Ağaç katliamı ağlattı!

Ağaç katliamı ağlattı!
Bursa’da, depreme dayanıklı olmadığı için yıkılan Eşrefiler Kız Yetiştirme Yurdu'nun yerine yapılması planlanan huzur evinin çalışmalarında ağaçların kesildiğini iddia eden mahalleli gözyaşları içerisinde eylem yaptı.

Merkez Yıldırım ilçesi Eşrefliler Caddesi’ne yapılması planlanan huzur evi, mahalle sakinlerini ayağa kaldırdı. 70 odalı ve 140 kişi kapasiteli olması beklenen huzur evinin yerine yeşillik bir alan olmasını isteyen mahalle sakinleri, ağaçların katledildiğini iddia etti. Yaklaşık 13 dönümlük arazide toplanan mahalle sakinleri, yetkililere seslendi. Mahalle sakinleri göz yaşlarına hakim olamazken, mahalle sakinlerinden Naim Yıldız, “Bu alan 5 mahalleye hitap ediyor. Burası halka dönük, dinlenme parkları, oyun salonları için müsait bir yer. Huzurevi altında kepçeler buraya gelip yok edecekse biz buna karşıyız” dedi.

Ağaçların buradan gitmesine ağladığını ifade eden Zeynep Ükünç ise, “Bu ağaçlar senelerdir burada. Bunlarda hiç mi vicdan yok. Nedir bu katletmek, hiç mi doğal yerimiz kalmayacak” diye konuştu.
Bursa Barosu Genel Sekreteri Avukat Hüseyin Bulun da, yürütmeyi durdurmak için birinci idare mahkemesine açılmış bir dava olduğunu belirterek "Bunun için bir karar çıkacağını düşünüyoruz. Bu süre içinde yargının kararının beklenmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Öte yandan şirket yetkilileri, huzur evi yapılacak alanda 5 ağacın sökülerek, alan içindeki boş yere ekildiğini söyledi. Yetkililer, bu durum dışında hiçbir ağaca dokunulmadığını ve zarar verilmeyeceğini açıkladı. Basın açıklamasına Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Aslı Evke Yetkin, Bursa Barosu Genel Sekreteri Avukat Hüseyin Bulun, Doğader Başkanı Murat Demir ve mahalle sakinleri katıldı. Grup açıklamanın ardından dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel