Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Adam gibi adamlar savunulur ama adam yok ki karşımda…

Adam gibi adamlar savunulur ama adam yok ki karşımda…

Normalde bu günkü köşe yazımın konusu başkaydı. Hayatımda ilk defa bir yazımı geri çektim. Ne korkudan ne de yazdıklarımın tek harfinin dahi yalan olmasından. AMA YAYINLANMAZ DEMEKTE DEĞİL. Sadece birkaç görüşme gerekli. Bu memlekette emekli olup geldiğim günden bu yana birkaç sevdiğimin adam gibi adam olmasından. Onların ricasını kıramadım. Adam gibi adamlar savunulur ama adam yok ki karşımda… Kendini adam sanıp adam rolü yapanlardan bıktım usandım artık.

Ancak burada kalmayacak. Bu dava artık hiçte kolay kolay benim açımdan dönüşü olacak bir iş değil.

Bugüne kadar memlekette gerilim olmasın, sıkıntı olmasın düşüncesi ile adam gibi küçüklerimizin terbiyesizliğine, ukalalığına bile katlandık sustuk. Her zaman derler ve benimde felsefemdir.

“SUSMA SUSTUKÇA SIRA SANA GELECEK”.

Harbiden de yıllardır sustum sustum sıra bu defa 2 kez bana döndü. Ama o sevdiklerime son çağrım. Adam olanların etrafında bu kadar emek verin adam olmayan, yerini, makamını, maddiyatını her bir haltını bilmeyen köçek gibi kıvırtan adamım diyerek İlçede gezinenleri artık savunmayın.

Çünkü benim de tahammül sınırım var ve kimseye bir vefa borcum yok. Bunu siyasette olsun, iş dünyasında olsun hiçbir kulvarda değiştirmedim değiştirmeyeceğim.

Her neyse birkaç günlüğüne şehir dışındayım. Bazı acil işlerim ve eski dost ve akraba ziyaretlerindeyim. Mecburi ziyaretler

***

Bu gün gazetemizde ORC firmasının anketi yayınlandı.

ORC Firması anketleri ile ciddi ciddi dikkat çekiyor. Kimine göre inanılır değil kimine göre ise çok ciddi sonuçları mevcut. Bu ankette sürpriz ötesi bir sonuç çıktı.  Mehmet Köse aylar sonra Hüseyin Dündar başkanın 5 puan önünde başkanlıkta ilk sıraya yerleşmiş. 

Bu memlekette hangi anketi yaparsanız yapın kimse inanmayacaktır. Dündar’da çıksa, Köse’de çıksa hatta hatta adayım diye diye aylardır yazıyorum bende çıksam inanmayacaklar. Çokta umurumda değil.

Ama ORC’nin anketine bakınca aylar öncesinde bir yazımda demiştim ki Köse ile Dündar arasında ki makas gittikçe kapanır. Çünkü makas için veriler hiç aday adayıyım diye ortaya çıkmayan birisinin başkanın ardından % 10-15 lik bir düşük puan alması şaşırtmamalıdır.

Ve gün geldi makas kapandı hatta açıldı öne geçti. Köse kime ne göre aday gösterilmez,

Ama ankete bakınca Köse öylede böyle de birinci oldu. Günlerdir Köse perde arkasından çalışıyor. Kimsenin sokakta istemezük demesine rağmen bende diyorum ki bazı gerçekleri balçıkla sıvayarak kapatamazsınız. Bu ilçede artık bir gerçek var ki Dündar ile Köse arasında ki kıyasıya süren yarışta son viraja girildi. Bu hafta sonuna kadar olmasa da % 60 aday adı belirlenecek. Büyükşehir belirlenecek ve 1 veya 10 Aralık tarihinde hepsi açıklanacak.

Bana soruyorsanız herkesin beklentisine rağmen sürprize gebe bir durum var. Tıpkı Köse’nin birinci çıkması gibi. Olur, mu olur. 2004 seçimlerinde de Dündar gelir mi gelir demiştim gelmişti. Bu defa da olur mu olur. Bekleyip göreceğiz…

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi