Afetlerden ders çıkarmalıyız

Afetlerden ders çıkarmalıyız
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, ard arda yaşanan sel felaketlerinden ders çıkarılması gerektiğini söyledi

 

Samsun'da ikinci sel felaketinin yaşandığı Salıpazarı ve Ayvacık ilçelerinde incelemelerde bulunan AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, devletin ilgili birimlerinin ve vatandaşların olaylardan ders çıkararak, gerekli adımları atması gerektiğini ifade etti.

 

Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, selin vurduğu Salıpazarı ve Ayvacık ilçelerinde incelemelerde bulunarak, vatandaşlara 'geçmiş olsun' dileklerini iletti. Selden zarar gören esnafları da tek tek ziyaret eden Demir, yıkılan köprüleri de yerinde gördü. İlk olarak Canik'te ardından da Salıpazarı ve Ayvacık bölgesinde yaşanan sel felaketlerinden çıkarılması gereken dersler olduğunu ifade eden Demir, "Devletin ilgili birimleri ve vatandaşların bu olaylardan çıkarması gereken dersler var. Vatandaşlarımız dere yataklarına ev yapmamalı. İlgili birimler ise dere yataklarına ruhsat vermemeli. Bununla ilgili şimdi bir çalışma başlatıldı. İnşallah bu tür felaketler tekrar başımıza gelmez" dedi.

 

EKİPLER GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR

Sel sularının etkisiyle yıkılan yolları da yerinde inceleyen Demir, bölgede bulunan vatandaşların talebi üzerine DSİ'yle görüşüp gerekenin yapılmasını isteyeceğini belirtti. Tüm kurumların yaraların bir an evvel sarılması için çaba gösterdiğine dikkati çeken Demir, "Bu tür doğal afetlere karşı ilgili birimler ellerinden geleni yapmaktadır. Canik'te yaşanan olayın yaralarını sarmadan buralarda da benzer bir felaket yaşanması ekipleri gece gündüz çalışmaya yoğunlaştırdı. Buralarda da kısa süre içerisinde felaketin izlerinin silinmesini sağlayacağız. Allah bu tür felaketler karşısında hepimizi korusun" diye konuştu.

 

Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'e programlarında Ayvacık Kaymakamı, Salıpazarı Kaymakam Vekili Ufuk Akıl, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, AK Parti Salıpazarı İlçe Başkanı Yücel Kaya, AK Parti Ayvacık İlçe Başkanı Kemalettin Gökçe, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz, ilçe yöneticileri ile partililer eşlik etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz