AFGAN ÇOCUĞUN BİSİKLET HAYALİ

AFGAN ÇOCUĞUN BİSİKLET HAYALİ
Samsun’da davetlere çiçek taşıyarak aldığı bahşişlerden para biriktiren 11 yaşındaki Afgan asıllı Rahım Yulduz, bisiklet almanın hayalini kuruyor.

Samsun’da davetlere çiçek taşıyarak aldığı bahşişlerden para biriktiren 11 yaşındaki Afgan asıllı Rahım Yulduz, bisiklet almanın hayalini kuruyor.

 

İlkadım ilçesinde ikamet eden ve 2 yıl önce ailesi ile birlikte İran’dan Türkiye’ye gelen Afgan uyruklu 11 yaşındaki Rahım Yulduz, yaşıtları tatil yaparken para biriktirmek için çalışıyor. Bir çiçekçide yemek karşılığında çalışan ve gittiği davetlerde bıraktığı çiçek çelenginden aldığı bahşişlerle harçlık biriktiren Yulduz, bir yandan da okuyor. Kubilay İlkokulu'nda öğretim gören ve bu yıl 4. sınıfta okuyacak olan küçük Rahım, hayal ettiği bisikleti alabilmek için sıcağın altında ter döküyor.

 

CEBİNDE SADECE 1 LİRASI VAR

Okulların kapanmasıyla yaşıtları gibi karnesini alan ve bir süre arkadaşları gibi tatilin keyfini çıkaran Afgan uyruklu Rahım Yulduz, evinin geçimine destek olmak için iş aramaya başladı. Bir süre sonra iş bulan Yulduz, bir çiçekçide çalışmaya başladı. Bundan bir ay önce çalışmaya başlayan ve bu zamana kadar 20 lira kazanan Rahım, 1 ayda biriktirdiği paranın yarısını annesine vererek evin geçimine katkıda bulundu. Elinde kalan 9 lirayla da kardeşlerine dondurma ve kek aldığını söyleyen Afgan uyruklu çocuk, “Geri kalan parayı da kendim harcadım. Bugün yeniden para biriktirmeye başladım. Babamdan para istedim bana 1 lira verdi, bende bundan sonra harçlıklarımı toplayacağım ve paramla bisiklet alacağım. Çok çalışıyorum, mahallede herkesin bisikleti var benim yok bende para toplayıp bisiklet alacağım” dedi.

 

SADECE BİSİKLETLERE BAKMAKLA YETİNİYOR

Bisikletçiden her gün geçip bisikletlere bakmakla kaldığını alamadığını söyleyen Yulduz, “Bisikletçiye gittiğimde ağabeye 'fiyatları ne kadar' diyorum, ‘200-300 lira’ diyor. Ben de, ‘ağabey bunu satma bir gün para toplayıp ben alacağım’ diyorum. En çok istediğim şey bisiklet. Benim de bir gün olacak” diye konuştu.

zghf.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel