Aday Sağlam’dan 14 Mart Mesajı

Aday Sağlam’dan 14 Mart Mesajı
Büyük Birlik Partisi (BBP) Çarşamba Belediye Başkan Adayı Ertan Sağlam, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yazılı basın açıklamasında bulundu.

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yapan Büyük Birlik Partisi (BBP) Çarşamba Belediye Başkan Adayı Ertan Sağlam, “Allah-u Teala Kuran-ı Kerim’inde İnsanı en güzel surette yarattığını ve şerefli kıldığını beyan etmektedir. İnsanın doğumdan ölümüne kadar geçen süre zarfında hayatının her evresinde en fazla ihtiyaç duyduğu ve Cenab-ı Allah’ın kendisine emanet ettiği Sağlığını korumakla vazifeli olduğunu da düşünürsek Sağlık her beşeri işin başında ve İslam anlayışımız gereği olarak büyük önem arz etmektedir. Hayatımızın her döneminde ihtiyaç duyduğumuz, insan sağlığı denilince ilk akla gelen de her zaman Hekimlerimiz olmuştur. Hekimlerimizin icra ettiği bu bilimde Tıp ilmidir. İslam Alimler’imiz tarafından hayata hizmetin öneminden dolayı Tıp ilmi “Farz-ı kifaye” olarak değerlendirilmiştir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet (SAV)  sahabelere sağlıklarına düşkün olmalarını tavsiye ederken, hastalandıklarında da en iyi doktoru arayıp bulmalarını emretmiştir ki bu da dinimizin ve efendimizin sağlık konusunda ne kadar hassas olduğunu göstermektedir.” dedi.

Sağlam açıklamasının devamında ise, “Günümüzde ise sağlık camiası bir takım sorunlarla karşı karşıyadır. Bunların başında da Sağlıkta Şiddet en başta gelmektedir. Sağlık hizmeti veren bu insanlar bir yerden sonra kendi sağlıklarının derdine düşmekte ve şiddete maruz kalmaktadırlar. Bu konuyla alakalı daha caydırıcı ve önleyici tedbirler alınmalı ve şiddet uygulayan tarafa en ağır şekilde cezai muayede getirilmelidir. Öte yandan doktorlarımızın, sağlık çalışanlarımızın özlük hakları anlamında sorunları çözülmeli, sosyal imkanları ve hakları artırılmalı ve mesleklerini en iyi şekilde yapabilmeleri için var olan problemleri çözülerek daha yaşanır bir hale getirilmelidir. Tüm bu olumsuzluklara kahraman sağlık ordusunun tüm çalışanlarına, doktorundan sağlık görevlisine, Acil tıp teknisyenine, hemşiresine sağlık memuruna ve dahası tüm mensuplarına sağlık sıhhat ve huzur diliyor 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum. “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi. “ ifadelerine yer verdi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber