Afad Çalışanlarının Sorunları

Afad Çalışanlarının Sorunları
KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen Samsun Şubesi üyeleri yaptıkları basın açıklamasında, Afet Acil Durum (AFAD) çalışanlarının sosyal denge tazminatı sorunlarının çözülmesini istedi.

 

Samsun İl Genel Meclisi önünde bir araya gelen Tüm Bel-Sen Samsun Şubesi üyeleri, Çalışma Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve İçişleri Mahalli İdareler Müdürlüğü’nün AFAD personellerine karşı verilmesi gereken sosyal denge tazminatlarıyla ilgili sorunların halen çözülmediğini söylediler. Sendika üyeleri adına açıklamalarda bulunan Şube Yönetim Kurulu Üyesi Emine Uyarer, “İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri ile Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüklerinde yaşanan tüm olumsuzlukların ortadan kaldırılmasını, afet emekçilerinin ekonomik, özlük ve sosyal sorunlarının çözülmesini talep ediyoruz. Afet emekçilerini yok sayan, onları görmeyen ve onların sorunlarını çözmeyen yapılanmalara karşı, tüm afet emekçilerini birlikte mücadele etmeye çağırıyor, afet emekçilerinin taleplerinin yaşam bulması için her türlü çabayı sarf edeceğimizi ilan ediyoruz” dedi.

Ellerinde pankartlar ve sendika bayraklarıyla basın açıklamasında bulunan sendika üyeleri daha sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel