ADD 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ AÇIKLAMASI

ADD 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ AÇIKLAMASI
Güçlü sendikalar; çalışanların refahı, işyerinde sosyal barış ortamı ve üretkenlik demektir

Ancak mevcut iktidar ve sermaye el ele vererek ahbap çavuş ilişkileri ile örgütsüz bir emekçi sınıfı yaratmak için var güçleri çalışmakta ve maalesef başarılı olmaktadırlar. Ülkemizde 2003 yılında % 57,5 olan sendikalaşma oranı ne yazık ki bugün sadece 9,68 dir. Bu oran inşaat sektöründe 2.54 ile OECD  ülkeleri arasında en kötü orandır.

Hak arama aracı olarak İşçi ve memur Sendikalarımız yürütülen etkisizleştirme faaliyetleri ile zayıflatılmış, meslek odalarının yetkileri tırpanlanmış ve yetkili ağızlarda maalesef olumsuz algı yaratılarak yatırımlara engel olmakla suçlanarak  hedef haline getirilmişlerdir. Sendikalarımız örgütlenme ve hak mücadelesi yerine sarı sendikalarla rekabet etmek zorunda bırakılmış ve her geçen gün kan kaybeder hale getirilmiştir.

Öte yandan büyük projeler olarak kamuoyuna sunulan;

Köleliğin yasal hale getirildiği Özel İstihdam Büroları, kiralık işçi çalıştırma projeleri ile çalışanların iş güvenceleri tehdit edilmekte.

Taşeron İşçilere güvencesiz “sözleşmeli” statü dayatılmakta,

Her yıl ortalama 1500 çalışanımız iş cinayetlerine kurban gitmekte,

Resmi çevrelere göre Üç, kimi çevrelere göre altı milyon işsiz yurttaşımıza istihdam sağlanamazken, milyonlarca mülteci, plansız bir şekilde ucuz iş gücü olarak sermayenin hizmetine sokulmakta,

Kayıt dışı çalışan oranı her geçen gün artmakta,

Kadınlar evden çalışma, tele çalışma, esnek çalışma adları altında toplum hayatından geri çekilmeye teşvik edilmekte,

Üretime harcanan emek ve alın teri karşılığında ödenen ücretler işçilerin, emekçilerin, çalışanların açlık-yoksulluk sınırında yaşamaktan kurtulmasına yetmemektedir.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen Emek, Barış, Demokrasi, Onurlu bir yaşam talepleri ile meydanlara çıkan emekçilerimizi selamlıyoruz.

Sömürüye, yoksulluğa karşı ses veren dayanışma ve Mücadeleden kaçmayan sendika, meslek örgütleri ve odaları ile derneklerimizi Kutluyoruz.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününün özgür ve kardeşçe kutlanmasını diliyor, hak mücadelesinde, iş cinayetlerinde hayatlarını kaybetmiş tüm emekçileri saygı ile anıyoruz.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel