“Ağacı Biz Salladık…”

“Ağacı Biz Salladık…”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Dinçer Soylu, AK Parti’nin Samsun’da kaybettiği oyların kendilerine değil, başka partiye gittiğini ifade ederek, “Tüm örgütlerimizle birlikte ağacı biz salladık ama meyvelerini başkaları yedi” dedi

CHP İl Başkanı Dinçer Soylu ve ilçe başkanları il binasında seçim sürecini ve gündemde olan koalisyon konusunu değerlendirdi. AK Parti’nin Samsun’da 60 bine yakın oy kaybettiğini belirten Dinçer Soylu, “Samsun’da AK Parti 60 bine yakın oy kaybetti. Fakat ideolojik yakınlık olarak bu kaybedilen oylar bize değil, diğer partiye gitti. Biz tüm örgütlerimizle birlikte ağacı salladık ama meyvesini başkaları yedi. Biz bu yola çıkarken amacımız en az 3-4 milletvekili çıkarmaktı ama olmadı. Zaman mefhumu tanımadan mücadele veren ilçe başkanlarımıza, milletvekillerime, il yönetim kurulundaki arkadaşlarıma, tüm parti üyelerime ve Samsun halkına teşekkür ediyorum. İlçe başkanlarımız ile birlikte koalisyon değerlendirmesi yapacağız. Ondan sonra ona göre bir yol çizeceğiz. Durmak yok, daha hızlı bir şekilde seçim çalışmalarına devam edeceğiz” diye konuştu. 
Erken seçimden yana olmadıklarını ifade eden Soylu, “Seçimlerden sonra halk belli bir tablo ortaya çıkardı. AK Parti iktidarlığına son verdi. CHP’nin olmazsa olmaz ilkeleri var. Biz hiçbir zaman koalisyondan kaçan bir parti olmayacağız. İlkelerimiz doğrultusunda ve seçim bildirgemizde söylediğimiz vaatleri kim kabul ederse o parti ile biz koalisyon yapacağız. Türkiye’yi çıkmaza sokmayacağız. Erken seçimden yana değiliz. Erken seçim olursa halk hesabını sorar. Halk, kim koalisyondan kaçmışsa, kim bu işin olmaması doğrultusunda tavır koymuşsa ondan hesabını sorar ve sandığa gömer. Türkiye’de erken seçimin kısa zamanda olacağını zannetmiyorum. Bütün partiler halkın talepleri doğrultusunda ne istiyorlarsa bu taşın altına elini sokmak zorundalar. CHP de bundan kaçmayacak ve gerekli şeyleri yapacaktır ama ilkelerimizden de taviz vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel