelik duble yolda kavşak sorunları gün geçtikçe artıyor. Aşırı trafik kazalarının meydana gelmesi nedeni ile özellikle Hasalı Sokak ile İlkadım Mahallesi yolu girişine geçtiğimiz aylarda yapılan ışıklı trafik lamba ve kavşakta trafik düzene girerken diğer sık kullanılan bölgelerde ki vatandaşlar da kavşak ve trafik lambası istemeye başladı.

İlkadım Hasanlı sokak girişinde ki ışıklı kavşak yapılması sonrasında Ağcagüney Mahallesi ve Asarcık ilçelerinden gelen vatandaşlar da grup yoluna ışıklı bir kavşak istiyorlar. Özellikle 7-8 köy ve mahalle ile birlikte Asarcık İlçesinden gelen vatandaşların Ayvacık yoluna çıkması veya tam tersine Ayvacıktan Ağcagüney ve Asarcık İlçesine gidecek vatandaşlar en azından 200 metre ters yoldan gelmek zorunda kaldıklarını ve araç ile yaya trafiğinde tehlike arz ettiğini belirterek bölgeye acil ışıklı trafik lambalı kavşak yapılmasını istediler.

 

Ağcagüney Mahallesine kavşak isteyen Eski Porsuk Köyü Muhtarı Fahri Baylan, "Çarşamba'dan gelip Ağcagüney, Porsuk, Konukluk, Gülören, Kabaceviz gibi 7-8 köyün yanı sıra Asarcık İlçesine gitmek için araç sürücüleri tarafından yoğun şekilde kullanılan grup yol girişine kavşak acil gerekiyor. Yol üzerinde bir İlkadım Mahallesi ile Hasanlı sokak bölgesinde ışıklı trafik lambalı kavşak yapıldı. Bir de yolun en sonunda Şeker Fabrikasının ilerisinde Beyyenice Mahallesi girişinde çift yolun sonunda bir buçuk kilometre ileriden dönebiliyorlar. Bu kadar ileriye gönderilmek yerine bu alana kavşak yapılsa trafiğin daha da rahatlayacağına inanıyorum. Yetkililerimize de buradan sesleniyorum" ifadelerini kullanarak şöyle devam etti.

Baylan, "Bu bölgenin muhtarları olarak kavşak isteğimizle birlikte gerekli makamlara resmi müracaatlarda bulunduk. Ama bu güne kadar hiç bir şekilde cevap verilmedi. Yeni Büyükşehir belediyesi yasası ile artık bu hizmetler Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. Bu nedenle Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz'ın bu sorunumuzu kısa sürede çözüme kavuşturacağına inanıyorum. Çünkü bu yol için kavşak acil" ifadelerini kullandı.

HABER-FOTO: Nuri Oğuzhan ŞEKER- Kenan GÜN

kavsak1.jpg

kavsak2.jpg

kavsak3.jpg

kavsak4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber