Ağaç Yerine Çelik Seralar Geliyor

Ağaç Yerine Çelik Seralar Geliyor
30-31 Aralık 2015 Samsun’un Çarşamba ilçesinde meydana gelen yoğun kar yağışında hasar gören seralardan büyük zarar eden üreticiye Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından başlatılan proje ile Çelik Konstrüksiyonlu Seralar yapılacak

30-31 Aralık 2015 tarihlerinde yurdun büyük bölümünde yağan yoğun kar yağışı Çarşamba ilçesinde etkili olmuştu. Özellikle Damlataş, Turgutlu, Bölmeçayırı gibi örtüaltı tarımıyla geçimini sağlayan mahallelerde yaşayan çiftçilerin tarımsal üretimine sekte vuran kar yağışının ardından Çarşamba Gıda,Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından hasar tespit çalışmaları gerçekleştirildi. Yıkılan seraların büyük bir çoğunluğunun ağaçtan yapıldığını tespit eden yetkililer, bu durum sonrası bu seraların Çelik Konstrüksiyonlu Seralara Dönüşümü için proje başlattı.  

seracilik2.jpg

Dönüşüm  projesi kapsamında dilekçe ile ilçe müdürlüğüne başvuran çiftçilerden isteyenlere standart olarak hazırlanan 1000 m2 taban alanlı, yay çatılı yüksek tünel sera projesi, kontrol ve onay aşamasından sonra teslim ediliyor. Ayrıca sera projeleri için kredi kaynağını Ziraat Bankası Çarşamba Şubesi sağlayacağı belirtildi.

seracilik4.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber