“Afetlerde İşbirliği ve Yardımlaşma Önemlidir”

“Afetlerde İşbirliği ve Yardımlaşma Önemlidir”
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Her zaman ve her yer karşılaşabileceğimiz sel, heyelan, deprem vb. afetler dünyanın birçok bölgesinde olabilmekte, bu kapsamda doğal afetlere karşı işbirliği yapma ve deneyimleri paylaşma oldukça büyük önem taşıyor.” dedi.

 

Samsun’da doğal afetler konusunda ilgili kurum ve kuruluşların bir araya gelerek düzenleyeceği ortak bir program çerçevesinde Yunanistan’dan Selanik Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi yetkilileri ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen arama kurtarma ekipleri Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ile bir araya geldi. Doğal afetler konusunda bilgi alışverişi ve tecrübelerini paylaşacak olan ekipler Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ile bir süre sohbet ederken daha sonraki hatıra fotoğrafı çektirdiler.

AFETLERİN NE ZAMAN GELECEĞİ BELLİ OLMAZ

Doğal afetlerin nerede ne zaman olacağını bilmenin mümkün olmadığını söyleyen Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Her zaman her yer karşılaşabileceğimiz sel heyelan deprem vb afetler dünyanın birçok bölgesinde olabilmekte bu kapsamda doğal afetlere karşı işbirliği yapma ve deneyimleri paylaşma oldukça büyük önem taşıyor. O bakımdan bugün bir araya gelen çalışma grubu, bugüne kadar yaptıkları faaliyetler çerçevesinde edinmiş oldukları bilgileri birbirleri ile paylaşacak.” ifadelerini kullandı.

AFETLERDE İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİDİR

Türkiye ve Yunanistan’ın deprem bölgesinde yer aldığını da belirten Vali Aksoy, “Bilindiği üzere 1999’da Türkiye’de yaşanan deprem ve daha sonrasında Atina’da yaşanan depremler sonrasında her iki ülkenin birbirlerine karşılıklı yardımları olmuştu. Afetlerde bu tür işbirliği oldukça önemlidir. Özellikle Samsun’da yürütmeye başladığımız coğrafi tabanlı afet denetim sistemi konusunda da Ladik ve Ondokuz Mayıs ilçelerimizde başlattığımız çalışmalar oldukça önemli. Afetlerde sadece arama kurtarma ekipleri değil, gönüllü sivil toplum ekipleri de aktif rol alıyorlar. Bu bakımdan Mübadele Derneğimize de teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

SAMSUN ÇOK FANTASTİK BİR YER

Samsun’un inanılmaz güzellikle olduğunu belirten Selanik Arama Kurtarma Ekibi Başkanı Miltos Bgnakis, “Samsun gerçekten çok fantastik bir yer. Bizleri misafir eden AKUT ekibi ve sizlere çok teşekkür ederim. Biz ekip olarak Dünya’nın ve Avrupa’nın birçok yerine gittik ancak Samsun gibi bir yer görmedik. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum Samsun cennet gibi bir yer.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel